Странно но работи . Вече съм решил това да е последното нещо което правя с този боклук. Ще кача клипче как пада от прозореца когато спре да работи за да съм сигурен че няма да го набутат пак на някой за много хубава 2-ра употреба.
Странно но работи . Вече съм решил това да е последното нещо което правя с този боклук. Ще кача клипче как пада от прозореца когато спре да работи за да съм сигурен че няма да го набутат пак на някой за много хубава 2-ра употреба.
А защо не му зададеш малко по-ниска температура да гони - поне да не работи на макс. - 26-28гр.
Примерно 3-4 градуса над стайната. Задай толкова че непосредствено преди да изключи да харчи малко над минимума си.
Проблема явно е нещо при стартиране на компресора и не е свързано със датчици за прегряване.
Гадая: Изглежда ми като че не може да си открие позицията на ротора. - Слаб сигнал при ниски обороти? Проблем в хладилният цикъл - тръгва под товар? Не стои достатъчно време изключен че да паднат наляганията? - как да отхвърлим някои от тези въпросителни?
В хладилния му цикъл има една капилярка (не са две капилярки и обратен вентил а е примерно като на Електра) и един 4-ри пътен. На студено си върви нормално и не съм забелязал да прави каквито и да е проблеми - лято спях на него. Като тръгва си вдига тока нормално а като тръгва и ще се нас..ра стига до 2А пада на 0А след което изшумява фреона и дава грешка.
Вчера ми остана малко време и смених големите кондензатори на външната платка - познайте - никаква разлика. Добре, че измишлотината с терморегулатора който прекъсва датчика за температурата на компресора функционира безотказно вече 3 месеца ...
и до къде стигна със сагата,а малките кондензатори смени ли ги на външната платка,че аз имах подобен проблем за 3 кондензатора стопих мн нерви..
Отказах се да го правя. Работи на малката мощност, на 30 градуса от дистанционното като прекъсвам датчика за прегряване на компресора с обикновен терморегулатор. Като си постигне зададеното от терморегулатора прекъсва датчика и влиза в някакъв авариен режим - мига зелено. Като включи терморегулатора тръгва нормално.... И така работи повече от година...