Интересува ме има ли някакви стандарти за тръбите за конденз - диаметър най-вече? Имат ли винаги мъжки накрайник за удължаване или е според модела? Доколкото гледах разни климатици по сградите, сякаш при някои има само дупка отдолу на корпуса.
Интересува ме има ли някакви стандарти за тръбите за конденз - диаметър най-вече? Имат ли винаги мъжки накрайник за удължаване или е според модела? Доколкото гледах разни климатици по сградите, сякаш при някои има само дупка отдолу на корпуса.
Външно. Въпросът е не толкова колко да е диаметърът на тръбата за да тече кондензът - ще тече по всякакъв размер. Идеята е да приготвя тръба с правилен размер, за да се закрепи на извода. Климатикът не е лесно достъпен и затова не съм го прегледал и премерил досега, ако някой се чуди.
външните тела на различните модели са с различна "дупка"
обикновенно с тялото идва и някаква муфа/съединител
а за нататъка - колкото по-дебела толкова по-добре (по бавно ще се напълни с лед)
а лятото ще се пълни с други неща (оси, буболечки, гнезда на нещо и тнт)
Гледах на някои виси тръба, която е вързана в сноп към тръбите за вътрешното тяло. Оттам да не идва допълнителен конденз?
Той конденза идва точно от вътрешното тяло...
Изпратено от моят SM-A528B с помощта на Tapatalk
Когато климатикът работи в режим охлаждане, конденз се получава във вътрешното тяло и се изкарва навън посредством тръба, която излиза навън.
Когато климатикът работи в режим отопление, конденз се получава от външното тяло и изтича от всички възможни отвори на дъното на външното тяло.