Отговор: Всичко за Star-Light цепениците продавани от Емаг.
След 8-10 години ми говорете и при условие че почти не се спират, и да са преминали през много дефрости:BigGrin
А тези по-евтините модели не са ли без EEV?
Разбира се че много стоки се дават едва ли не на загуба, когато има добри отстъпки, малко ли съм купувал оттам какво ли не за над 10 години...
Това е идеята и така се привличат хората постоянно, а като станат популярни печелят от външните търговци и така си избиват отстъпките
Casal явно си далеч от корпоративния свят. В него единственото и най-важно е печалба. Все едно да кажеш,че когато хранителна верига ти даде 50+% отстъпка го продават на загуба. Истината е че останалите имат адски големи надценки. А какво ще стане с него след 7,8,10 г,лично на мен не ми е зор. За мен е важно както техниката,така и колата да си искарат гаранцията,след това нови.
Колко ще издържат е до късмет.Трите ми климатика са слагани преди 13 г.Двата са топмодели на Самсунг, със 35 кг.външни тела,с двойнороторни компресори и кило и двеста фреон, и развъртащи почити до 7 кв за 12 ка.Честно казано,не виждам файда от това,особено единия който е в 16кв,дори и при минус 10 си работи под номинала.Доволен съм иначе от тях,но си имат празни дефрости и лагерите на вътрешните тела са вече за смяна.Третия Самсунг,пукна тръба до компресора и изтече фреона.Реших вместо да давам 250 лв за ремонт,да добавя още толкова и да сложа Eawf.
Естествено, че накрая ще са на печалба, когато заработи плана и ще покрият големите отстъпки на гърба на външните търговци, от които се взема комисионна. Както работи и Амазон и схемата е взета оттам - нищо ново под слънцето и няма нужда да си в корпоративния свят, че да се сетиш на какъв принцип работи.
Аз навремето, когато нямаше външни търговци съм вземал неща първо с голяма отстъпка и след това съм добавял и втора отстъпка и цената на която слизаше продукта я няма никъде по света, като дори не говоря за техните марки при които себестойността е още по-ниска и затова са ги създали. А и да не забравяме че зареждат на едро и така купуват на други цени.
Знаят много добре как мислят хората и как да ги задържат да се връщат отново и отново, пък оттам вече идва и печалбата.
А като споменаваш и хранителни вериги, пак се градят на подобна идея, която опира до психологическо въздействие върху потребителя, което от своя страна води до популярност и съответно печалби, пък дори и да ти дадат нещо безплатно...
А производителите знаят, че през няколко години ще подменяш всичко и точно толкова време ще изкара. Вчера попаднах на видео за перални какви ги вършат там и как дори не подлежат на ремонти вече
тука интересното е ,че себестойността на един климатик МЕ примерно ,не е особено по висока .. има същите части почти 1:1 .. а ако е Тошиба с GMCC компресор - даже е точно 1:1 като части .. но е 2000 лв за 9ка