Резултати от 1 до 12 от общо 12
Like Tree5Одобрявам
  • 2 Post By bisval
  • 3 Post By SPSt

Свързване на дренаж към улук, Варна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Свързване на дренаж към улук, Варна

Налага се да свържа дренажа на климатик към вертикален улук на 1 метър в дясно от климатика. Понеже съсед си монтира под моя свой и се оплака, че моя течал върху неговия при вятър.
    1. Може ли да ми дадете снимка с обяснение на най-правилния начин на свързване понеже мястото е трудно достъпно и веднъж направено не искам да се налага да се пипа 10г. Не мога също така да подменям части от самия улук(в случай че ми предложите да подменя елемент от него), мога дупка да пробия в него. Ето снимка на дренажа на климатика в момента.

2. Може ли и да ми препоръчате изпълнител от Варна, който може да свърши работата. Климатика се намира на 8 метра височина от тротоара, като е лесно достъпен от улицата с вишка. А ако не това поне колко би била добра цена за такава работа включваща и автовишката?
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от CompleteOrder; 13-01-24 в 14:12.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Отговор: Свързване на дренаж към улук, Варна

От тази снимка не се вижда къде ти е улука. Завърти навън тръбата и малко я удължи да не му капе на съседа и готово...
    stivi и dreadx харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Улука е нормален поцинкована ламарина като всички останали вървящи по стената от покрива до земята на 1 метър от климатика минава. Не съм го снимал защото сметнах че не е важен за въпроса. Първия ми въпрос е теоретично как трябва да стане. Втория въпрос който съм задал е на практика да ми препоръчате изпълнител. А иначе мислих и за по-прости решения, само да завъртя тръбата на някъде но и на ляво, и на дясно все ще пречи на нещо. Аз и не мога да я стигна от прозореца честно казано тръбата, не смея да се отпусна на климатика и да се провеся, не е безопасно мисля.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

А вариант да закачиш три метра тръба, която да стига до под този на съседа? - стига да не му минава пред прозореца..

6. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Поставя се дренажна тава под външното тяло, а тръбата от нея се насочва някъде в страни. Вишки, олуци...глупости. Като замръзне олука, к`во правим?

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Като замръзне олука, к`во правим?
    ХАпим джуки и Цъкаме!
    Хората не мислят за последствията. Важно е проблема да се реши за момента.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Аз пък все се чудя като замръзне на буци лед в тавата под външното тяло к`во правим?

10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

пак същото ама по лесно

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от dreadx Виж публикацията
    Аз пък все се чудя като замръзне на буци лед в тавата под външното тяло к`во правим?
    Виждал ли си такова чудо? Аз щото не съм виждал отвор ф40 или ф50 да замръзне и да образува буци лед в тавата. Но, дори и да стане, на климатика няма да му стане нищо. Отделно за много плашливите има нагреватели, които се слагат в тавата.
    Gena_bs, Aleksandars и Lucky Acho харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Виждал ли си такова чудо? Аз щото не съм виждал отвор ф40 или ф50 да замръзне и да образува буци лед в тавата. Но, дори и да стане, на климатика няма да му стане нищо. Отделно за много плашливите има нагреватели, които се слагат в тавата.
    Аз съм виждал. Преди години, когато при нас ставаше по-често зимата до към -15 -20гр. е имало моменти, когато са ми замръзвали целите водосточни тръби от земята почти до улуците на покрива. Като махна кривките (предварително поливам с топла вода) отдолу и чукам и падаха цели парчета кръгли ледени блокове до 2м.общо. Диаметърът им е доста повече от ф40-50. Няколко пъти обмислях слагането на нагревател на всичко от горе до долу (улуци и водосточни тръби) на покрива. Но доста дължина кабел ми трябва и захранване се чудех от къде да взема и все го отлагах.
    Този пост е редактиран от VanDan; 15-01-24 в 13:51.

13. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Аз съм виждал. Преди години, когато при нас ставаше по-често зимата до към -15 -20гр. е имало моменти, когато са ми замръзвали целите водосточни тръби от земята почти до улуците на покрива. Като махна кривките (предварително поливам с топла вода) отдолу и чукам и падаха цели парчета кръгли ледени блокове до 2м.общо. Диаметърът им е доста повече от ф40-50. Няколко пъти обмислях слагането на нагревател на всичко от горе до долу (улуци и водосточни тръби) на покрива. Но доста дължина кабел ми трябва и захранване се чудех от къде да взема и все го отлагах.
    Улуците са друга бира. И при мен са замръзвали и затова махнах дренажа на единия климатик, защото след като замръзна целия улук, ми замръзна и гофрето, което бях вкарал в него. Говорим за плоска тава с отвор Ф40 или Ф50 дебит, колкото от нормален дефрост. Това с нагревателят в улука е вариант-виждал съм го на живо.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2022

Нищо не съм правил по въпроса, бях зает с работата си. Виждам че най-общо ми препоръчвате нищо да не правя. И в момента е отведена водата с тръба и капе напред. Всичката течност минава само по тръбата, тава няма да промени с нищо ситуацията. Всъщност улука напрактика няма да замръзне ако само заради това смятате варианта за по-лош. Във Варна се намира климатика както съм написал. Не става толкова студено тук за достатъчно дълго за да замръзне улук, а че теоретично е възможно веднъж на 20 години да се случи, то и метеорит е възможно да падне, не ми се коментират такива възможности.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Монтиране на сифон за дренаж
    От scom123 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 05-11-22, 10:48
  2. Отговори: 9
    Последно: 04-02-14, 12:05
  3. Отговори: 14
    Последно: 27-01-14, 19:53
  4. Дренаж - къде се заравя кучето..
    От VD във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 23-12-13, 20:27
  5. Запушен дренаж на хладилник/фризер Prestige PRT325FFCS
    От milev във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 09-04-12, 21:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе