Свободна тема за цепеници...
Ще проверя, поне визуално изглежда много добре нивелирана. Аз се убедих, че профилът и дизайнът на тавата, са от изключителна важност за това колко лед събира. Двете ми Хевита са с еднакви дефрост алгоритми и дефростват еднакво-като побелее целия топлообменник. Само че тавите са различни. 60-ката е много по-натоварена, докато 20-тицата е с хардуер на 18-ка, в няма и 14м2 и винаги крета около минимума, дори и на -10гр. Въпреки това, след 4-5 дена с мъгла и тавата е за кашмер, прилича на ледогенератор. На 60-ката в съвсем различна, няма нищо общо, а дефроства по-често. Дори зная какво е недоразумението с тази тава, но е сложно за обяснение. :) Фуджаците също гледам, че добре се оттичат, нищо че са с по едно отворче в средата на топлообменника.
Отговор: Свободна тема за цепеници...
Друго, което съм забелязъл е температурата за стоп на дефрост.
При ниска такава, още капе пък климатика тръгва да духа и заледява каквото има да се окапва още.
Двете машини са с идентични дефрост алгоритми и двете чистят и изсушават питите идеялно. Дори продължават да размразявят малко след като са изчистили всичко.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Всяко нещо си има предимства и недостатъци.
Чели сме много теми със съвети "Пусни го на охлаждане и му загрей датчика за вътрешната температура със сешоар." Щото външното е станало на Айсберг, вътре духа студ обаче пущията е решила, че няма НУЖДА от дефрост.
Предимства, недостатъци, компромиси с едно за сметка на друго...... такъв е живота.
Моята щайга отначало като бичеше дефростите на 40 минути при чиста пита, не можеше да стопли, въпреки изолацията. Направо ми беше скъсала нервите - то е по-зле от конвенционалка. Тъкмо тръгне, затопли малко и спира. Все едно тръгваш с колата на път и на всеки 40 метра набиваш рязко спирачки.:mad:Безумна работа.
Ония във финландския форум ги разбирам защо имат предълга тема за дефростите на Мицубиши LN.
Чакай ся. Писал си, че се слави с ненужни дефрости, пък отвора проходим.
И перката опира, значи не е нивелирана.
Ненужните са проблем според мен. Малко вода на по-често лепва по тавата и замръзва.
Цитат:
zxc0
Чакай ся. Писал си, че се слави с ненужни дефрости, пък отвора проходим.
И перката опира, значи не е нивелирана.
Ненужните са проблем според мен. Малко вода на по-често лепва по тавата и замръзва.
Като сложа нивелира, ще стане ясно. Изглеждаше поне, беше сумрак. Не можах да го огледам много добре.
П.п.
Джак, така е, особено ако помещението изстива бързо, като моето голямо. Под -5, за 15 минути е с близо 2гр. надолу. Тъкмо се стопли и фъшшш, пак дефрост. Благодарение на тези гимнастики, се присъединих към форума, преди няколко години. И причината не беше, заради маломощни машини... Просто куц алгоритъм...
Цитат:
mimojef
Работят.
Топлят, харчат ток, духат, размразяват... нищо по ралично от 410.
Дай малко по-подробно в съответите теми. Нали дайкина спира турбината при офф , защо тогава търсиш конвенционална цепеница която да не върти турбината ?
Щот е с нисък минимум - спира рядко и му духа хладно като работи.
Човека си иска парно,
козата си сака пр.....:))
Zxc0 е много прав за преоразмеряването при висока влажност.
- - - - - - - - - -
Цанков, парно имам ама нямам газ. :)
- - - - - - - - - -
Миг, писал съм и съм снимал как работи Дайкина. Перфектен е. Истински инвертор. Дефрости изключително редки.
Условията при мен са като при Росс. Миналата седмица минусови температури с влажност над 90%.
Ако нещо конкретно ви интересува, питайте.
3 Прикачен файл(ове)
Прословутия Уасаби филтър на Хитачи,само че оригинален японски за 10 годишната машина която имам.Поразрових се в нета и намерих сайт през който мога да го поръчам с доставка до България.Утре ще бъде изпратен към мен.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32827&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32828&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32829&stc=1
Уасаби филтър - японска му работа ... Я му сложи един с люти чушки по български ;)
Цитат:
bisval
Уасаби филтър - японска му работа ... Я му сложи един с люти чушки по български ;)
Аз бих заложил на чеснов филтър, все едно влизаш в местната кръчма, да жулиш шкембе. [emoji16]
Цитат:
rosswen
Аз бих заложил на чеснов филтър, все едно влизаш в местната кръчма, да жулиш шкембе. [emoji16]
Рос нещо май ми се струва че ме бъзикаш.
Цитат:
Genadi80
Рос нещо май ми се струва че ме бъзикаш.
Майтап да става, Гена, не се засягай. :)
Странни са ми тези ласабита и ароматизатори. Аз моите ги изхвърлих. :)
Е какво, чесновия филтър доказано убива всякакви миризми!