Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Finlux ?

Гласували
125. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 55" LCD

14 11.20%
  • 52" LCD

0 0%
  • 48" LCD

4 3.20%
  • 47" LCD

1 0.80%
  • 46" LCD

3 2.40%
  • 42" LCD

16 12.80%
  • 40" LCD

14 11.20%
  • 39" LCD

3 2.40%
  • 37" LCD

2 1.60%
  • 32" LCD

50 40.00%
  • 26" LCD

3 2.40%
  • 24" LCD

9 7.20%
  • 22" LCD

5 4.00%
  • 19" LCD

1 0.80%
Страница 5 от 40 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 588
Like Tree44Одобрявам

Finlux телевизори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Dec 2003
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Re:Finlux LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    52FLSE785PU - твоят модел
    едва на чешкият сайт имат обозначения като твоят и от там се вижда че модела ти няма МРЕG-4 декодер
    52FLSE785PU - DVB-T MPEG 2 DVB-C MPEG 2 http://www.finlux.cz/52flse785pu.htm
    -е то и на сайта на "ЗОРА" много добре си е означено кои са MPEG 4 и кои не са!
    (и то още в краткото описание на моделите)
    ТВ LCD Finlux 37FLHY850PU DVB-T/C MPEG4

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Gentu
    -е то и на сайта на "ЗОРА" много добре си е означено кои са MPEG 4 и кои не са!
    (и то още в краткото описание на моделите)
    Да- ама като го е купувал, не са му обяснили ,че неговият модел не става за приемане на цифрова телевизия в България.
    Такива остарели модели се продават и в Техномаркет...

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Така, след две седмици употреба, мога да кажа че съм супер доволен от телевизора. Ще видим в бъдеще как ще се справям с липсата на мпег-4, най-вероятно с външен тунер. Имам няколко въпроса:
    1.През HDMI вход връзвам с лаптоп, а през цифров изход от телевизора с домашно кино. Звуковата карта на лаптопа поддържа многоканален звук. Звука постъпващ в киното обаче е стерео. Въпроса е телевизора ли модулира сигнала и има ли начин да остане многоканален. Няма как да подам цифров сигнал от лаптопа към домашното кино, това е проблема.
    2. Ясно е, че приемника на кабеларката превръща сигнала от цифров в аналогов. Забелязах , че има оптичен изход за звук, но за видео само скарт. Има ли такива които да имат и цифров изход за видео?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

1. Телевизора модулира сигнала във стерео. Повечето модели с оптичен изход подават сигнал Dolby Digital.
    2. Да-има такива HD сет-топ-боксове с HDMI изход /+ оптичен за звука/. Продават ги в офисите на операторите. Цена около 250-300лв.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    1. Телевизора модулира сигнала във стерео. Повечето модели с оптичен изход подават сигнал Dolby Digital.
    2. Да-има такива HD сет-топ-боксове с HDMI изход /+ оптичен за звука/. Продават ги в офисите на операторите. Цена около 250-300лв.
    1.Ясно, от компа няма да се гледат блурейки. Интересно, че домашното кино не ми индикира Dolby Digital, a PCM Стерео пък съм убеден, че го поддържа.
    2.Значи все пак имам алтернатива, да гледам HD, пък и след време като нацъфкат ефирните е взъможно да почнат и тези да ги дават безплатно срещу договор за абонамент.

Благодаря!

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

1. Някои стари модели телевизори или от ниският клас ,наистина подават само PCM Стерео.
    2. Да-цената на HD приемниците ще падне, щом пуснат безплатните ефирни цифрови програми. Кабелните и сателитните оператори ,трябва да се борят с конкуренцията все пак Иначе ще загубят абонати. На мен например ,ми предложиха промоционално намаляване на абонаментната такса.
    Преди на М-сат за стандартният пакет/17лв/ + HBO /1SD + 1HD приемник/ плащах 24-25 лева. Сега за стандартният пакет + HBO,Cinemax, Cinemax2 /1SD приемник+ кам модул с карта/ плащам 21лв.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Ами четох книжката, поддържа Dolby Digital. Дали е възможно да е само когато получава сигнала през тунер?
    Не разбрах, на тебе HD тунера ти влиза в месечния абонамент, така ли?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от stoyanz
    Ами четох книжката, поддържа Dolby Digital. Дали е възможно да е само когато получава сигнала през тунер?
    Не разбрах, на тебе HD тунера ти влиза в месечния абонамент, така ли?
    Ако звука на телевизионната програма ,която гледаш в момента е Dolby /като например германските телевизии/ не би трябвало да имаш проблем с изкарването на такъв сигнал на оптичният цифров изход.
    При мен има допълнителна такса от 3 лева на месец ,за допълнителен телевизор ,към който е свързан цифровият SD приемник /Topfield 6600/. Иначе си плащам за моят телевизор с ка модул и карта -стандартният пакет от 17 лева.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

"Отложиха цифровизацията с две години"
    Момчето от "Зора" излезе прав. Вече съм съвсем доволен от телевизора )

12. Member
    Тук е от
    Dec 2005

В неделя си взех един Finlux 22FLHY930LHU
    По принцип това, което търсих беше 22 инчов с кабелен тунер и USB плеър.

