Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Миланов след молбата ти ето малко инфо.
В Финландия ползват масово МЕ ,Панасоник и от скоро Грее/ купърите.
Има и Дайкин ,но не са много.
От това което прочетох с най- голямо доверие се ползва МЕ и Панасоник ( Стайн може да ме поправи ако греша )
От скоро има добри отзиви за Грее .
МХИ за тях е като Мидея за нас и не ги ползват ( техния нордик се казва Казан :-memnon)
Хитачи също ги няма.
Ползвам гоогле транслейт и това съм разбрал .
п.п.
Видяхте ли статията за Японските клими втора ръка след експлозията ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
От това което прочетох с най- голямо доверие се ползва МЕ и Панасоник ( Стайн може да ме поправи ако греша )
МХИ за тях е като Мидея за нас и не ги ползват ( техния нордик се казва Казан :-memnon)
Хитачи също ги няма.
Ползвам гоогле транслейт и това съм разбрал .
п.п.
Коя статия?Каква експлозия?
Honor Play с помощта на Tapatalk
Цитат:
Genadi80
Коя статия?
Honor Play с помощта на Tapatalk
На теб не ти трябва .Ти К2У не купуваш.
Все пак имаш лично ,че не искам да ме баннат .
Цитат:
Rafailiev
...
Не, къде е?
Тъкмо направих сделка за един К2У.
Цитат:
Genadi80
Да не взе Хитака от заключената тема?
Цитат:
Genadi80
За хитака знам ,но в този случай и аз бих го взел.....
Според мен това му е реалната цена .
п.п.
и аз си взех разни нещица :thumbsup: да не остана по- назад
Цитат:
Rafailiev
За хитака знам ,но в този случай и аз бих го взел.....
Що, нещо професията ли ще сменяш..? ;)
Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Аз пък от това, което четох за новия модел на МЕ - LN серията, масово се оплакват от чести дефрости на 30-40 мин., без никаква нужда. Като най-дългия интервал им е прословутите 150мин. Ако някой не вярва, ще му дам линк и да пуска гугъл транслейт. Редно е, като се казва "а", да се каже и "б". Просто МЕ искат и се налагат доста там, докато марки като Дайкин, Фуджи и МХИ не си дават много зор, да се наложат на техния пазар. С такова впечатление останах аз, като хвърлих бегъл поглед на различните раздели.
И Жигулата е най-разпространена в *****, но това не значи, че е най-добрата кола.
Нищо променено няма при LN, старата песен на нов глас. Иначе, няма спор, изглежда много лъскаво.
Абе, недолюбвате ги МЕ, но техният подфорум е гробна тишина:)
Цитат:
rosswen
Аз пък от това, което четох за новия модел на МЕ - LN серията, масово се оплакват от чести дефрости на 30-40 мин., без никаква нужда. Като най-дългия интервал им е прословутите 150мин. Ако някой не вярва, ще му дам линк и да пуска гугъл транслейт. Редно е, като се казва "а", да се каже и "б". Просто МЕ искат и се налагат доста там, докато марки като Дайкин, Фуджи и МХИ не си дават много зор, да се наложат на техния пазар. С такова впечатление останах аз, като хвърлих бегъл поглед на различните раздели.
И Жигулата е най-разпространена в *****, но това не значи, че е най-добрата кола.
Ros затова не ми се искаше да пиша какво съм чел там.
Защото ще започнат различни интерпретации .
За МХИ и Фуджи Незнам ,но Дайкин си дават зор ,а те имат мнооого добри нордик модели .Дайкин според мен имат един от най- добрите маркетинг отдели.
За дефростите прочетох нещо ,но LN си е FH просто гримирано .За дефростите само да вметна и “в” като продължение на твойте размисли и на база прочетеното.Там климите 9-12 ка топлят по 100++ кв и топлят при -30 градуса :confused:
Отделно за там е нещо обичайно да е -10-15 градуса да да вали сняг.
