Отделен е въпроса как ще го преместят.
Явно не е за снимане, иначе до сега да са качени!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Интересна тераса широка 52 см., е това е за снимка![]()
Има и по-невероятни тераси: 40см ширина. Не знам собственика да се смее на щуротията на архитекта или да плаче...
Колеги, надявах се, че съм затворил тематаСега да отговоря.
1. Преместиха го. Много просто - от земята го качиха на стената на около 1.30 м.
2. Не мисля да качвам снимки, все пак проблема е отстранен
3. Не се притеснявам да го снимам (отг. на "не е за снимане"), но няма причина. Със същия успех ще кача климатика на съседа и ще ви пиша че това е моя :D
4. Колега gerhar, първо има много тераси в София, които са широки 50 см. Второ, явно не си прочел първите страници от дискусията - писал съм, че отвора на външното тяло е на не повече от 15-20 см. от стената на терасата (не забравяй тялото на климатика поне още 30-35 см и отстоянието отзад - поне още 15-20 см), т.е. терасата е по-широка от 50 см.и за историята да споделя, в участъкът в който е поставен климатикът терасата е широка около 80 - 90 см.
Е браво че е станало...
Между другото, затлачена пита от мръсотия и лошо поставен климатик имат едни и същи симптоми, лоша работа чести разледявания..
Тава е така, защото топлообменика и в двата случая не може да си върши работата, когато няма поток през него..
Но каква е задачата на топлообменика, то самото име потсказва че е устройство в което се извършва обмен на енергия..
когато му развалиш потока на флуидите който осъществяват топлообмена, му разваляш и работата на устройството.
Така че, от профилактика към правилна работа, особено зимата, когато работата на машината е по натоварена.![]()