Отговор: COOPER AND HUNTER
Цитат:
Първоначално публикувано от
stainway
Надявам се krasimir77 да подаде повече информация, но ето едно малко замерване на въпросния модел в 40 кв.м зададени 25 градуса при външна температура 0 градуса- 360 вата ( според данните на потребителя ):
https://www.youtube.com/watch?v=HacRb7XvrEU
Ако успява да стопли това помещение от 40 кв.м- не е лошо:) Или както се казва по народно му -с пръдня боя не става:o
П.П. Попаднах без да искам в румънски форум-там са го замервали до 300 вата след това-он/офф. Между другото румънците се записват в групи и си ги носят от БГ-излиза им по-евтино, въпреки че в Румъния им дават 5 години гаранция:)
A иначе винаги може и да се гадае:lol:
https://media.giphy.com/media/l2JJu8...EnoQ/giphy.gif
Колега живея в Румъния, тук са много по ефтини от БГ. Аз точно от тук мисля да ги закупя за къщата ми във БГ, трябват ми 18000 и 7000 БТУ, Примерно 18000 БТУ е 1020лв. срещу 1569 лв. в БГ. Мисля с него да отплявам около 50кв. Имаш ли някави данни за CH-S18FTXLA примерно при -10 каква мощност отдава? Арктик 7000 БТУ няма нали? Предварително благодаря!
https://www.itgalaxy.ro/aparate-aer-...er-alb-136897/
НОВО! Серия Arctic Inverter – WiFi, A++/A++, SCOP 4.8 / SEER 6.3, отопление от - 25°С : Arctic Inverter CH-S18FTXLA WiFi
Повече от 500лв разлика. Забавно.
Това е нормално за БГ.
Както бях казал тук климите се прехвърлет през 20-30% печалба без монтаж
Колкото по-скъп толкова повече печалба.
Вносителите отделно си имат печалба!
- - - - - - - - - -
Цитат:
rgadzhev
Сега разгледах този сайт.
Само няколко примера.
Дайкин ФТХМ 35 е 1400 лв
Дайкин уруру 12 ка 3300 лв.
Може ли от този сайт да се поръчва с доставка до БГ?
Уха .. тука балъци ли сме ? цените там са с 30-40% по ниски от БГ .. мене Букурещ ми е на 150 км ,като затърся климатик вероятно ще си направя еднодневна екскурзийка пак .
Kъде ги гледате тия цени в Румъния ?
Намерих..Гледам и не вярвам на очите си: Gree U-Crown деветка за 1320 лева :scared: а дванайската 1440 ....бахти,не може да бъде
Цитат:
ponyasd
Kъде ги гледате тия цени в Румъния ?
Намерих..Гледам и не вярвам на очите си: Gree U-Crown деветка за 1320 лева :scared: а дванайската 1440 ....бахти,не може да бъде
Може може..... сега вече вярвате ли ми за 30% печалба ?
Ама аз нали си говоря врели некипели
Пък и съм бил тъп да си купувам климите така и после да си платя само за монтажа.
Бях писал ,че със спестените пари от раликата в цената от монтажните фирми мога да си взема още едно уруру.
Това за климите които до сега съм взел
п.п.
Ако се съберете повече за клими мога да помогна с транспорта
Цитат:
stainway
То всичкото много хубаво звучи, но нямат нито един от моделите на C&H в наличност:
contactati-ne pentru info stoc, което Гугъл го превежда на български така:
свържете се с нас за информация за акции.
https://www.itgalaxy.ro/aparate-aer-...cooper-hunter/
От там идват и групите за записване, авансово плащане и дори внос от БГ. Там също така не предлагат ICY II и Nordic Evo II.Виждам и много от по-старите модели Generation III,дори имат и он/офф модели,които се въртят само в Украйна, Молдова и т.н.
За други марки-пише,че имат наличност, но предполагам е редно да се обсъждат в съответните теми.
Ето тук е на 1100лв. Пише, че е наличен в шоурума и е на 400м от вкъщи. Ще мина да ги питам, има ли някой информация от тези 5.27KW колко остават при -10, че в Евровент все още няма никаква информация за тях, 45кг външно тяло е нещо много сериозно?
https://eastshop.ro/aer-conditionat/...nverter-a--682
Цитат:
Rafailiev
Може може..... сега вече вярвате ли ми за 30% печалба ?
:offtopic:Ако знаеш резервните части как се "товарят", тия 30% ще ти се сторят дори малко. Току що си купих дребна резервна част, която в Алиекспрес се намира от 0.90лв. до 1.60 лв. /с доставката в къщи/, за кръглата сума от 5.00 лв. Тази същата част от ремонтна група са се опитвали да ми я продадат за 15.00 лв.
Всеки сам може да сметне, колко % се товари конкретната резервна част. Дано някой не каже "Ама те в магазина са ти продали качествена, а от Китай е менте", защото са еднакви и даже на едро са още по-евтини.
Цитат:
stainway
А за 1100 лв. и аз искам :) Ако
Rafailiev го донесе поне до Белгия:)
Инaче Arctic Inverter CH-S18FTXLA е с отдавана мощност отопление: 5.275 (1.00-7.00) kW ,колко остават при -10....достатъчно надявам се
Нямаш проблеми .... за 2-3 дни ще ти го доставят до вратата.
Има и експреси за 24-30 часа ,но са скъпи ,а нормалната доставка ше е срещу бира :Drinks:
- - - - - - - - - -
Цитат:
Rafailiev
Нямаш проблеми .... за 2-3 дни ще ти го доставят до вратата.
Има и експреси за 24-30 часа ,но са скъпи ,а нормалната доставка ше е срещу бира :Drinks:
П.п.
Stainway скоро пак бях в Белгия и ме водиха да пия някаква специална бира дето монасите я правят.
Ако не си я пробвал отиди до Flanders
Цитат:
SPSt
:offtopic:Ако знаеш резервните части как се "товарят", тия 30% ще ти се сторят дори малко. Току що си купих дребна резервна част, която в Алиекспрес се намира от 0.90лв. до 1.60 лв. /с доставката в къщи/, за кръглата сума от 5.00 лв. Тази същата част от ремонтна група са се опитвали да ми я продадат за 15.00 лв.
Всеки сам може да сметне, колко % се товари конкретната резервна част. Дано някой не каже "Ама те в магазина са ти продали качествена, а от Китай е менте", защото са еднакви и даже на едро са още по-евтини.
Не се сдържах,Лампа за сушилня АЕГ -25лв и доставка 3-4 седмици(идвала от завода)Ориджиналдъ.От Алито същата тъпотия 2,7$
Кво и да си говорите,само си правите вятър .....Няма оправия в Боколандия.
Извинявам се .
Цитат:
bibobore
Не се сдържах,Лампа за сушилня АЕГ -25лв и доставка 3-4 седмици(идвала от завода)Ориджиналдъ.От Алито същата тъпотия 2,7$
Кво и да си говорите,само си правите вятър .....Няма оправия в Боколандия.
Извинявам се .
Бъркаш.
Това зависи от нас!!!
Затова бях казал в друга тема .
Хубавото е интернет ,сайтове ,предлагане.
Проверяваш там за цена и най-добрата печели !!,
Тук се разтягат едни локуми как после гаранция,монтаж и Не знам си какво.
В Европа гаранцията е 2 години!!!
Има проблем има и КЗК, която поне работи!!!