Там и в няколко други държави просто МЕ ,Панасоник ,Дайкин царуват .
В по топлите държави Италия ,Испания ,Франция ,Белгия ,Холандия масовката е МЕ,Дайкин.
След това са Панасоник ,Тошиба ,Фуджи .
МХИ много ги няма или аз не ги виждам.Аз карам фуджаци от корабите до складовете и са си доста бройки ,но на фона на това което идва като МЕ и от завода на Дайкин какво отива към складовете е не повече от 10% дял.
Това са Мойте скромни наблюдения .Дали са на 100% верни не мога да кажа .
Цитат:
Rafailiev
Хитачи също ги няма.
Ползвам гоогле транслейт и това съм разбрал
Рафа , гледаш марките на техните клими (ползващи се с доверие), но моделите за техния пазар са малко по-различни ... не като нашите :)
А и , НЕ мисля че техните нордици ще са ми по-икономични и комфортни пък било то и 9-ки с данни на амбър ... особено на юг от София където климата си става "гръцки". Дори в Гърция тази зима сигурно падна повече сняг :))
Лично мнение не се заяждам.
Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Само една вметка. Това, което каза Миг, за климата, е много важно. На повечето "ненордик" модели, дефрост алгоритмите са писани за външни темп. до -15 или -20 на външния топлообменник, което си е отново приблизително -15 външна температура. Под тези температури, доста от тях започват дефрост по часовник. Някои нордик модели, като Зубадан, имат дефрост, съобразен с по-ниски температури. На -20 е добре, да дефроства на 2,5ч. , но на -3, да прави същото, за мен не е ок. За нас, по-важно е как се държи машината до -15, а не под -15. Такива температури я имало за няколко дни, през 3-4 години, я нямало. За това, коя марка, колко е напред, не мога смело да се изказвам, но това, че нещо е "масово", не е гарант, че е най-добро. Примери-безброй. Пак казвам, на някои от големите марки, нордик моделите и Финландия, не са им приоритет. Във финландския форум, точно от поддръжката и сервиза на споменатите марки, се оплакват и за това ги избягват. Не, че от другите няма оплаквания, просто реагират веднага, отзовават се и т.н. Сравнението на МХИ с Мидея беше доста неуместно. Такова изказване, за марка, произвеждаща едни от най-добрите самолети навремето (в момента също произвеждат) и техника за космоса, е меко казано несериозно. Аз никъде не попаднах на подобни мнения. Темите в подраздела на Митсубиши, за МХИ, са 4-5, докато за МЕ са сигурно 50. За новите модели, дори няма абсолютно никакви отзиви, смятай колко машини имат монтирани..което е доста несериозно, за да се правят въобще някакви сравнения. За другите марки, важи същото.
П.п. И не разбрах, щом модел с име "Казан" е смешно, то "Зубадан" по-различно ли е? Хайде малко по-сериозно, ще вземе някой да се подведе. Вярно, че темата е ала-бала, но не генерализирайте чак толкова, големи и смятам, грамотни хора сме.
П.п. 2 МЕ за мен са много сериозен производител, въпреки, че някои техни черти не ми допадат.
https://www.klimateknikk.as/luft-luf...ic/hz-flagship
Популярният модел на NZ, отличен desgn, добра цена и много добра производителност без много допълнителни функции. N Z е най-продаваният модел от Panasonic през 2017 година. Моделите HZ са в горния клас, спестявайки най-много енергия с енергиен клас A +++ и висок много висок въздушен поток. Тествано до -35 градуса. Много мощни модели и с много нисък звук отвън и отвън. Тук ще получите една от най-мощните и най-добри помпи на пазара. През сезон 2018-2019, това е най-продаваният модел, той има добра среща през август 2018 г. с новия HZ25UKE . Цялост 7,3 kW макс., 4,55 kW при -15 и вграден Wifi.
HZ25 TKE беше сезон 2017-2018, който бе избран за най-добрата помпа от шведския SP.