-е то и на сайта на "ЗОРА" много добре си е означено кои са MPEG 4 и кои не са!Първоначално публикувано от hristoslav2
(и то още в краткото описание на моделите)
ТВ LCD Finlux 37FLHY850PU DVB-T/C MPEG4
55" LCD
52" LCD
48" LCD
47" LCD
46" LCD
42" LCD
40" LCD
39" LCD
37" LCD
32" LCD
26" LCD
24" LCD
22" LCD
19" LCD
-е то и на сайта на "ЗОРА" много добре си е означено кои са MPEG 4 и кои не са!Първоначално публикувано от hristoslav2
(и то още в краткото описание на моделите)
ТВ LCD Finlux 37FLHY850PU DVB-T/C MPEG4
Да- ама като го е купувал, не са му обяснили ,че неговият модел не става за приемане на цифрова телевизия в България.Първоначално публикувано от Gentu
Такива остарели модели се продават и в Техномаркет...
Така, след две седмици употреба, мога да кажа че съм супер доволен от телевизора. Ще видим в бъдеще как ще се справям с липсата на мпег-4, най-вероятно с външен тунер. Имам няколко въпроса:
1.През HDMI вход връзвам с лаптоп, а през цифров изход от телевизора с домашно кино. Звуковата карта на лаптопа поддържа многоканален звук. Звука постъпващ в киното обаче е стерео. Въпроса е телевизора ли модулира сигнала и има ли начин да остане многоканален. Няма как да подам цифров сигнал от лаптопа към домашното кино, това е проблема.
2. Ясно е, че приемника на кабеларката превръща сигнала от цифров в аналогов. Забелязах , че има оптичен изход за звук, но за видео само скарт. Има ли такива които да имат и цифров изход за видео?
1. Телевизора модулира сигнала във стерео. Повечето модели с оптичен изход подават сигнал Dolby Digital.
2. Да-има такива HD сет-топ-боксове с HDMI изход /+ оптичен за звука/. Продават ги в офисите на операторите. Цена около 250-300лв.
1.Ясно, от компа няма да се гледат блурейки. Интересно, че домашното кино не ми индикира Dolby Digital, a PCM Стерео пък съм убеден, че го поддържа.Първоначално публикувано от hristoslav2
2.Значи все пак имам алтернатива, да гледам HD, пък и след време като нацъфкат ефирните е взъможно да почнат и тези да ги дават безплатно срещу договор за абонамент.
Благодаря!
1. Някои стари модели телевизори или от ниският клас ,наистина подават само PCM Стерео.
2. Да-цената на HD приемниците ще падне, щом пуснат безплатните ефирни цифрови програми. Кабелните и сателитните оператори ,трябва да се борят с конкуренцията все пак Иначе ще загубят абонати. На мен например ,ми предложиха промоционално намаляване на абонаментната такса.
Преди на М-сат за стандартният пакет/17лв/ + HBO /1SD + 1HD приемник/ плащах 24-25 лева. Сега за стандартният пакет + HBO,Cinemax, Cinemax2 /1SD приемник+ кам модул с карта/ плащам 21лв.
Ами четох книжката, поддържа Dolby Digital. Дали е възможно да е само когато получава сигнала през тунер?
Не разбрах, на тебе HD тунера ти влиза в месечния абонамент, така ли?
Ако звука на телевизионната програма ,която гледаш в момента е Dolby /като например германските телевизии/ не би трябвало да имаш проблем с изкарването на такъв сигнал на оптичният цифров изход.Първоначално публикувано от stoyanz
При мен има допълнителна такса от 3 лева на месец ,за допълнителен телевизор ,към който е свързан цифровият SD приемник /Topfield 6600/. