To в България шарани, дал Господ, с лопата да ги ринеш. Универсални балъци. Само на кюспе кълват!
To в България шарани, дал Господ, с лопата да ги ринеш. Универсални балъци. Само на кюспе кълват!
По-скоро в България като ти кажат добър ден и ти трябва да гелдаш небето. Мен лично не ми е толкова зор, че са ме хванали на стръвта, просто информативно споделям наученото.
Относно парите. Всички знаем, един ден ги имаш, друг ден не. Не трябва да се обвързваме прекалено много към материалното, надали ще го завлечем към оня свят с нас... Някак си просто ми е омръзнало при покупка на каквото и да било да ровя по месеци в интернет. Кой ли има изобщо доверие в продавач-консултантите в днешно време.
Ами то ако си купиш някой от препоръчаните тук климатици - няма как да се прекараш. Даже има агенти, които ще ти намерят най-ниската цена. Но щом купуваш някоя ''екзотична'' марка - 100% си прекаран на каквато и цена да го вземеш.
Има две серии тойотоми които са произведени в заводи на ГРИИ.Това го научих от любезен вносител преди около 18 месеца ... И с другия производител(Chofu) който допреди няколко години имаше заводи само в Япония положението е същото ...Ниските и средните серии се правят по поръчка в заводи на китайските производители в Китай ...Качествени останаха само най-високите им серии, но съотношението цена/мощност отстъпва на тошиба, фуджицу, мицубиши, панасоник и дайкин(но дайкин само моделите за японския пазар) , та поради това не си струва да се харчат пари за тях ...
Климатик Toyotomi GAN/GAG - A128 GVR някой може ли да ми каже дали този модел е с капилярка или с трв ?
Здравейте, може ли да споделите мнение за този климатик Toyotomi Akira GAN/GAG-A180 GVR, може да започнвете с това реални ли са му параметрите. Благодаря!
Отдавана мощност (охлаждане) 1.10-5.30-6.50 kw Отдавана мощност (отопление) 1.00-5.80-7.10 kw Консумирана мощност (охлаждане) 1.600 kw Консумирана мощност (отопление) 1.600 kw Захранване 220V-240V – 50 Hz SEER (сезонната ефективност при охлаждане) 5.40 SCOP (сезонната ефективност при отопление) 4.60 Енергиен клас (охлаждане/отопление) A/A++ Нива на шум -вътрешно, външно тяло 29-54 db Размери (вътрешно тяло) (Шx Вx Д) 865x305x215 mm Размери (външно тяло) (Шx Вx Д) 955x700x424 mm Тегло (вътрешно тяло) 12 kg Тегло (външно тяло) 52 kg Хладилен агент R410a Произход Китай
Очаквате мнение за модел, който е измислен от някой неизвестен субект за неизвестни пазари...Бъдете реалисти.