Ето и първите впечатления.
    Съдържание на кутията: телевизор, стойка, ръководство (за идиоти) и кабел 3 женски чинча към жак 3-ка.

От към дизайна:
    Има дупки за планка отзад на по 75мм. Обаче извода за антена, SCART, двете HDMI, VGA, изхода за аудиото и кабела за захранване са и те отзад. С други думи не можете да го "лепнете" на стената.
    USB-то и CAM модула поне са странични.

Дистанционно: е те такова "чудо" няма никъде - 30 на 5 на 2.5 см. То си е направо хладно оръжие. Някаква странна смесица между огромни и миниатюрни бутони.

Сега за телевизора:
    По спецификация има DBV T+C MPEG4.
    Аз съм на СКК.
    Пуснах първоначална инсталация. Пита за език и почва да търси.
    При първи опит откри около 40-50 цифрови канала + аналоговите.
    Програмите ги реди: от 1 нататък цифровите, от 500 нататък аналоговите.
    След доста голямо суетене защо не намира всички цифрови канали пуснах наново търсене, но този път със стъпка 1000KHz, а не както е по подразбиране 8000KHz.
    Е тука вече намери всичко - цифрови канали, радия и HD каналите.
    Има възможност за пренареждане на каналите, лошото е, че като вкарате някой канал и долните се избутват назад. Така че редете ги последователно от първия нататък. На 0 не може да сложите нищо.

За SD каналите дето са 4:3 има следните опции:
    Ауто
    4:3 - стандартно като на всички телевизори
    16:9 - стандартно като на всички телевизори - ако излъчването е 16:9 (примерно мачове по Диема или филми по Тв7) ви го прави да изглежда "нормално".
    Панорама - разтяга настрани и има стрелки са местене нагоре надолу. Не съм му хванал идеята още.
    Кино - Реже отгоре и отдолу "черните" ивици и останалото до зумва на цял екран. Има стрелки за местене нагоре надолу. Др. Хаус по Нова се гледа идеално при този режим.
    Субтитри - май е като Кино, но е смъкнато по подразбиране най-отдолу. Ако случайно гледате нещо със субтитри и ви мързи за мърдате "Кино" надолу, вие направено.
    14:9 - разтяга странично до 14:9
    14:9 Приближение - Зумва. Има възможност за местене нагоре надолу

Общо взето филмите се гледат на Кино, а новините на "14:9 Приближение"

USB плеъра.
    1) Пробвах към 10-на филма - нямаше проблеми с картина и звук. Пробвал съм филми дето са по 700МБ, така че надали измежду тях е имало нещо различно от мп3 за звук и резолюция повече от 480 на ...
    2) *.sub ги разпознава, но не може да ги синхронизира, така че обръщайте на *.srt там проблеми няма.
    3) Главна кирилска буква "Е" излиза като обърната ?
    Версията на софтуера е V.7.8.6c. "E"-то не излиза и в менютата. Примерно идете в настройките за звук. Там ще видите "?квалайзер" ако има проблеми с "Е"-то.
    4) независимо от това в какви директории сте сложили файловете, браузъра ви ги показва "плоско". Може да си избирате кои да са субтитрите.
    5) Прави ми впечатление, че USB-то загрява, въпреки че не се гледа филм от него, а върви телевизия.

Ами това е за сега. Общо взето за парите си - в момента е 369 лева и предвид факта, че го вземам за детската дето сина надали ще гледа друго освен Дисни чанел и дублирани филми от флашка, горе долу става.

P.S. малко допълнение за субтитрите.
    - Размерът може да се избира от 44 до 54 pt. На 54 си е доста голям. Няма проблеми с четенето.
    - има опция за изместване напред/назад, но не съм я пробвал

13. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Малко тестове с филми през USB плеъра на FINLUX 22FLHY930LHU.

На първа страница пише, че поддържа само MP3 аудио. Е, поддържа си и AC3, но не и DTS. Ползвал съм сампъли от Замунда. Ето резултатите:

21.2008.1080p.BluRay.DTSMA.dxva.x264-FLAWL3SS.mkv
    Audio
    Codec................: DTSMA
    Video
    Format Info..........: Advanced Video Codec
    Codec ID.............: V_MPEG4/ISO/AVC/x264
    Type.................: 1080p
    Format Profile Level.: High @ 4.1
    Resolution...........: 1920x800
    Няма звук, видеото засича

scream.4.720p.bluray.x264-crossbow.mkv
    AUDiO ......: AC-3 5.1 448 Kbps
    ViDEO ......: 720p x264, 1280x720, 23.976fps, 5199kbps
    Върви без проблеми

