Не знам какво е меандър. Аз съм инвеститора ,а не изпълнителя, въпреки че поправях доста грешки на оторизираната от Рехау фирма. Разстоянието между тръбите е 15-20см ако това питаш.
Преглед за печат
Не знам какво е меандър. Аз съм инвеститора ,а не изпълнителя, въпреки че поправях доста грешки на оторизираната от Рехау фирма. Разстоянието между тръбите е 15-20см ако това питаш.
Здравейте и от мен,
Гледам, че cooler се е позагубил, но аз да попитам пак за масивен паркет върху подово. Има ли някой който е изпълнил подобно нещо?
Колко са загубите в процентно отношение спрямо плочки/гранитогрес и как се компенсират - с по-висока температура на водата или по ситна стъпка?
Евентуално варианти за някакви радиатори т.е. безвентилаторни конвектори - интересувам се за спалня т.е. шумът от системата да клони към нула
Тази зима в студовете ми се наложи да вдигам до 40-42гр. подаващата в кръговете. Това при класическа замазка и гранитогрес. Ако под паркет се налага да е повече... не вярвам да му се отрази добре. Струва ли си рискът?
Напоседък по рядко остава време за форума че вдигнах популацията българска с 2 персона наведнъж :).... аз в края на краищата минах на ламинат и зимата ми се наложи максимално да подавам 36 градуса при което в къщата потдържах около 24-25 когато навън стана около -15 иначе в момента съм на 29 и пак са същите температури... Колкото до настилката въобще не и пука когато го тествах в началото стигнах до 45 градуса без последствие за ламината ... предполагам че и паркета ще се държи по подобен начин ... Извинявай чак сега видях първия ти пост... че си наливал бетона през лятото... :)
Аз дори незнаех че тази система си има име, но и аз надух тръбите самоче с вода на 4 бара и ги оставих така докато се втвърди бетона като на изхода на колектора бях навил предпазен клапън да отпуска ако се вдигне много налягането от екзотермията на бетона :)
- - - - - - - - - -
АКо мога да посъветвам нещо ... помисли точно къде ще са ти тоалетните ако няма да са окачени си бележи местата кадето ще можеш да дюбелираш... освен това ако не е късно си вгради и хубави сифони в баните....
Cooler, ламинатът ти модел за подово ли е или от обикновения?
Понеже на края на строителните дейности бях обявил фалит и по кредитната и по текущата сметки :) ламината ми е от промоция и идея си нямам дали е модел за подово...:) ... най обикновен е ... и с най тънката подложка...
Аз имам гранитогрес в кухня, коридори, перално и ламинат в спалните. Зимата карах на 40*С, сега съм на 38, но не работи постоянно, затова. Ако работи постоянно подовото трябва да е по-ниска температурата на водата, ама аз нощно време изключвам за да се спи по-добре и денем също му давам малко почивка, затова карам на по-високи температури
Cooler , сифоните ще са HL с механичен затвор , а тоалетните окачени. Радвам се ,че тази система работи при теб , защото се хвърлих с главата надолу ,без да съм я виждал.
просто весел линк може пък да е и полезен :
John Cantor Heat Pumps: Getting the best from underfloor heating
Някой може ли да ме насочи към фирми в град Пловдив, които се занимават с продажба и инсталация на Термопомпи за подово (става въпрос за апартамент), ще ми се да взема 2,3 оферти от различни фирми, а и ако може да препоръчате такива които знаят какво вършат ще съм много благодарен :)
За Пловдив препоръчвам Аргеида, доста термопомпомпи монтират и знаят за какво става въпрос.
Благодаря, ще взема оферта и от тях да видим какво ще ми предложат :)
А за Варна?