Мога ли да се боря по някакъв начин с тези сладури? Има ли смисъл да се презарежда отново с количеството фреон което нужно, и да се вакуумира и смени маслото?
Офертата за бирата е само за Пловдив![]()
Мога ли да се боря по някакъв начин с тези сладури? Има ли смисъл да се презарежда отново с количеството фреон което нужно, и да се вакуумира и смени маслото?
Офертата за бирата е само за Пловдив![]()
Пийни си една ракия, без промоции. После ги извикай, хубавците, да ти свалят машината срещу 60 кинта и да ти върнат останалите 560 лева. Никакъв смисъл няма да се презарежда, защото маслото не може да се смени, без компресора. Или изпий още две ракии на промоция, и се наслаждавай на топлината на новата си придобивка, без да се вманиачаваш.
Успех![]()
Тази машина кое знае колко време е била с отворени кранове и накрайници на вътрешното тяло а да всъщност японците ги режат масово при демонтажа. Та сега ще и сменяш маслото.
Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 07-11-15 в 18:12.
Харесах си точно този модел и цената му, заблудиха ме харесванията които имат във фейсбук и учтивата жена по телефона. За Пловдив имат монтажна група и се навих.
Сега пак измерих температурата на тръбите, те са 56 към 42 градуса, външна 7. Климатика е на максимум натоварване 30-40мин. Консумира 1220 вата, загубите в трансформатора не знам какви са, но напрежението на изхода му е 101 волта. След малко ще го намаля и го оставам на 22 градуса за дълго време.
Може ли да се разбере нещо за климатика от входно изходните температури?
Не знаех че маслото не може да се сменя така лесно, и дали има смисъл от това.
Не се филмирай ще събереш пари след време ще си купиш нов хубав климатик оставяй го колкото изкара.
Монтажната група се състои от двама души, които хал хабер си нямат от тази работа. Позволи ми единия да го познавам, а другия да го издирват за това че завлича хората като им демонтира машините за разни неща и после не могат да го открият за да ми върне климатизаторите. Не си ги измислям тези неща, а казвам какво са ми споделяли хора патили си от тези субекти. А това с харесванията във фейса е смешно. Чудя се как има хора които да вярват на подобни глупости.
Ти пък не му се връзвай на Велев, и той е от същата стока "специалисти" ама е малко безочлив и късопаметен ! За същите пари можеше да си вземеш чудесна японска машина, но просто не си уцелил фирмата, което за Пловдив си е направо -супер каръщина.
Що да съм безочлив аз съм прям и откровен.
тя машината не е лоша и ще топли но е монтирана некадърно и занемарена
По мои наблюдения излиза по-евтино от отопление на дърва + вентилаторна печка. Най-малко отпада хамалогията с дървата и мръсотията около тях. Разходите ми за електричество през зимата с 9-ка мидея, не надвишават 50лв в най-лошите месеци. Реших че такава машина като саньото ще е достатъчна за отопление на помещението, няма да се товари като мидеята и разходите ще са по-ниски. Така разсъждавам аз. Ако съм в грешка ме поправете.
Ето малко измервания от сутринта. Температурата която беше зададена от вечерта 21:00h е 22 градуса.
5:30h външна температура 3,5 градуса. Входяща 26гр изходяща 25гр, консумация 140 вата
7:00h външна температура 1,5 градуса. Входяща 24гр изходяща 24,5гр, консумация 140 вата. Тук нещата почти се обърнаха, климатика започна да отнема от помещението топлина. Измерванията ги правя с лабораторен термометър с живак, пъхам го през малък процеп в изолацията на тръбите и изчаквам 4-5 минути.
За сравнение с помещението в което се намира мидеята, там температурата си седи 21 градуса без да е пускан отоплителен уред.