Резултати от 1 до 12 от общо 12
Like Tree3Одобрявам
  • 1 Post By ageorgiev
  • 2 Post By ccankov73

Монтаж на нагревател с термостат и кондезационна тава

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2025

Монтаж на нагревател с термостат и кондезационна тава

Здравейте!
    Предстои ми да монтирам кондезационна вана и нагревател с термостат на климатик Mitsubishi srk 60zsx.
    Бихте ли ми казали дали има нещо специфично при монтажа на нагревателя и дали мога да го захраня директно от power supply на външното тяло и съответно нулата да е от минуса на външното тяло..
    Също така видях в друга тема, че нагревателят се лепи с някаква изолационна лента към дъното на тавата. Може ли да ми кажете каква е лентата и термостата предполагам трябва да остане свободен в тавата, без да е залепен?

Благодаря предварително!

P.s Междувременно ако успея да разбера как да прикача снимки, ще добавя и настоящето окабеляване на външното тяло за повече ясното на въпроса, както и снимка на сивата лента за прикрепяне на нагревателя.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Отговор: Монтаж на нагревател с термостат и кондезационна тава

Ето така се прикачват файлове:

1.

2.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Novice
    Тук е от
    Nov 2025

Благодаря за разяснението, Palev!

Ето вече и снимки на настоящето окабеляване на външното тяло, към което се чудя дали е удачно да добавя и нагревателя в същите клеми и една снимка на тази изолационна лента, ако може да споделите дали е добре да се монтира по този начин нагрешателя.
    Видях и на други места, че монтират нагревателя на дъното на външното тяло, но за момента съм се спрял на опцията за дъното на тавата. Интересно ми е също на мястото температурите варират зимата, но общо взето -10, -15 са най-студените, много рядко да падне на -20, тази машина Mitsubishi SRC/SRK 60 ZSX ще се справя със defrost-a си адекватно?

Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: jpg 1.jpg‎ (49.8 KB, 172 Прегледи)
    • Тип файл: jpg 2.jpg‎ (58.2 KB, 170 Прегледи)

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Здравейте, ако е удобно и не ви затруднявам, бихте ли споделили в какви условия работи(или ще работи) въпросния ZSX60? Вид и предназначение на помещение, квадратура, кубатура, изолация и населено място или поне район. Като голям почитател и ползвател на серията ZSX ( 20 в моя случай) събирам различна информация и впечатления от ползватели на по-големите машини ZSX50 и ZSX60 тъй като за тях по-малко е писано.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Като гледам, нагревателя е облепен с алуминиена лепенка, която разсейва топлината.

7. Novice
    Тук е от
    Nov 2025

Привет!
    Идеята е климатикът да отоплява три помещения, в къща, едно основно и две в които се надявам да успее да обръща въздуха.
    Основното помещение-около 35 кв, другите две по 12-15 кв. Таваните са на 2.30м. Още нямам наблюдения над машината, тепърва предстои да се използва. Единствено долавям лек шум от външното тяло на този етап, но се надявам да свикна, а и с оглед на големината на климатика, множеството фактори относно монтажа и наличието на прозорец в близост е възможно там да е причината за шума му. Стените са изолирани, но има топлинни загуби тъй като къщата няма входно антре. Област Габрово.

- - - - - - - - - -

Благодаря, остава да разбера и за монтажа на нагревателя!

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Като гледам, нагревателя е облепен с алуминиена лепенка, която разсейва топлината.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Много ви благодаря за споделеното мнение. Смятам обаче, че машината няма да работи възможно най-адекватно заради ниските тавани въпреки че и квадратурата е малка за този звяр. Със здраве да си я ползвате и дано се получи както сте го замислили, хубавото е че на 101% на студено няма да стоите.

10. Novice
    Тук е от
    Nov 2025

Таваните са на 2.6 м, моя грешка. Иначе да, за обема спокойно можеше и един размер надолу,
    но предпочетох да се презастраховам. Скоро ще разбера дали изборът е сполучлив.
    Благодаря за мнението и приятна вечер на вас!

Към останалите- моля ако някой е по-вещ да сподели за свързването на нагревателя.
    Благодаря!

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Много ви благодаря за споделеното мнение. Смятам обаче, че машината няма да работи възможно най-адекватно заради ниските тавани въпреки че и квадратурата е малка за този звяр. Със здраве да си я ползвате и дано се получи както сте го замислили, хубавото е че на 101% на студено няма да стоите.
    HRS9 одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Връзваш го към клемите отбелязани като Power Source, там ти е входното захранване(трите кабела отляво).
    На моя там съм си вързал контакт за терасата.
    Иначе правилно си залепил кабела, само изкарай хубаво въздуха от лентата, за да прилепне плътно навсякъде, все пак вода ще тече там.

12. Novice
    Тук е от
    Nov 2025

Снимката с лентата е взета от друга тема, на мен ми предстои да я направя тази процедура.
    Благодаря и за отговора и уточнението за въздуха, ще го имам предвид.
    Поздрави!

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Връзваш го към клемите отбелязани като Power Source, там ти е входното захранване(трите кабела отляво).
    На моя там съм си вързал контакт за терасата.
    Иначе правилно си залепил кабела, само изкарай хубаво въздуха от лентата, за да прилепне плътно навсякъде, все пак вода ще тече там.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Точно такава е идеята и затова така се залепва с нея. Проблемът е, че е лепнат на грешната тава. Поне част от нагревателя трябва да е залепен за дъното на външното тяло.

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

…Поне част от нагревателя трябва да е залепен за дъното на външното тяло.
    Абе и мен така ми се струва по-правилно.
    dodo_pv и toto_toto харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Правилен монтаж на нагревател с термостат
    От ageorgiev във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 04-12-25, 11:43
  2. Отговори: 3
    Последно: 11-01-20, 16:58
  3. Свързване на нагревател с термостат и външно тяло
    От R@do във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 05-04-19, 14:09
  4. Монтаж на нагревател на външно тяло - как ?
    От nqmapa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 20
    Последно: 07-01-16, 01:20
  5. Отговори: 1
    Последно: 22-08-11, 16:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе