Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Finlux ?

Гласували
125. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 55" LCD

14 11.20%
  • 52" LCD

0 0%
  • 48" LCD

4 3.20%
  • 47" LCD

1 0.80%
  • 46" LCD

3 2.40%
  • 42" LCD

16 12.80%
  • 40" LCD

14 11.20%
  • 39" LCD

3 2.40%
  • 37" LCD

2 1.60%
  • 32" LCD

50 40.00%
  • 26" LCD

3 2.40%
  • 24" LCD

9 7.20%
  • 22" LCD

5 4.00%
  • 19" LCD

1 0.80%
Страница 20 от 40 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 588
Like Tree44Одобрявам

Finlux телевизори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница

Къде го видя на тази цена ...
    И аз се чудех за него ,но е малко вероятно да получим отзиви - рано е мисля
    Панела е май 100Hz (реални)-не знам дали е остатъчно за 55 инча.Ще е супер ако може някой да помогне да разберем матрицата на кой производител е LG ,Samsung...
    От друга страна е с активно 3D така че би трябвало да е задоволително качеството поне на 2 D
    Така или иначе за близо 1300 лв за 55 инча няма много по -добри оферти

2.  

3. Тук е от
    Jun 2014

Цитат Първоначално публикувано от maina Виж публикацията
    Къде го видя на тази цена ...
    И аз се чудех за него ,но е малко вероятно да получим отзиви - рано е мисля
    Панела е май 100Hz (реални)-не знам дали е остатъчно за 55 инча.Ще е супер ако може някой да помогне да разберем матрицата на кой производител е LG ,Samsung...
    От друга страна е с активно 3D така че би трябвало да е задоволително качеството поне на 2 D
    Така или иначе за близо 1300 лв за 55 инча няма много по -добри оферти
    В Зора Бургас.Сложен е до 5o инча на lg 671 и филипс,не запомних модела.Пуснати са на кабеларка,lg даваше по голям контраст.Друга разлика не видях!Дано има кой да го изкоментира този телевизор ,че на чудна цена.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LG-то има по-голям контраст от този 55" Finlux ? Това означава контраст под 800:1. Като добавиш и големият диагонал на който SD сигналът ще изглежда ужасно...
    Явно този FINLUX 55FLHKR242BHCDN като картина е подобен на PANASONIC TX-50AS500E.. Ако не разбираш от картина, тоест нямаш претенции, може да го вземеш. Но всеки път, когато отидеш на гости на някого и видиш модел с видимо по-добра картина ще се тюхкаш...

5. Тук е от
    Dec 2014

В краина сметка фрапантна ли е разликата в сравнение с реномираните марки

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Чак фрапантна не, но ако знаеш какво да гледаш ще видиш дребни разлики.

7. Тук е от
    Feb 2010

Ами не е много чудно ,че LG -то има по-голям контраст-подсветката е backlit local dimming и диагонала е по-малък
    Finlux-а е с edge lit и е 55 инча
    И двата са 100 Hz което е предимство за по-малкия, но той освен това е със 400лв по-скъп така че всеки си избира..
    Финлукса е активно 3Д което мисля също е плюс
    Миналата седмица купих на родителите си споменатия по-горе 42FLYR274S и трябва да кажа че на SD се справя ОК ,а на HD направо супер
    Освен това за тази цена много не му мислихме и определено не съжалявам
    В крайна сметка мисля ,че за такъв диагонал 55 e задължителна 200 Hz VA матрица
    Жалко ,че няма избор на по-добра картина за сметка на смарт функциите при по-големите диагонали
    Мисля че този телевизор може би е бил мостра тъй като нормалната цена е 1230 лв

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

И аз скоро поръчах онлайн 42 инчовия модел 274, на 30.12 го чакам, не разбирам много от телевизори, така че предполагам ще съм доволен, и все пак се радвам да чуя хубаво мнение за него! Все пак след нова година ще дам отзиви доколкото мога да преценя какво да гледам.

