Явно на сйта на Cooper & Hunter снимката е грешна,а и не само там.Аз където и да съм го гледал модела снимката е като качената в по горния пост.Останах с впечатление,че е като мойто,(серия Alfa)
20180718_204741.jpg
Е важното е,че разбра как се пуска X-fan.То друга ралика не виждам.
Не съм писал отдавна, но да споделя. Моята Алфа 12 - накрая викнах сервиз, който замери сензора за температура. Според него е ок. Обаче не го видях да го мери по таблицата, просто с мултицета премери на око и обяви, че е ок.
Накрая го извади от гнездото и го сложи пред йонизатора, като каза, че така ще получава въздух без да се бърка. Обаче пък на мен ми се струва, че лъха хлад от питата и все още се лъже. Чудя се какво да правя. Взех че омотах малко изолирбанд (леко, с цел лесно да се махне) и донякъде се оправи, като осигури лека филтрация на температурата. Но това не е решение. Да не би в гнездото където беше пъхнат датчика да се засмуква топъл/студен въздух от евапоратора (не съм сигурен как беше думата на български, тия дни все на английски четох разни документации за климатици). Гледам, че при много модели датчика за стайна температура е някъде над евапоратора.
Има си и капилярка има си и ТРВ... И други работи си има (Sigma)
Този пост е редактиран от stainway; 19-07-18 в 00:05.
Пробвах и с I Feel. Дава някакви безумни стойности. Външен датчик и метеостанция стоят една до друга и казват, че в помещението е 25 градуса, I Feеl твърди, че е 27-28. Слагам външното тяло на станцията близо до климатика, отчита разлика от около 1 градус, т.е. по-горе е по-топло, което е нормално. Обаче пак...
Пускам климатика, натискам бутона за температура и установявам, че ако съм заложил 25 градуса, датчикът (този вътре) показва, че е 23. И климатикът си работи да изстудява. Някъде към 24 градуса температура в помещението почва да духа леко хладно, не студено. Обаче в помещението вече е студ. Съответно жената казва - Спри го! Трябва да го сложа на 28 градуса, за да вземе да климатизира стаята на 25. Което е тъпо.
@Terko. Продължавам да мисля, че 12-ца е голяма за спалнята. Но все пак -можеш да опиташ да изведеш сензора навън, под вътрешното отстрани. Друг вариант е да го пускаш на Eco режим, ако става много студено. И трети вариант да го изключиш от захранването,махаш бактериите на ду и след 10 минути го пробваш на I-feel.За друго не мога да се сетя като опция.
Нещо съм много йонизиран от морето
Пробвай с батериите
С тези бактерии се сетих за оня селянин от Мрачин дол, който си купуваше латоп и ба(к)терии за же пе-ес.
Няма страшно ДУ е с антибактериално покритие, а телефона ми май никога няма да научи български
П.П. Няма лошо по време на тази процедура с батериите да са почисти и от бактериите
Този пост е редактиран от stainway; 19-07-18 в 02:17.
Това на схемата дето са показали че има ееv ама няма. И това са збъркали както всичко друго при тази марка. Виж снимките и забележи че няма ееv нито кабел към него. Е за това развих негативно мнение за марката грии то проблеми с платки шупли в заварки на външното не адекватен сервиз на вносителя. А вие изпадате във възторг.
Зa cъжaлeниe ниe cмe пpocтocмъpтни пoтpeбитeли.Aз c интepec изчeтox тeмaтa зa U-Сrоwn,пpeди дa ce oбзaвeдa cъc cъoтвeтния мoдeл и ми нaпpaви впeчaтлeниe Baшaтa oцeнĸa :https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...wh12ub-13.html
Колкото до модела Sigma и Nordic-те нямат нищо общо с Gree за добро или лошо.Последните няколко дни разглеждах фасадите на сградите в България и се убеждавам, че действителността няма нищо общо с обсъжданията тук-явно хората не четат форуми и пак са доволни.Никой не изпада във възторг-просто се опитвам да съм реалист и да споделям информация.Убеден съм, че хората са достатъчно интелигентни да обобщят и преценят .Защо просто не изчакаме малко реални отзиви от потребителите и догава да почваме с негативните оценки ?
Е за това не трябва да си разглобявате техниката. По брошурите лоши работи няма да напишат, гледаме си картинките и сме доволни от покупката. Като махнах някога капаците на моя лошо ми стана.