Здравейте,
искам да попитам някои от специалистите във форума за следното:
Преди месец купих климатик Mitsubishi Heavy SRK63ZR 24 хипер инвентор. В по-студено време прави defrost на 2-3 часа при вътрешна температура 23/24, външна -7/-10. Имам съмнения за връзка между неправилен монтаж и този defrost. Външното тяло е монтирано на подови стойки (тъй като казаха, че било изключително тежко и не можело да се монтира на стена) в тераса, като от дясно на климатика има около 5-6 см, отзад има 5-6 см, отляво е свободно пространство (от лявата страна е захранването) а отпред - пред въздухоодвода има висока стена (стена на тераса) висока около 80 см. Пространството от климатика до стената е около 15 см. Притеснението ми е, че въздушния поток се завърта в стените наоколо (особено тази срещу външното тяло, която е на максимум 15 см.) и се връща върху питата на климатика и го обледява. От фирмата, която го сложи ми обясняват, че нямало такова нещо. Леко съм объркани затова реших да питам, има ли минимална дистанция до стена, проблем ли е че е толкова близо до плътна стена ?
Благодаря за отговора!