Тази вечер ако се задържи снеговалежа , колегите с C&H могат да споделят впечатления.
Тази вечер ако се задържи снеговалежа , колегите с C&H могат да споделят впечатления.
Тези дни доста добре се представят климатиците при ниски температури. Държа ги на 26 градуса. Иначе за тридесетте дни между 12-ти ноември и 12-ти декември, когато ме засичат от ЧЕЗ климатика в спалнята е направил 15 лв сметка, а този в детската 35. Повече пари отиват за детската, защото там явно има най-високи топлозагуби. В спалнята температурата си стои 21 градуса и без климатик, докато в детската пада до 16. Там ще санирам надявам се другото лято.
Това са разходи при включване на климатиците на 26 градуса нощно време.
Продължавам да се удивлявам как спите на 26 градуса, но важното е да ви е комфортно
вероятно климатика поддържа 2-3° под зададените ,доста често явление в ниския клас
Моите не съм ги мъчил над 23 градуса, но си ги правят-не държат на 20-21 .Не знам при зададени 26 какво става- на мен лично ми става горещо
На мен при темперирана спалня на 21 градуса ми е не комфортно и не мога да спя като хората.Будя се, потя се ...
Може да е от ЕГН или да съм в андропауза, макар че няма обективно данни в тази насока
При 18-19 градуса ми е най-добре, а при много студено време, когато дори през деня навън се задържа под -7 градуса тогава 20 градуса денонощно са достатъчни.
При мен съседите под мен се върнаха от Англия за празниците, включиха празнично отоплението с парно на газ и ... климатиците работят от време на време дори при -2 под нулата навън ...
Направо не мога да си позная климатиците от съседските топлоприходи ...
Събота и неделя ако съм у нас 22 градуса са предостатъчни при наличието на съседските топлоприходи ...
Дай Боже всекиму такива съседи! И ако може за цяла зима.
Лятото такава температура ми е много горещо, но зимата не. Иначе си поддържа климатика идеално температурата, пък за цяла нощ от 00 часа до 7 сутринта да се отоплявам с 26 градуса за 40 стотинки си е кеф. За целия декември до сега климатика в спалнята е изхабил 113 киловата, а енергията се изчислява на 21.20 лв. В по-студената стая на щерката цифрите са 26.21 лв и 140 киловата. Общо за тия 20 дни през декември - 47.41 лв. Колежка днес звъня на топлофикация да пита защо сметката и за парно за ноември е 300 лв и там и обяснили, че сметката и е нормална, щото април имало 24% увеличение, разбираш ли... Нисък клас или висок, показва се климатика много добър избор. Тих, икономичен, топли и дефроства неусетно. Реално почна да го прави само преди два дни, когато за първи път видях климатика покрит със скреж и изчаках целия процес да видя как минава. Вътрешното тяло не издаде никакви звуци, освен едно "пуууф" към края, като целия процес продължи около 10 минути и не духаше студено в стаята.
Тошибата в хола, която работи от 17 часа до към полунощ пък не съм я видял нито веднъж да дефроства, но сигурно и тя ще го направи.
@Terko - До какви минусови температури имаш впечатления ?
C&H WiFi kit is available in the climate. This is air conditioning Gree production. Green WiFi kit is not currently in Turkey.
Yes we know- they sell it in Europe with Wi-Fi kit as a standard