Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 113
Like Tree4Одобрявам

Климатици Toyotomi

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Климатици Toyotomi

взех го gag-a240gvr, компресорът е sanyo c-6rz146h1a, добре изглеждат заварките, има си изолация около компресора и си е бая тежко външното тяло 55кг.

събота и неделя ако не вали ще го монтирам и ще кажа отзиви

edit: гледам сега едно ръководство на грее 1GWH24AC то поне визуално много си приличат и платката, компресорите са същите ще видиме кво друго ще е еднакво, таблицата с кодовете за грешки

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Това от китаиското или японското производтво е??

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001

Нямам представа дали е китайско или японско.
    Според мен е китайско, все пак е 1 към 1 с грее-то.

Вече някоко часа машината работи, засега добре ми се струва , от външното тяло компресора почти не се чува, чува се само шума от въздушния поток. В момента консумира около 12А но помещението е по-студеничко а съм я пуснал на 30 градуса за да видя колко ще стопли.
    Скоро и снимки ще сложа,че батерията на апаратчето падна.

5. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте,жена съм и може би мнението ми не е миродавно, но....с тези климатици е оборудвана цялата ни къща вече 4 год.- в Бистрица, където температурите падат доста през зимата.До сега нямаме забележки и в най-студените дни топлят така, че можем и по тениски да се разхождаме!!! Безшумни! Какво повече да кажа...жена съм
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328122320[/time]_________________________________________________

Предлагат ги "........................" /................./.Справиха се професионално при монтажа!!!

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Magdalena m
    Какво повече да кажа...жена съм
    Ми честито! Че топлят, не че си жена...

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Малко реклама брато от този форум кинти изкарват някой.

8.  

9. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Явно са от японските тоятомита има и китаиско производство на мидея маи бяха

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе

Китайски има от 2 завода-Куро от заводите на мидея и акира производство на Грее.Имаме монтирани над 50 и смея да твърдя че се държат доста прилично при сегашните температури.

11. Тук е от
    Jul 2009
    Живее в
    София

Отговор: Re:Климатици Toyotomi

Момчета, аз вече съм отчаян, това външно тяло на Тан/Таг 28, води се 9-ка, имам чувството, че ще срине външната стена. Имам и 12-ка на Тойотоми, но 9-ката ми идва да шибна външното тяло с варията и да върви майната си. Това не е нормално, то като затръгва баси вибрациите се получават, като набере оборотите не се чува, и когато спре компресора се чува като удар с чук. После нещата се повтарят, къщата се тресе...

Има ли вариант на тази тояга да сложа някакво друго външно тяло. Захранването се води вътрешно, ако това има значение.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Климатици Toyotomi

По-скоро пробвайте да сложите тампони и да удължите още ако е възможно тръбния път.Възможно е и компресора са се е изметнал от тампоните на които е поставен.

Кога сте го закупили и откога работи.
    Откога го има това тресене:
    1. От началото на монтажа откакто е заработил климатика
    или
    2. първоначално е работило добре и тресенето се е появило в последствие по някое време?

13. Тук е от
    Jul 2009
    Живее в
    София

Здравейте, впоследствие му сложих и тампони, но тресенето остана. Тръбният път е не повече от 1 метър. Какво имате предвид компресора да се е изметнал? Да разбирам ли, че в самото външно тяло компресора отвътре е сложен на тампони? Просто не се трае, яд ме е дори да го пусна. Девойката от Бистрица, която е писала по-горе също има деветки, но те също тресат, тресат по същия начин, а с 12-ките няма проблеми. Пълен шит. Не се трае и адски дразни, а не са евтини тия тояги.

Тресенето си е още от началото на монтажа.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София, Коломан 1

Прочети правилата на форума и тогава пиши.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 27-03-13 в 16:23.

16. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Привет колеги.
    При a135gvr има някакъв бъг. Kогато го пусна да блъска нагоре вертикалната клапа (да не ми духа на главата), след като мине известно време, спира вътрешното тяло (поддържа си темперетурата) и си седи в режим готовност standby. Когато почне пак да блъска силно си слиза надолу, независимо, че от дистанционното съм му задал да духа нагоре... И така всеки път трябва да си играя от дистанционното. Има ли някакво решение или това си е фабрично? При баба ми имаме евтин пансоник инвертор и дори той си помни положението и не се "рестартира" да си духа надолу. На дистанционното на моя дори си показва стрелката нагоре/напред, но пак си блъска надолу след като влезне в цикъл...

Положението е такова от както го монтираха (преди две седмици).

Също така този климатик така и не разбрах до какви отрицателни температури работи. На едно място го дават -7, на друго -10 на трето -15. Имам известни съмнения, че няма никакъв подгревателен проводник на дъното на външното тяло.
    Този пост е редактиран от vancata; 03-04-13 в 02:29.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Че няма нагревател на дъното на външното тяло, няма...(сигурно са ти казали че има). Колкото до това да какви температури работи - не се доверявай на това къде какво пише - яка зима ти трябва, за да установиш сам тази информация. Проблем с клапата нямаш, просто по default, машината трябва да работи така и изглежда при спиране, тази операция се възстановява.
    mirort одобрява това.

18. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Реших да драсна два реда след забавна случка за мен днес относно климатиците, които се обсъждат в тази тема... Може да не съм първият, но днес по случайност видях климатик gree gwh12kf, даже модела си записах. Видях го в магазин в София (търсим климатик за охлаждане с наш семеен приятел за вилата му). Климатика е едно към едно с a135gvr, а ценовата разлика между двата е близо 300лв. Явно малко маркетинг и шарани като мен правят чудеса. Отворих капака на вътрешното тяло. Отвътре всичко изглежда еднакво. Съмнява ме вложените материали да се различават особенно.
    Това ми напомня на историята на приятел който си купува емблема за автомобила след кражба на неговата. Магазинера вади 2 емблеми.Според търговеца едната много добро качество в солидна и красива опаковка, другата лошо опакована (само в пликче) и с лошо качество. Моя приятел ги гледал и двете няма разлика, само в опаковката и явно тя се плаща с близо 70% над тази която не била добре опакована.
    Докато има шарани, (визирам себе си), ще има и рибари

Смятам за редно да постна тук темата, та ако някой друг се е запътил към тази марка да удари едно око.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с Toyotomi
    От glgrgv във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 09-12-12, 15:44
  2. TOYOTOMI
    От aimilios във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 10-02-12, 20:44
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе