Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Все повече нови технологии вкарват в тези битови тенекии, обаче дали това е най-добрият начин за управление на комфорта? Човекът, слава Богу все още не е машина, усещането за комфорт на различните хора е различно и трудно ще го вкараш в алгоритъм. Аз лично не харесвам и не оставям машините да правят каквото си искат и когато си искат, а предпочитам аз да ги командвам и да ги ръчкам според моментните ми нужди от комфорт.
На мен ми е най-комфортно в стаята с конвенционалната Мидея. Баба Мидея. Ако можех да си купя нови такива щях да подменя всичко. Ама няма ...
Ще трябва да се разходиш до Украйна или *****-там все още предлагат конвенционални системи:)
П.П. Ето един "дизайнерски" модел конвенционален :):
http://cooper-and-hunter.com.ua/CH-S12GKP8
Страхотен е : 2-3 такива ще ми паснат на хола :)
Аз имам един MSG-12HR боднат на вилата, ама не се продава.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ventsislav Negentsov
На мен ми е най-комфортно в стаята с конвенционалната Мидея. Баба Мидея. Ако можех да си купя нови такива щях да подменя всичко. Ама няма ...
Конвенционална деветка Elite,от 370 лева.Вече втори ден - 10 градуса,абслютно никакъв проблем,зададени 24, поддържа 23 градуса с лекота.1 киловат показва ватметъра когато е в режим.Недостатък - шумен е.Но и лятото си е толкова шумен,не че нещо от времето.
1 Прикачен файл(ове)
То вярно темата е за цепеници, но ако я караме така, скоро ще започнем да обсъждаме и подобни уреди :))
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29487&stc=1
Като спре токък...:)
Комин имаш ли?
Не зазидани са, само от аспиратора и банята има работещ, но захранването не спира тук. Поне аз не се сещам за последните 22 години в Хага. Има понякога повреди, но не заради времето и получаваш парична компенсация ако продължи няколко часа.По скоро е сензация ако се случи:)
Все по-изнежени ставаме с тея климатици.
Преди тях съм спал на -1гр. вътрешна. ;)
Е, с поддръжката на повечко ракия и винце, но все пак.
Не ми се видя толкова студено. Щото вънка беше -17гр. мисля.
Аз в казармата не помня да е имало отоплителни уреди.
А сега....ауууууу е*ати студа, стайната станала +22°.....:)
Еми к'во да се прави, така е.
Аз и сега си отварям леко прозореца в спалнята до около +5 градуса. Разбира се приятно е ако стаята е темперирана, когато си лягаш, но след това ми е по-хубаво на хладно:)
А иначе може и на минусови температури да се спи-зависи от количеството и качеството на "подгряващите" напитки:)
Хаха,заклевам се бро,навремето се топлех с една Елва,единия реотан беше счупен и работеше само горния.Пусках я само кат се прибера и не си спомням да ми е било на дневен ред някога дори и за части от секундата да мисля за градуси,а ватметъра беше непознат уред.Прав си на 100,изнежихме се и се разглезихме.Заклевам се ,веднаж бях заспал,живеех сам в една къща,в която се прибирах само вечер късно,представи си...тва изолации,незнам си кво,дограма....пердетата се движеха брат ;), беше люта зима и аз съм заспал,и по едно време в среднощ напипвам нещо под юргана...Паля нощната лампа - и гледам едно мишле умряло от студ се свило до мен хахахааа,погалих го и го изритах :BigGrin
По комунистическо време се топлеше нормално, я с ТАП или нафтова печка.
По време на демокрацията с чудо.
Та в стаята, ламарината на чудото свети в червено, но вътрешната не превишаваше 16гр. в студено време. На сутринта вътрешната беше около 2-3 гр.
На хубавото лесно се свиква!
С всичко се свива, но с хубавото много по-бързо :)