Отговор: Свободна тема за цепеници...
Какъвто и да пуснат ,ние все още сме си на R410A.:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
MHI са едни гърди напред: https://condex.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2...%be%d1%80-mhi/
R454c Composition 78.5% R1234yf/21.5% R32
Цитат:
edi1
Пак някой иска бадева пари.То и на 22 нищо му нямаше, ама от тогава три вида се смениха.:))
Че на амоняка какво му беше..? :029:
От 1992г. работя на амонячна инсталация с 3,5тона. На моменти по намирисва на амоняк, но нито природата сме отровили нито атмосферата сме унищожили. Нито от хората има пострадали.
Така де, що не ги правят тия инсталации на R32...
Цитат:
Kasap
Че на амоняка какво му беше..? :029:
NASA го монополизира! ;)
https://technika.bg/product/26015/ko...rol-2000w.html ето я джаджата чието раждане полага началото на края на употребата на климатици за отопление.Най после технологиите си казаха думата.Абе Smart-а си е Smart
Пони, или си пропуснал емотикон в горния си пост, или аз съм си съставил грешен профил за теб. Сигурно са добри конвекторите на Ариели, но аз постигам техния ефект по различен начин и с по-малко еленергия. Важно е за наследниците ни!
Цитат:
dodo_pv
Пони, или си пропуснал емотикон в горния си пост, или аз съм си съставил грешен профил за теб. Сигурно са добри конвекторите на Ариели, но аз постигам техния ефект по различен начин и с по-малко еленергия. Важно е за наследниците ни!
Airelec е поне с 10 години напред от Ариели, които са неизвестни. Нещо, като японските клими пред европейските /произведени в Китай, разбира се/
И защото е smart, ще е по-икономичен от термо помпа? :)
Цитат:
Rumb@ta
И защото е smart, ще е по-икономичен от термо помпа? :)
Тука става дума за комфорт, не за икономия. Първите три години, детето го отглеждахме в стая отоплявана с такъв тип отопление. Сега като изгради имунитет, сложих климите, иначе не бих пуснал клима в стая с дете под три години. Всеки сам си решава.
Цитат:
the inquirer
Тука става дума за комфорт, не за икономия.
Защо, една термопомпа изпъленена по правилата, с добри конвектори и подово не е комфортна ли?
Цитат:
Mega
Защо, една термопомпа изпъленена по правилата, с добри конвектори и подово не е комфортна ли?
Комфортна е, но на каква цена? Нека бъдем реалисти, малцина могат да си позволят сериозна инвестиция за отопление/охлаждане.
Цитат:
the inquirer
Комфортна е, но на каква цена? Нека бъдем реалисти, малцина могат да си позволят сериозна инвестиция за отопление/охлаждане.
Нали говорехме за комфорт, не за икономия. Ако правиш къща, термопомпата е логичният избор.
Цитат:
the inquirer
Тука става дума за комфорт, не за икономия. Първите три години, детето го отглеждахме в стая отоплявана с такъв тип отопление. Сега като изгради имунитет, сложих климите, иначе не бих пуснал клима в стая с дете под три години. Всеки сам си решава.
И поради комфорта, конвектора ще сложи край на климатиците? :confused: Ако знаеш колко хора си купуват климатици заради охлаждането, че бебетата не могат да спят... Отоплението е по свободна воля. Начини много.
Пък подово с нагреватели ако знаеш как комфортно топли...