То на този сайт има и друго - http://www.toyotomi.jp/english/produ...con/index.htmlПървоначално публикувано от deian
То на този сайт има и друго - http://www.toyotomi.jp/english/produ...con/index.htmlПървоначално публикувано от deian
Знам, cooler. Показвах какво продават в Япония - вътрешния им пазар. Явно там много не им върви със стенните климатици. А другите големи марки са лидери именно в Япония на стенни сплит системи.
Ей, в задочни спорове нямам никакво желание да влизам с никой.
Просто казвам моето лично наблюдение и не желая да ангажирам с него никой.
Относно скептиците и невяващите - напълно съм убеден, че добре информираните и интилитентните люде ще донесат вода от 9 кладенеца за да докажат своята теза.
Не претендирам да съм експерт и знаещ - само казвам това, което е факт.
Поздрави с пожелание за хубав ден.
Нуну аз също харесвам тойотомитата от личен опит, сложил съм няколко и няма оплаквания което за мен е най важно, по отношение на цената всеки си решава....
Не ме разбирайте погрешно, ни най - малко не искам да ви убедя, че това е супер избор.Първоначално публикувано от cooler
Със сигурност марката не е по - по - най ... от японските производители.
Изказах мнението си защото ще има още такива като мен, попаднали в ситуация на безтегловност - тябваше да избера да взема Фуджитсу - то или Тойотоми - то ... разликата между 2 - та избора в парично изражение с включен монтаж бе над 35 % в полза на Тойотоми.
Съотношението цена качество в моят избор бе водещото, за мен това бе най - логичната покупка !
П.П
И аз исках Миеле за бяла техника, но лишенията, които трябваше да направя изобщо не си заслужават... поне не на този етап.
П.П.П
За жалост дори и с нормални доходи в рамките на нашата мила родина, покупателната ни способност, сравнена с тази на съседни нам държави е зле... а с тези малко по на запад ... направо депресиращи. И понеже имаше една максима - не сме богати за да купуваме евтиното (а ние пък изобщо не можем да се смятаме за богати - имам предвид, като цяло средната класа в България), можем в най - добрите случаи да си позволим ниският до среден клас на високият клас (дано да ме разберете).
За още по - голямо съжаление има всякакви търгаши, които печелят на гърба на хората продавайки откровени боклуци, лъжейки и мажейки най - безочливо.
Поздрави
Здравейте, аз исках да взема Fujitsu 12LGC , но един приятел ме разубеди да си взема Toyotomi A32.
Още нямам някакви сериозни наблюдения върху работата му-ще видя тази зима.
Навсякъде пише , че е японско, но много се съмнявам.
Не ми хареса пластмасата на вътрешното тяло-отвсякъде зее.
Клапа крива, отгоре в средата го хванах с свински опашки , че зее дупка.
Много бях разочарован-но отидох до един магазин и видях фуджицото-неговата пластмаса беше още по-трагична и навсякъде си пишеше , че е китайско.
Относно цената фуджицото го намерих 1280лв без монтажа, а тойотомито 1490лв-но човека ми направи отстъпка
15% и ми излезе 1275лв.С монтажа 1400лв.
Впечатления по - нататък.Единственото което много ми хареса, че е много тих - и вътрешното и външното тяло.
Здравейте, toyotomi tan-256w1 ми мига 10 пъти ,грешката е отбелязана във вън.тяло ,но съм зле с японския.Ако някой ми помогне ще съм му задължен.
За какво са ти тогава монтажниците ??? Те ако не могат,защо изобщо си се хванал с тая марка? Опита ли с изключване от контакта за 10на мин?
Снимай табелката и ще видим какво може да направим...Провери предпазителя, ако изобщо има такъв...Първоначално публикувано от ivaho
Благодаря за уместните въпроси,съвети и предположения.Амбицираха ме. Оказа се едно smd 2003 (транзисторна матрица) на хибрида с процесора,изгоряло заради едно от релетата които превключва. Лека вечер на всички!
Здравейте, след известна пауза се включвам отново да споделя впечатленията си и да поискам отново дребен съвет.
По-горе един колега писа, че са зеели дупки след монтажа на климатика му. Няма да е лошо да провери дали случайно стената му е крива, в този случай е нормално корпуса на вътрешното тяло да следва кривината на стената. Това го давам като съвет от собствен опит, като имате предвид, това, което съм писал по-горе. Държа да подчертая, че в много случаи визуално няма как да се види кривината на стените.
По отношение на икономичността. ТАГ 28 и 32 са монтирани в Тетевен, тук вече е студено, така че вече ги включвам за отопление. С уреда, който измерва моментната мощност, при работа на 28-цата стига до моментна консумация 600 вата, след това пада под 100, так че вие преценете дали са икономични.
И сега това, което страшно ме дразни, е някъкъв странен шум на външното тяло подобен при центрофугиране на пералня Перла 05, когато е дебалансирана.
Същия звук е през 15-20 минути и трае 2-3 секунди, но се усещат вибрации на стената, където е монтирано външното тяло. Може би този шум идва от включването на компресора, но за мен е дразнещ. Започва с някъкъв лек шум като ускорение, след това се включва "центрофугата" и после спира, и след 15-20 минути пак така.
Имам чувството, че от тези вибрации в един момент анкерите ще се измъкнат от стената и стойките на външното тяло ще паднат.
Въпроса ми е това нормално ли е?
Моля за съвет.
нямам опит с тойотоми, но е възможно да не е добре нивелирано външното тяло и да има денивелация- наклон напред, назад или на някоя от страните.трябва нивелация и ти препоръчвам тампони или поне гумирани шайби(ако става въпрос за денивелация да оберат денивелацията). Днес моят general го повдигнах от предната част с 6 гумирани шайби под всяко краче, защото от стойката(скосена е постепенно отзад напред) се получава денивелация на външното тяло.Определено заработи по добре и по безшумно -изчезнаха някои от шумовете, а другит е намаляха.Първоначално публикувано от ognjano
Имам чувството че става въпрос за недостатъчна мощност, която процесора на този климатик се опитва да достигне желаната температурира, надявам се че с избора на климатици TOYOTOMI не сте очаквали да постигнете повече от това което те могат да направят.
Имам Toyotomi tan tag a32.
Сега в студа заскрежава питата по малко и след като спре да духа вътре- скрежта изчезва.
Не мога да разбера кога си прави дефрост.
Направило ми е впечатление, че когато е достигнал зададената температура и се включва и изключва да я поддържа - вентилатора е на средно положение или на най-ниско.
От време на време 2-3 пъти през деня започва да духа с всичка сила , обаче не е студен въздуха.
Моля някой ако е навътре да ми обясни как прави дефроста.
за 2 години няма ли вече впечатления от тези тойотомита, по спецялно ме интересува 24-ка ган/гаг