The.Misfits.1961.720p.Bluray.FLAC2.0.x264-DON.mkv
    VIDEO CODEC.......: x264, 2pass, L4.1
    VIDEO BITRATE.....: 9500 Kbps
    RESOLUTION........: 1200 X 720
    FRAMERATE.........: 23.976 fps
    AUDIO.............: English FLAC
    Няма звук, видеото е наред

The.Eagle.2011.UNRATED.1080p.BluRay.X264-AMIABLE.mkv
    Video ....: 1920x816 (X264 @ 23.976fps)
    Audio ....: DTS 1509kbps
    Няма звук, видеото е наред

Morning.Glory.2010.720p.BluRay.DD5.1.x264-EbP.mkv
    AUDIO ........: Eng DD 5.1 @ 640 Kbps
    AUDIO ........: Eng AAC 2.0 Commentary @ 64 Kbps
    VIDEO CODEC...: x264, 2pass, L4.1
    Изобщо не отлепи. Дава неподдържан формат

Virtuosity.1992.HDTV.720p.x264.FiNE.mkv
    VIDEO.CODEC...: x264/MPEG-4 AVC
    AUDIO.........: English AC3 5.1 448kbps from RC1 DVD
    Върви без проблем

How.To.Lose.A.Guy.In.10.Days.2003.720p.BluRay.x264-SiNNERS
    ferol-hlos10d.mkv
    Video
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L3.1
    Audio #1
    Format : AC-3
    Audio #2
    Format : AC-3
    Върви без проблем и на двата езика на аудиото

Ако някой знае някъде да има колекция от сампли за тестване на USB плеъри да каже.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2011

аз имам телевизор Финлукс,42 инча и е изключително добър, всимки екстри които ми обясни продавача ги има и работят, картината е супер, изглежда чудесно, а да не говорим че цената е съвсем прлилична. Те "многознайковците" и големите "познавачи" все им се падат кофти уреди независимо от коя марка са. Мрънкачите всичко им некачествено , пък си го и заслужават. Ни мчи се е налагало да ползвам сервиз за Finlux телевизора, но в гарланционната карта е посочен сервиза на Зора, ул Чепинско шосе"15. Все се чудя на такива хора - като не им харесва нещо нужно ли е да го очернят. Представяте ли си ако всички започнем да сме толкова брутарлни и вулгарни на какво ще заприличаме.

16. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте, днес си купих телевизор Finlux 22FLHX841U от Зора, всичко изглежда добре, с изключение на един проблем - когато се опитвам да стартирам филм от флашка със субтитри, филма си тръгва, но субтитрите излизат на йероглифи. В опътването пише от менюто да се иде на Настройки-Език и оттам да натисна ОК но като ида на език и натисна ОК нищо не става, като би трябвало да се появи друго меню. Всякаква помощ ще е полезна, благодаря предварително.

17. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте, днес си купих телевизор Finlux 22FLHX841U от Зора, всичко изглежда добре, с изключение на един проблем - когато се опитвам да стартирам филм от флашка със субтитри, филма си тръгва, но субтитрите излизат на йероглифи. В опътването пише от менюто да се иде на Настройки-Език и оттам да натисна ОК но като ида на език и натисна ОК нищо не става, като би трябвало да се появи друго меню. Всякаква помощ ще е полезна, благодаря предварително.

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от alges0
    аз имам телевизор Финлукс,42 инча и е изключително добър, всимки екстри които ми обясни продавача ги има и работят, картината е супер, изглежда чудесно, а да не говорим че цената е съвсем прлилична. Те "многознайковците" и големите "познавачи" все им се падат кофти уреди независимо от коя марка са. Мрънкачите всичко им некачествено , пък си го и заслужават. Ни мчи се е налагало да ползвам сервиз за Finlux телевизора, но в гарланционната карта е посочен сервиза на Зора, ул Чепинско шосе"15. Все се чудя на такива хора - като не им харесва нещо нужно ли е да го очернят. Представяте ли си ако всички започнем да сме толкова брутарлни и вулгарни на какво ще заприличаме.
    Аз от самото начало на появяването на Finlux в Зора ги гледах и споделих , че повечето от моделите( тези с FullPix) на тази марка са с много добра картина . Тогава не ми хареса само графиката на менюто , скоро не съм влизал и не знам в новите модели как е. Всъщност това е Vestel 1:1 , даже в сайта 55"-вия модел на снимката се вижда логото на Vestel . Добре ще е собствениците на тази марка да не си траете , а да постнете по едно кратко ревю , че ни липсва обратната връзка за тази марка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 40 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1757
    Последно: 31-10-24, 10:37
  2. Hitachi телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Други телевизори
    Отговори: 341
    Последно: 23-07-21, 18:47
  3. Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум Sharp телевизори
    Отговори: 1269
    Последно: 09-03-15, 23:29
  4. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 19:15
  5. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе