От тея климатици слагах на едни клиенти, техни бяха, че те си бяха Грее. Като седна на компа и снимка ше има, че от телефона нещо не ства..
Преглед за печат
От тея климатици слагах на едни клиенти, техни бяха, че те си бяха Грее. Като седна на компа и снимка ше има, че от телефона нещо не ства..
Вярно е, бяха ги префасонирали малко.
Предполагам визираш КЗП?
Не е проблем, да закупиш климатизатор от интернет онлайн магазин. Но няма комисия, която да накара монтажната фирма, да монтира, ако тя не желае!
Ако преминеш гаранционен ремонт, на подобна стока, предполагам ще ти се изяснят нещата.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=26114&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=26115&stc=1 Курава 24-ка , кой ги раздава?
Като корава го интерпретирай със О...;)
Взема малко да омръзва това с лепенките:) Ако си направите труда да сравните 2 модела на Gree и C&H, както са направили вашите финландски колеги (примерно Hansol и ICY и по-късно ICY II), ще намерите разлики не само в екстра Wi-Fi модули и други глезотии, но и в размерите на топлообменници ,дебелина на тръбите и ламели, понякога избор на компресори ,големина на вътрешно тяло....Но който е решил да си вярва, че винаги и всички са абсолютно еднакви и само ситопечата е различен- да си вярва. Информация има достатъчно, който иска да чете и сравнява. Разликата е, че в други страни се подхожда практично и се гледа дали е по-добро или по-лошо, цена-качество, а лепенката е последния проблем.
Е то сравнението с ГРЕЕ не прави лоша услуга на марката, по-скоро добра реклама. Гледам дистрибуторите на Cooper&Hunter имат клон и във Варна, смятам да ида да се поинтересувам малко за цени и гаранционни условия.Ако има техен представител във форума да ''свирка''..
- - - - - - - - - -
Че красив ,красив монтажа на първия, ама да бяха пуснали тръбите от другата страна,сега присъединяването е в стената. Утре-вдругиден ако ти се наложи да откачаш вътрешното по някаква причина , или да сменяш климатика,голям цирк ще е. А можеше да е много по лесно.Вярно че тръбите са достатъчно дълги и сега , иначе отива метър +.Сега гледам, че и седмица , нямаше ли кой да те отвори на тоя метраж и на тая денивелация , барем девятка да туриш...
Хансол също има Wi-Fi. Не знам дали знаете, но в различните държави се продават различни модели под името Хансол в зависимост от изискванията на пазара. Това важи и за останалите модели, та ако има по-сериозно разлика между купъра и Хансол, то тя ще се дължи на този факт, а не на глупости от сорта на по-висок качествен контрол и т.н. Между другото Хансол е доста добър климатик. Ако моделът на купър е същия - това е само плюс.
Пак повтарям - няма производител, който да е толкова гламав, че да произвежда по-качествена продукция за конкуренцията и то на същата цена.
Присъединяването се пада отвън. Стената е около 25 см.И не исках да удължавам допълнително тръбния път,защото и сега е около 5,40 м при максимално допустимо без допълване на системата 5 м. Но ме увериха,че не би трябвало да е проблем, както и се оказа на практика. Колкото до откачане и т.н.-имам хубава стълба и както съм си го монтирал-така и ще го демонтирам.:) Допустимата денивелация е 10 м мисля по документи. Проблемът беше за мен в размера на вътрешното тяло-при девятката e 790мм а аз исках възможно най-малко- седмицата е 713 мм.
- - - - - - - - - -
Вижте-Грее е огромна корпорация-не просто завод. Не знам как и при какъв контрол правят там модели на Дайкин -по данни от 2009г-500 000 броя годишно за Японския пазар.Може и да са по-некачествени от техните собствени модели, но може и да са с по-добър контрол на продукцията и различни параметри. Не става въпрос за конкуренция а за производство и съвместна работа-в крайна сметка всички печелят от това.
А ако сте решили да вярвате, че не е така -винаги имате избор от различни модели от Грее:)
Колкото до модела Nordic Evo II-продължавам да твърдя, че няма нищо общо с Грее и излиза изцяло отZhuhai Vino– Cooper&Hunter Environmental Technology Equipment Co. LTD.
Съвместната работа на Грее и Дайкин няма нищо общо. Грее го ползват и за реклама. Това с C&H няма как да се случи, защото представяте ли си рекламата: "Имаме съвместни производство със C&H". И логичният въпрос: " Тея пък кои са?"
Хич не е лесно да се прави софт и подобни работи за клими, та искрено се съмнявам Купърите да имат собствен.
Аз вече съм избрал едно Грее (непретенциозна машина, която върши добра работа за цената си). И Купър бих си взел и то, защото съм убеден, че е същото (поне за моделите, които са тяхно производство).
За Грее съм напълно наясно,че не е само един завод. Те са и най-големият производител на хладилни и прочие компресори ако не се лъжа. За нордика - сигурно сте прав. Въпреки, че за такъв производител няма никаква информация в нета (изключай споделената от вас).
Пишете отзиви за Купър и Хектор(Хънтър де), че ще се мятам или на такъв аркитик, или на фуджицу.
========================================================================
Колега Stainway, какво ще кажеш да пиша на Купър&Hunter да те направят техен високозаплатен рекламен агент ;) имаш ли нещо против :) .
И пиши за твоите Купъри и Хънтъри, да не би като си ги купя "да се мина" и да пострадам от страха на всеки българин :-memnon