Първоначално публикувано от
Mig82 Здравейте, чета форума от месец и реших първият ми пост да бъде в тази тема защото търсенето на инфо за тази марка и по специално модела Нордик Ево 2 ме доведе в този форум. Отоплявам се с климатици К2У (както им казват тука) от 5-6 години , верно икономични са ,имат екстри , имат нисък минимум , но поради този нисък минимум струята им е хладка на моменти което е некомфортно за мен. В същото време в службата сме с ефтино CHIGO дето струва 650лв. и работата му е страшно комфортна , топла и лека струя която не става хладна дори при мн. ниски обороти на вътр. тяло и най вече няма он/офф. До тук всичко добре , но се насочих към КХ защото Чигото няма нагревател , по леко е , орязано откъм екстри и консумацията му на минимум не пада под 420вата(измерени) (освен това не знам при -15 дали ще му остане живец). Въпреки че негатива с висок минимум при моето желание за винаги топла струя няма как да го избегна. А имам пдозрение че всичките хиляда китайски марки на пазара в момента се бълват от едни и същи заводи които "свирят" каквото им се поръча. Но трябва да им се признае че знаят и 2 и 200.
Та да се върна на темата , интересува ме конкретно модела Nordic Evo II. Включването в тази тема на потребител(надявам се да станат повече) с такъв климатик стана повод да се регистрирам тази вечер и да пиша.
Конкретно към колегата djoro а и други които са наясно с Нордика :
1. Пробвал ли сте как работи безстепенното регулиране на оборотите (вентилатор вътр.тяло) и дали се запазва това усещане(топла мъгла) при мн. Ниски обороти? Имам надежда че след заиграване с тези настройки ще може да се избегне режим он/офф при по топло време или преоразмеряване !
2. Измервали ли сте колко е минимумът му на консумация ? Честно казано не се надявам да е под 400вата при тези темп. вече навън. А и прочетох от руснаците че предния вариянт само Нордик не пада под 400 вата. Но този уж е ъпдейтнат ...
3. Потдържа ли точно зададената Темп. в помещението ? Успиване ?
4. Как е йонизатора , усещане за свеж въздух или е алабала.
5. Има ли PAM контрол този модел или е само инверторно управление.
6. Има ли управление на хоризонталните жалюзи от ДУ.
И последен въпрос към всички , тея климатици (визирам от всички марки) като имат WIFI не могат ли да си ъпдейтват (оптимизират) софта за различни климатични пояси , зони и т.н. Или това е опция за вбъдеще - един що годе читав хардуер и няколко версии на софтуера и си избираш кой ти допада ... май се размечтах.
Поздрави.