10. Тук е от
    Dec 2014

и вкраина сметка струва ли си ЛГ LG 42LB5500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria за 170 лева отгоре спрямо финлкса

11. Novice
    Тук е от
    Dec 2014

Здравейте, от около седмица съм притежател на finlux 42flyr274sc. Когато го закупих пробвах да пусна филм през USB и всичко си беше точно. Днес пристигна закупена от мен нова флашка с по-голям капацитет (64 Гб). Беше във формат фат32. Форматирах я във формат NTFS и качих 2 филма с HD качество. ТВ-то я прочете и двата филма тръгнаха, но нямаха звук. Пробвах със старата флашка, с която бях гледал филм - същото положение. Та ще ви помоля за помощ и съвет преди да отида в сервиз. Благодаря предварително на всички отзовали се.

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Виж в HD риповете да не са с DTS аудио (вече масово са с такъв) понеже се съмнявам модела ти да поддържа такъв формат на аудиото (не намерих да пише, че поддържа в нета)... Предполагам си пробвал в началото с някой по стар рип с различно аудио от ДТС...

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

maina, gogo_68, totti868
    Обсъждането на покупка спира до тук! Знаете къде се намират темите за избор на телевизор.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Виж в HD риповете да не са с DTS аудио (вече масово са с такъв) понеже се съмнявам модела ти да поддържа такъв формат на аудиото (не намерих да пише, че поддържа в нета)... Предполагам си пробвал в началото с някой по стар рип с различно аудио от ДТС...
    Ами да, може би си прав. Пробвах с клипове снимани с HD камера във формат MP4 и аудио си имаха. Явно проблема е в риповете.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

17. Тук е от
    Feb 2010

1. Прочети написаното в началото на темата!!
    2. Действията и забележките на модератор, не се коментират!
    mod/edit
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-12-14 в 19:27.

18. Тук е от
    Dec 2014

Относно 55FLHKR242BHCDN-3D SMART. За цената си спрямо диагонала- просто много добре.
    Имам го от 10 дни. Ползвам го с ефирна телевизия. При добър сигнал картината е доста добра. В противен случай насича. При гледане на 3D нямам забележки. Телевизора е някакъв странен микс според мен. Погледнат отзад е копие на Тошиба не помня кой модел 5443 или 5445 беше. Панела е на Вестел.
    Относно херците на панела- не мога да кажа колко точно са. В сервизното меню се влиза с бутон МЕНЮ и 4725. 3Д очилата са активни, по абревиатурата от тях след търсене в Гугъл излиза, че се ползват при телевизорите на Шарп. Менюто е като на Шарп. Има 4 HDMI порта, единият от тях е ARC. Има 2 USB порта. От тях се плейва всичко. Но на 10 GB филм ми насече от флашката. Копирах го на външен диск- отново насече. Относно субтитрите-чете само SRT. Вързан е през лан порта към мрежата. Основно хлапетата гледат You Tube-нямам забележки. Гледах клипчета в Vbox. В началото изписва че му трябва Flash player, но след секунда -две си тръгва. Управлява се чрез таблет и телефон.Може да се стриймва съдържание директно от телефона или таблета.Поддържа клавитура и мишка. Не поддържа DTS. Има оптичен изход. Също така има VGA, SCART други. Ако имате въпроси, ще отговоря стига да мога. Ето и линкове :
    http://www.vestel.com.tr/vestel-3d-smart-55pf8575-127-ekran-led-tv
    http://finlux.fi/tuotteet/242-sarja/55flhkr242bcdn-w/
    Спецификациите се различават , но не много.

- - - - - - - - - -

Да добавя само, че насичането при плейване от USB портовете се случва само на филми с DTS. Прекодирах аудиото до AC3 на въпросния филм и установих, че насичане не се проявява. Явно не му достига памет, или плеъра му толкова може. Пробвах същия филм с DTS формат на 32 инчова Тошиба от ниския клас-без проблеми,само няма звук. Относно аудиото- звукът е добър. При HDMI свързване- нямам забележки.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от plamen_peev; 03-01-15 в 21:16.
    Gentu и hristoslav2 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 40 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1757
    Последно: 31-10-24, 10:37
  2. Hitachi телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Други телевизори
    Отговори: 341
    Последно: 23-07-21, 18:47
  3. Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум Sharp телевизори
    Отговори: 1269
    Последно: 09-03-15, 23:29
  4. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 19:15
  5. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе