Страница 11 от 11 ПърваПърва ... 91011
Резултати от 151 до 164 от общо 164
Like Tree18Одобрявам

Ariston Kyris Net 35

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Отговор: Ariston Kyris Net 35

Alexi доколкото аз знам налягането е различно, в режим отопление газовото е по-високо от течното, в режим охлаждане е обратното, течната (тънката) тръба е с по-високо и разликите знам, че са в пъти. Не съм специалист, но като съм гледал манометри е било така, нека каже и някой, който се занимава с това. Идеята обаче е съвсем друга. В “нормалните” когато тръбата е дебела (газовата) има достатъчно време да премине в течна фаза, да спадне налягането и да намали скоростта. Тук е много агресивно, няма много площ в която от газово да мине в течно състояние, респективно следва скоростта да бъде по-висока и в течното и ако има въздух в системата, той никога няма да стане в течна фаза и ще задържи високо налягане в течната фаза (тънката тръба), а може и лесно да направи тапа. Всичкото това е само в режим отопление. В режим охлаждане, този проблем не би трябвало да съществува, защото високото налягане е в тънката тръба, а в газовата (дебелата) така или иначе ще е по-ниско при охлаждане.
    Всичкото това е когато системата работи, ако в в покой, не знам, може и да се изравняват наляганията.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

връщай ги тогава докато е време .. че инак зимата ще правят тапа и няма да топлят

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Ariston Kyris Net 35

На daikin ururo sarara пак е с различни дебелини на тръбите
    Fujitsu kgtg и той, е така само че 2.5 реда. Сигурно има и други
    Screenshot_2026-08-22-14-36-05-397_com.android.chrome.jpg
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 22-08-26 в 14:39.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    връщай ги тогава докато е време .. че инак зимата ще правят тапа и няма да топлят
    Мога и да ги ползвам, мога и да не ги. Аз си правя застраховки на всички имоти, по-скоро го казах за хора без Иначе още преди да пиша, се уговорих с човека, който ще ги монтира да направи заварки към вътр тела, не с конуси. Приятно ми беше да си пиша с вас, след някоя и друга година може пак

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Джентълмен с отношение за пример.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Eddy благодаря за снимките и информацията за модела. С още един колега от форума ще даваме информация като монтираме.Мисля че за тези пари няма по добър като хардуер климатик, ако сработи и минимума и като софтуер ще е топ.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

От толко много Спам,май съм пропуснал снимките....
    Aleksandars одобрява това.

10. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    Хаха, ти си коментирай, хем да видим колко знаеш и колко ти е възпитанието - аз мисля че ти липсва последното.
    Та относно компресорите - ами ако и двете твърдения са верни, какво правим тогава? А това че някой се занимава с това и е натрупал хиляди постове тук, не го прави по-знаещ от други - срещат се колкото искаш примери.
    Този компресор как ще го разтълкуваш с твоята едностранна логика? В крайна сметка, според мен става въпрос за две различни неща, които използват една единица, това може да доведе до объркване и затова се изписва като RPS в сервизните. А като каже някой, че работи на толкова Hz - не значи нищо конкретно.
    За последен път се опитвам да ти кажа, че тези Hz, които коментираме, може да се настройват или се посочват в сервизните менюта. Това са механични обороти на компресора като съоръжение (машина, която извършва някаква дейност). Иначе би било безсмислено от инженерна гледна точка, защото различните производители ползват двигатели с различен брой полюси и тогава информацията би била безполезна за сравнение или диагностика. При двигателите с вътрешно горене също използват Hz за обороти на вала.

Относно постовете ми - никога не са ми били за цел бройката и за разлика от теб аз не съм ги натрупал с "вижте какво казва изкуственият интелект". Безсмислено е да се постват такива мнения по много причини, които няма да изброявам.
    Изкуственият интелект може да дава някаква информация, която може и да е вярна, но не е задължително; може да е вярна, но да не е свързана с контекста на дадена ситуация или казус и да бъде подвеждаща. Тогава е много важна ролята на естествения интелект. ЕИ, при наличие на такъв, би си задал няколко въпроса и би подходил критично към предоставената му информация: Какъв е нормалния диапазон на оборотите при роторните компресори и тази стойност връзва ли се с диапазона и ако е извън диапазона - защо и може ли да има различно значение извън контекста? Щом има тестови условия при даден стандарт, не би ли следвало оборотите да бъдат еднакви? Ако един производител на компресори пише в теста, направен по този стандарт при 60Hz, а друг производител по същия стандарт, но при 60RPS, не означава ли че е едно и също? Що за тест ще е това, ако се различават!?! Как производителят на климатици или друга хладилна техника да се ориентира кой е аналогичния компресор при различни производители и какви ще са му характеристиките при еднакви обороти, защото оборотите и обема на сгъстяване при един оборот са един от ключовите показатели за капацитета на дадения компресор?

Забележи мерните единици в каталога, виж какви са и в подробната спецификация на компресора графа Rated Performance RPS 60 ДИМЕНСИЯ Hz. Последен съвет от мен, защото ми писна да си губя времето - това е и причината да избягвам да коментирам хилядите глупости изписани в твоите мнения благодарение и на ИИ, та когато някой ти говори за морска вода, няма нужда да уточнява, че тя е солена.

////////////////////////////////

https://dox.abv.bg/download?id=8dd4a1b798&code=1
    Код за достъп: 680937
    Този пост е редактиран от bobivg; 23-08-26 в 17:26.
    Lucky Acho одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

<SPAM>
    Щях да давам още примери как някои твои реплики са неверни, но няма смисъл....коства време и енергия, а и съвсем ще отегчим аудиторията.
    Още в предното ми мнение по този въпрос казах, че вероятно е според значението на мерната единица, но къде бяхте компетентните още в началото, да обясните кратко и ясно защо се получава така? В AI отговора се съдържат 2175 букви, а в твоите три поста, повтарящи общо взето едно и също - 3016 букви - познай кой ги сметна за улеснение.
    И един съвет от мен - преди да се опитваш да се изказваш компетентно, първо се научи как да се държиш нормално с ВСЕКИ, защото оттам тръгва основата за естествения интелект.
    Пък аз какво съм поствал - никой не те кара да четеш насила. Кое е спам, също има кой да го реши и бъдете по-активни останалите, за да четем и ние спамърите. Ако модератор реши и има желанието, нека разчисти каквото прецени, за да се получи една чиста, компактна и мъртва тема. А на eddy се извинявам специално, че пренесох всичко това тук, той няма грешка и неслучайно го дадох за пример.
    </SPAM>

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Климатика е сериозен и хубав ,спор няма,вътрешния топлообменник е впечатляващ.Но е малко несериозно, да дават толкова грешни данни за топ модел климатик. Първо дебита явно е грешен.После Мидея дава Cop на 12 ката 4,6 ,а Аристотел близо 5.После минимална консумация 100в ,а отдаване 700 ,а дано ама надали,колкото е реално и на Фрама ми консумация 100в и отдаване 800 .Иначе спор няма че за 600 евра си е подарък

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Моя го взех днеска пробвах вътрешното тяло само, приема настройката за 10хз, изписва CO, както трябва да бъде. Надявам се и като го монтирам всичко да е наред,но може да нее много скоро монтажа. Сериозен хардуер за тези пари, излезе ми даже малко по евтино от breezeless+ той беше 660 евро този 623 с доставката.
    Magiaconatus одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Нормално да я приеме,той е със новия софтуер със Energy Monitor.Също така има и око,само че не е отвън а е инфраред под капака.Честно казано,не за 600 а и за 1200 евро,не виждам кой ще го бие по хардуер и софтуер.Хвана ме малко яд,че не разбрах за него преди да взема Фрама,ама пък щеше да си е гавра да завра тоя звяр във вътрешна Южна спалня 12,5 кв и да си работи само на минимума.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

що да е гавра ,на 10 херца ще изключва рядко ,ще е икономичен няма да се притесняваш че ще клекне и в най лютата зима ,и е 600 евра .. интересно е колко са максималните херци на този компресор ,предполагам че ще са 120 предвид максималната мощност
    Този пост е редактиран от Alexi; Вчера в 21:59. Причина: атр

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Аз на моя ще огранича и максималните, на 60 най много. При мен зимата хитачито повече от 650 вата не качва и то като навън е -10 и по малко. Breezeless+ и те не са лоши за малки стаи с приличен хардуер. Аристона за тази цена е топ, но дали ще го пуснат пак не се знае.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 11 ПърваПърва ... 91011

Подобни теми

1. Проблем с Ariston B450L
    От hristo17 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 11-01-15, 21:12
  2. Проблем с хладилник Ariston
    От Стани във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 31-07-13, 20:12
  3. Амортисьор за Ariston AVLX 88
    От Lucky Luciano във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Последно: 30-09-10, 13:29
  4. Ariston Aqualtis
    От sunshine0 във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 27-01-10, 22:19
  5. ariston al88x
    От stel69 във форум Бяла техника
    Последно: 26-05-09, 21:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе