Може ли някой с повече опит в подвързването на газови котли да ми даде съвет как да изведа конденза от котела като е заобиколен от кранчета? Коляното се върти и пак не виждам накъде да тръгне тръбата. Котела е immergas victrix 12
Може ли някой с повече опит в подвързването на газови котли да ми даде съвет как да изведа конденза от котела като е заобиколен от кранчета? Коляното се върти и пак не виждам накъде да тръгне тръбата. Котела е immergas victrix 12
Назад към стената, м/у изводите за парното и надолу по стената. Оттам с наклон към канализацията...
........................
не знаех че от телефона не се виждат прикачените файлове
Този пост е редактиран от bobivg; 03-07-19 в 20:11.
Този пост е редактиран от delsol; 04-07-19 в 10:27.
Ами давай наляво тогава. Завърти извода за конденза назад към стената. След това зад изходите в ляво, зад входа за газа и по стената надолу и наляво.
Или пък завърти изхода на конденза назад към стената, след това право надолу и където решиш завий налаво към канала.
Винаги има решение...
Системата я пълня през колектора на парното, а не през котела...
Всъщност ако крана на газта ми е долу като твоя, ще се получат нещата. Благодаря за снимките и за бързите отговори
Извода за конденза само конденз от горивната камера ли обира или и този от комина ?
VICTRIX TERA 28 1 има негов си сифон. Необходимо ли е да се прави външен такъв ?
Видях такъв направен от PVC тръбичка с колена след котела.
Чуденката ми е дали миризмата от мръсния канал ще се усеща в помещението където е котела, в случай че сифона на котела е празен.
Има ли проветрение през димоотвода ?
Сифона на котела не би трябвало да остава празен
OT горивната камера...
А сифона ще бъде празен докато започне работа котела ( който е нов и все още няма газоподаване към него).
p.s.
От хидравличната схема се вижда, че има връзка от изхода за кондензата, през горивната камера (външно покрай серпентината) към вътрешната тръба на коаксиалния димоотвод. Така, че гадните миризми нахлули през празния сифон би трябвало да отлетят през вътрешната тръба на комина навън.
Този пост е редактиран от MartinM; 05-07-19 в 23:00.