Пробвай как е на цифрова ефирна и пак пиши. Просто за да уточним къде е проблема - в телевизора или приемника.
55" LCD
52" LCD
48" LCD
47" LCD
46" LCD
42" LCD
40" LCD
39" LCD
37" LCD
32" LCD
26" LCD
24" LCD
22" LCD
19" LCD
Пробвай как е на цифрова ефирна и пак пиши. Просто за да уточним къде е проблема - в телевизора или приемника.
Нещо не разбрах - на 65" тв гледаш сигнал от СД кабелен СТБ с аналогова връзка ?!?!
Вчера четох сайта на Виваком, за да се опитам да разбера с какъв приемник съм и накрая отидох направо в офиса им. Приемникът си е HD с оптичен кабел, така че проблемът явно не е в него. Човекът ми обясни, че качеството на сигнала на някои канали като Нова, Кинонова и доста други е ниско и може от това да ми е проблема. Интересува ме дали мога да направя нещо, за да подобря картината или просто това е един от недостатъците на телевизора?
Значи да разбираме ,че си на IPTV ? Свързването на тв с приемника чрез HDMI ли е ? То че размера си е сериозен и едва ли Финлукс-а има перфектно скалиране на СД , но ми се струва , че при цифрови връзки (HDMI) повечето предавания по основните канали би трябвало да са сравнително добре ... Има си и калпави канали и отделни предавания и филми по други канали , при които нищо не помага ...
Да с HDMI съм. Вчера и днес четох много за Финлукс, за съжаление това трябваше да го направя преди да го купя, и наистина не доброто скалиране е един от основните му недостатъци. Осъзнах, че досега единственият ми опит е бил с Панасоник и не бива да очаквам същото представяне и от Финлукса, но все пак си оставам доста разочарован от марката. Дори обмислям да го сменя, но не знам дали имам реални шансове за това. Ако някой има опит в това или може да даде компетентен съвет нека се включи. В крайна сметка с всичко се свиква ама не ми се ще да съм можел да направя нещо, а да съм се отказал твърде бързо.
Този пост е редактиран от Chudomir Markov; 31-07-15 в 16:29.
Ами то при тоя размер единственият съвет , от който има полза е да наблегнеш на ХД канали ... лошото е че нашите са все още малко и не всичко им е на ниво ...
Евентуално може да пробваш и с включване на разните там цифрови шумопонижители (DNR) , но по-скоро още повече да се замаже картината - аз винаги съм ги изключвал .
Неми се вярва качеството на финлукса да е толкова зле.Аз също съм на виваком IPTV и според мен приемника им не е на ниво.Сигнала който подава към тв постоянно се мени-от 720р на 480р.И това е почти всеки ден.Постоянно трябва да влизам в приемника и да го настройвам.Вчера пуснаха някакъв ъпдейт на устройството ,но никаква промяна в положителна посока .Та според мен и устройството има голяма вина за кофтито картина
Виж си опциите да не си му задал да подава нативната резолюция на гледания канал - аз също гледам (и) IPTV на Виваком на 50" и общо взето нямам забележки , но май си му зададох да скалира всичко на 1080 - не си спомням , довечера ще проверя .
Така че и това е идея - Chudomir Markov , погледни в настройките на СТБ какъв сигнал е настроено да подава към тв .
Вчера разгледах настройките на приемника и промених опцията за SD TV от NTSC на PAL и има огромен ефект. Не знам точно с какво е свързано това, но качеството на картината се оправи и стана съвсем нормално. За HD TV има опции 1080 50Hz и 1080i 60Hz и не мога да преценя кое е по-добре. На компютъра ми е настроен на 1080p но тук няма такава опция. Има ли голямо значение това или вече издребнявам? Като цяло съм доста доволен, че всичко се оправи бях се отчаял. Благодаря на всички за съветите.
50Hz е при нас понеже ел.захранването ни е на 50Hz. В САЩ са на 60Hz...
1080 50Hz трябва да е настроен. За съжаление максималната резолюция е 1080i, а не 1080p!
Здравейте купих си finlux 42FLYR274s-W но има проблем със субтитрите на някои канали някой може ли да ми даде software за модела за да го сменя ето го сервизното менюIMG_20150802_185418.jpg
Свържи се с Виж профила: diabolical - SetCombG.com Форуми
Обясни подробно какъв е проблема - на английски.
Finlux 48FT3E242S-T review | What Hi-Fi?
- гледам при румънците има същия във вариант на тяхна марка (Хоризон май) , така че може да е полезно .