Понеже не ми разбрахте въпроса пускам пак.
Въпросът е:
Не ми вакуумираха климатика (20ZMX-S). Искам климатика ми да е вакуумиран. Може ли да стане? Трябва ли да се допълва после? Или е по-добре да остане така?
Понеже не ми разбрахте въпроса пускам пак.
Въпросът е:
Не ми вакуумираха климатика (20ZMX-S). Искам климатика ми да е вакуумиран. Може ли да стане? Трябва ли да се допълва после? Или е по-добре да остане така?
Добре е да се знае коя фирма слага климатик за 2к без да го вакуумира ?
Този пост е редактиран от avenger; 28-11-16 в 20:29.
Както и помедяването на компресорите. Пък после, калпави били...
Все пак, някой няма ли да отговори на човека по същество. И на останалите ни е интересно, има ли полза от такова "закъсняло" вакумиране!?
Ако си отговорите на въпроса: Защо се прави вакуумиране, ще си отговорите и на въпроса: Има ли смисъл от "закъсняло" вакуумиране.
Закъснялото вакуумиране не сменя маслото на компресора. Така че смисъл няма.
Има решение, но е скъпо и отнема време. Доста по-скъпо от мислене преди избор на фирма за монтаж.
Finito!
Процедурата може и да струва колкото струва зареждане на спукан климатик който е работил на студено без фреон ,не го плашете толкова.
Климатика е работил половин час за проба като го монтираха лятото.
Няма да кажа, защото не съм на 100% сигурен че не е. Само на 95. Разсеях се за момент и момчето го беше навързал вече. Става въпрос за 10сетина минути. Като се сетих, питах го, вакуумира ли го. Той вика да. Поглеждам не беше пипал удължителя с тока. Аз му викам много си бърз дори не те видях. Той почна да ми обясява как се вакуумирали с различна продължителност. Трябваше да го питам защо не го вакуумира. Иначе беше слънчево и жега, средата на август. Аз съм си виновен.
Ползвай си го със здраве. Като се скапе някой слънчев ден, ще си вземеш нов. От читава фирма....
Мисля, че темата се изчерпа.