Привет, имам проблем с климатик CORONA CSH-S225G - купуван е втора употреба. На студено си работи нормално. На топло като постигне зададената температура не я поддържа и дава грешка - мига червено 2 пъти за 1-2 сек и после 3-4 сек. тъмно. Преведох грешките от официалния японски сайт(не ме питай как и колко време загубих) такава няма а този тип грешки са свързани с прегряване на компресора или дефектен вътрешен датчик. Климатика е монтиран в южна спалня 12 кв.м с изолация от всякъде и сменена дограма. Фреона е проверен, тока е ОК , платките са проверени за студени спойки и изгорели елементи, с датчиците общо 5 броя е правено каквото се сетите (на късо, на безкрайност, нагряване, охлаждане, с потенциометър 100к и въртене, с напълно откачени датчици... и не дава същата грешка). Вентилаторите се въртят нормално - като нагрея вътрешния датчик турбината вдига обороти, като спра външния вентилатор си замръзва и после обезскрежава нормално. Веднага след като даде грешка спирам от контакта и пускам и тръгва нормално и след време пак същата грешка. Бубината на 4-пътния се стопля доста но не е стопена и си бачка ...Като го пусна на сервизно топло все едно имам вулкан в спалнята и тока си е ОК и не спира никога. Като задам 30С от дистанционното работи и ако го изключа и включа всичко е ок но е горещо и не става за спане... Само на челна стойка не съм го изправял и пак дава тази грешка. Има ли някой полезни идеи или да му задам 30С от дистанционното и с отделен терморегулатор да командвам спирането и пускането от дистанционното на on/off когато си постигне зададената температура.
P.S Мислех си да пиша на производителя с гугълски японски, имам и резервен вариант да му играя 300гр. тротилов еквивалент на няколко пъти с тъпото на брадвата.