Програмата е на английски,така,че повечето от съфорумците ще се справят със отметките(кое да,кое не)
55" LCD
52" LCD
48" LCD
47" LCD
46" LCD
42" LCD
40" LCD
39" LCD
37" LCD
32" LCD
26" LCD
24" LCD
22" LCD
19" LCD
Програмата е на английски,така,че повечето от съфорумците ще се справят със отметките(кое да,кое не)
@ramus, ще се радвам, а предполагам и други потребители също, да споделиш как се справя телевизора с кабелна или друга телевизия, когато имаш възможност да пробваш.
Днес асистирах на роднина за закупуването на този: https://zora.bg/product/32-ffb-5501-smart-1
След инстала му. мога да кажа ,че като качество на картината е много добро, ярки свежи цветове.,нета хвърчи.
Виваком ИПТВ си прекарах - чудесна картина. Аз съм малко маниак по отношение на звука, но прекарах изхода му през звуковата ми система и е екстра с нея. Колеги, този модел телевизор за мен е чудесния избор между цена и качество. Качеството на картината като компютърен монитор е много по-важна за мен като лакмус за матрицата и електрониката на модела.
Колкото до самата картина от ИПТВ - всеки може сам да я забележи в магазина - дори сред другите модели и да съпостави качеството и параметрите на картината. В някои магазини, освен това, е налична възможност да се запусне сигнал с 4К. Като такъв аз просто ползвам компютъра си. Други ползват за същото новите версии на игровите конзоли. Най-лесния вариант е да се запише на флаш-стик някой от демонстрационните клипове с 4К и да се запусне същото от самия телевизор. Колкото до мен - аз съм много доволен.
Още не съм намерил удачен начин за мрежово пренасяне на сигнала от компютъра - стрийминг 4к през домашната мрежа. Текат разни проби, тепърва се уча на разни нещица и хиляди подробности.
Сега през празниците и почивните дни ще се пробвам дали ще стане програмната модификация с инструментите по упътванията които виждам.
При бърза справка се вижда че за подобни параметри дори няма цена, която да е близка до този.
И само за протокола - за коледните празници отново ЗОРА са свалили цената му и пак е 799 лв https://zora.bg/product/55-fub-7000-1
Този пост е редактиран от ramus; 24-12-17 в 14:34.
Звукът е силен, просто ми липсват богати баси, защото съм свикнал на тях. А и звуковата система на телевизора няма как да ги създаде. Има си всичко нужно - включ еквилайзер с различни готови настройки и лична корекция с памет за нея.
Интернета бачка чудесно, особено ако се добави безжична мишка с клавиатура. ЮСБ-то е едно и веднага реших въпроса с ХЪБ, изведен под телевизора, за удобство. ХДМИ входовете за два. Ако се налагат да са повече - налични са също външни хъбове, дори и с дистанционен безжичен контрол. На мен повече от 2 броя не са ми нужни.
Ютуб работи чудесно, включително и клипове 4к . Вградения браузър е ОПЕРА и зарежда всичко без проблем, вкл и ВБОКСа.
Този пост е редактиран от ramus; 24-12-17 в 19:34.
Има ли оптичен изход, защото в описанието не е посочен?
1- Create an empty file, named as DownloadProfile.mb95 in the root of the usb drive.
========
Налице е разлика в упътването:
Не разбирам турски, затова ползвах упътването на английски няколко страници преди тая. Сега хайде да се уточни 1-вата стъпка:
Създава се файл в кореновата директория на флашката? Или се създава празна папка със същото име, на същото място?
Точно в създаването на .бин файловете не се получава? След първите процедури не се генерират на флашстика.
За моя случай би трябвало името да е "DownloadProfile.mb130" - следвайки указанието за модела на дъното ми.
Този пост е редактиран от ramus; 25-12-17 в 14:03.
Трябва да е папка колега, в същата папка би следвало да се генерират файлове.
Ще се радвам да споделиш за оптичния изход, има ли, няма ли? Защото при гледане от усб или харддиск се ползва вградения плеър, а аудиото съответно е най-добре да се отвежда през оптика в система за дом. кино или какво да е друго озвучение. Пише, че поддържа ДД, но как ще се изведе многоканалния звук....
Може би - но директния гугъл-превод от турските линкове, говори друго - че първо се създава файл в кореновата директория, а може би после линукса на софтуера на тв, създава папка и в нея слага .бин файловете.
засега не успявам с нито един вариант, при все че пробвах всичко, което се сетих - и файл и папка, сменях имена
Има СПДИФ - изход - не го ползвам. По принцип когато пускам филм с такъв звук от компа, самия комп ми декодира звука. Дори така - не ползвам многоканален звук - самата система ми произвежда 3д саунд, само от 2 колони.
Друг е въпроса за запускане на видеофайл от самия ТВ. Извеждането на звука от ТВ за мен на този етап е само от стереоизхода, който се превключва дали да е тип слушалки, или линеен - през менюто на настройките в ТВ.
- - - - - - - - - -
https://www.youtube.com/watch?v=wajYyrM8CTQ
По този видеоклип се прави същата процедура, която ми е нужна. Та:
субектът първо копира готова папка от лаптопа си на форматирана празна флашка. Поради ниското видеокачество името не се чете. После - от телевизора, чрез сервизното меню се генерират файлове в кореновата директория на флашката, извън вече направената папка.
Ето това не мога да го постигна - телевизора не реагира на нищо, което записвам във флашката - нито като папка, нито като файл - за да запише на свой ред софтуера си чрез трите .бин файла. Другият вариант е да взема наготово вече създадени такива файлове, но никъде из нета не успях да намеря, а и е твърде рисковано че все пак това е фирмуер.
Този пост е редактиран от ramus; 25-12-17 в 18:07.
Пробвай да смениш файловия формат на флашката. Ако е нтфс го направи на фат32 и обратното. Наскоро имах изживявания с един плейстеишън 3,който много капризнечеше къде, какви файлове ще разчете.
Здравейте,
интересувам се дали Finlux 32FLYR287B-FHD е подходящ да се използва като монитор?
Импут лаг, цветове и т.н.
Качество на картината и на СД каналите също е от значение.
Здравейте,
На път е третия финлукс (доста явно съм доволен ) Finlux 55-FUB-7000. Утре го чакам.
До сега, една 40-ка с дъно mb95 и една 32-ка (май пак с такова дъно беше), имаха проблеми със субтитрите през CI модул на N3 Пловдив, и двата по описаните по-горе начина, влязоха в път.
Та сега като чета, 55-FUB-7000 е с дъно mb130, изчистили ли са го този проблем или още си стои?
Или просто човъркате от любов към спорта?
Edit:
Дойде телевизора, много бързо работи, картината е сносна. 4K каналите на N3 изглеждат добре ( колко е 4К излъчването не знам, но има разлика някаква ). Субтитрите са ОК за разлика от миналите два финлукса.
WiFi-а работи супер както и youtube доста бързо зарежда. Като цяло доста добър телефизор за цената си.
PVR не работи на кодираните канали....
Обаче при SD каналите, с увеличаването на инчовете на ТВ-то, качеството е ужасяващо.
Този пост е редактиран от krasimir81; 08-01-18 в 10:41.