Отговор: COOPER AND HUNTER
Цитат:
Първоначално публикувано от
djenev
Всичко хубаво, но докато не си оправят наличностите, не очаквам да станат масови. Не е сериозно, в активен сезон, вносителят да няма наличности, отговорът да е "може би след 10 дни" и т.н. Фирмите се опитват да ги предлагат на крайни клиенти, но в крайна сметка бързо се отказват точно заради неуредиците с наличността и липсата на информация.
И за какво им е да бързат с доствки за България, ако могат да ги продават и на двойни цени в Балтийските и скандинавските държави?
Cooper&Hunter NORDIC EVO : Cooper&Hunter CH-S12FTXN-E2WF
Освен това в България всеки иска нещата да се случват вчера и да са възможно най - евтини.
Днес видях масовите климатици и в Несебър :)
Osaka, Midea, Gree и по-евтините модели на Daikin.
Колкото до Nordic evo и Sigma -не излизат от фабриката на грее и може още да нямат капацитет....
В Холандия също нямат наличност от всички модели, примерно Supreme, но може да се поръча и евентуално да се види на живо. Срокът е около 3 седмици -20 дни ми беше казано .
А на който не му се чака или не му харесва -има достатъчно избор на марки, модели и даже безплатни монтажи :Drinks:
Стенли,напълно съм съгласен.
Купувал съм много и различни битови уреди,не си спомням за нещо да не съм чакал.
За оригинални резервни части е същата работа.
Цитат:
И за какво им е да бързат с доствки за България, ако могат да ги продават и на двойни цени в Балтийските и скандинавските държави?
Що ли не мислят така Toshiba, Daikin, Fujitsu, Mitsubishi, Gree и т.н. ? Не сме в ерата на плановата икономика, да чакаш ред или да се молиш да ти го продадат? :) Който не може да отговори на пазара, ясно е какво се случва. Аз пък не съм купувал битов електроуред, за който да чакам. Отивам и си го купувам, или поръчвам онлайн и пристига.
Нормално за климатик се чака за свободна дата за монтаж, а не за доставката му.
Нищо лошо не искам да кажа за марката, но леко не се ли прекалява?
И какво е общото между вносителя и производител с чакането?
За нордика на Дайкин как чаках 20 дни доставка?
Специално за БГ е така,пазарът е слаб.
Никой не влага пари в стока,която не се превърта бързо!
Явно не пазаруваш често?
Техномармаладите и при тях повечето техника са мостри или имат една бройка,пиша за скъпата техника.
Отивам в голяма мебелна верига за подматрачна рамка,показват ми я в каталога и казват.
-Няма ме на склад,точно този размер е по поръчка!
Щях да падна от смях,все едно търся американска совалка.
И това в Пловдив,за малките градчета не знам какво е положението.
Напълно съм съгласен с доводите -в крайна сметка всеки си решава какво и откого да купи.Може вносителя да е доволен от обема на продажбите и да няма аспирации да "завладява " пазара .Нали има достатъчно голям избор и на други марки и модели -никой няма да остане без климатизатор :) Не разбирам какъв е проблема :Drinks:
:offtopic: Цитат:
Първоначално публикувано от
stainway
Днес видях масовите климатици и в Несебър :)
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...esebyr-2110560
Staiway, признай си....:lol:
:gun_bandana::Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
:016:Нищо не казвам до утре като кацна в Амстердам :lipsrsealed: Форумът е моето алиби :punk:
Разглеждах тръбния път на една Midea и без да искам. . :))
А днес съм се отпуснал до един страхотен йонизатор на Каваци :17:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28063&stc=1
2 Прикачен файл(ове)
А моля, моя е с EEV+капилярка :))(което си е вярно за VIP/U-Crown).
- - - - - - - - - -
И внимавайте с UV лампата :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Днес си получих изравнителната сметка за електричество и газ. Както и предполагах Veritas -a ,който ме топлеше миналата зима ми е спестил около 1000м3 газ и получавам €210 обратно. Общо съм консумирал 1200kwh повече електроенергия с двата Veritas ,сравнено с предходната година. Приятно съм изненадан и сега ще видим как ще се представи VIP -а плюс изолация,но първо да отмине горещия фронт.:)
П. П. При 31 градуса на сянка си работи в диапазона на 170-200 вата
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28079&stc=1
Явно му е все едно дали е 26 или 36 градуса навън. Вътре си поддържа 23.5,както съм поръчвал :)
Браво на машинката.Обсче на 31 градуса още не пущаме машини, трябва да е няколко дена 40, вътре да стане жега, че да ги пусна.Тези дни беше към 33 и малко, няма смисъл да се пускат, вътре е 26-27 градуса.
Съжалявам -за тука е обявен оранжев код и е задействан национален план за борба с жегата -ако стане 40 градуса ще трябва да мигрираме в Белгия или Германия :)
Просто над 32-35 градуса съчетано с висока важност е неприятно усещане. А и на мене 26 градуса вътрешна не ми е приятно
Топло/ студено е субективно усещане.
В момента климите бачкат и е 22.8 градуса в нас.
Климите са на 23 и ни е добре по— топло не търпим
Влагата, влагата, съчетана с топлината мори много.
Бил съм в няколко пустини, при 30С и ниска влажност се живее нормално,
Бил съм и на 30С и 100% влажност - ужас.
При висока влажност се потиш, но тялото не може да отдаде топлината
защото потта не се изпарява и....
И аз не търпя много топло, особено в спалнята. А и нали затова са климатизатори -да климатизират :)
Като се замисля колко беше горещо в Несебър преди няколко дни :))