Имат работа явно и не им дреме на фирмите в Пловдив. В Хасково,като купих моя 12 wifi ,преди 2 месеца искаха на следващия ден да го монтират.
Взеха ми 250лв и ми свалиха стария.
Преглед за печат
Имат работа явно и не им дреме на фирмите в Пловдив. В Хасково,като купих моя 12 wifi ,преди 2 месеца искаха на следващия ден да го монтират.
Взеха ми 250лв и ми свалиха стария.
Ами то Хасково не е далече от Пловдив. Да си прихващат пътните и да идват да монтират ако са свободни.
Здравейте всички,
в процес съм на закупуване на климатик и се спрях на
Star-Light ACM-12FOWF или Star-Light ACM-12FOWD, но не можах да се ориентирам каква е разликата между двата.
Виждам, че са по спецификация едни и същи машини.
Поздрави!
И какъв е тоя процес на закупуване на кошница за стената за 500 лева?
Закупуване на климатик е АСТ-12TSWF, ако ще се отопляваш.
Здравейте, няколко страници назад (105 страница) поисках мнение как би се справил АСТ-12TSWF при подържане на максимално ниска температура в помещение 15 м2 изцяло вкопано под земята. Ето и резултата след един месец ползване: Климатика е повече от добър и определено надмина очакванията ми. Както се изрази един приятел - това е "Ролс Ройса на бюджетните кллиматици" Температурта в помещението е плътно 16 градуса при външни дневни температури над 35-40 градуса. Работи много тихо и незабележимо. Изхвърля над 20 литра вода на ден през кондензната тръба, в помещението имаше доста влага която просто изчезна. Разхода е от порядъка на 5-6 kW. на ден което е направо смешно, като се има предвид, че работи на гранични стойности и през деня прави разлика в температурата която на моменти достига повече от 20 градуса външна-вътрешна, при зададени на дистанционното 16 градуса постоянно. За отопление нищо не мога да кажа, но съдейки по начина му на рбота нямам никакви съмнения, че ще се справи отлично.
Това е количеството вода което излиза през тръбата за конденза на климатика за 24 часа. Климатика го поставих с основна цел обезвлжаняване на омещението и подържане на ниски градуси свързани със спецификата и предназначението на обекта. Ако се поинтересувате, първият климатик е бил проектиран и съзаден през 1902г. от Willis Carrier за справяне и контрол точно на влажността в една от най-големите печатници в Ню Йорк. Кериър открива, че "постоянното понижавне на точката на оросяване осигурява практически постоянна относителна влажност", което по-късно става известно сред инженерите по климатизация като "закон за постоянна депресия на точката на оросяване". останалите му предимства и приложения се явяват като "екстра" продиктувана от икономически съображения. Варианти за отопление има много и всичките са в пъти по добри от гледна точка на комфорта и уюута в помещението но за охлаждане и контрол на влажността климатика е безценен! Ползването му за отопление винаги ще си остане компромис продиктуван от икономията енергия която дава и винаги ще е за сметка на комфорта!
Варианти за отопление има много и всичките са в пъти по добри от гледна точка на комфорта и уюута в помещението но за охлаждане и контрол на влажността климатика е безценен! Ползването му за отопление винаги ще си остане компромис продиктуван от икономията енергия която дава и винаги ще е за сметка на комфорта!
Изобщо не съм съгласен с това твърдение, прекалено е крайно а и комфорта е толкова субективно нещо - колкото на брой хора - толкова видове комфорт.
Изобщо не съм съгласен с вариантите. За охлаждане се старая да ползвам климатика колкото се може по малко и то докато ме няма в помещението, колкото и да ми е безшумен и ненатрапчив, ако съм в стаята плексита ми се възпалява, а ако пък преспя на работещ климатик ще се вкоченясам и сутринта ще съм като от морга изваден, единствено мога да спя ако климатика е в друга стая. За отопление нямам проблем, въпреки че също като си лягам гася, независимо от суда навън
ponyasd, не си подбрал правилно климатиците, затуй е така.
Нещо повече за ACT-24WIF? Мисля,че няма друга 24ка за 1100лв, някъде някой беше казал, че е с компресор на Саньо...
Аз го имам от 2 години и нямам оплаквания. Външното вярно е голям кютук.
На tswf, като се пуска самопочистването махат ли се филтрите или няма нужда?
Не виждам смисъл да се махат. Какво да му пречи на залеждането и разлеждането [emoji846]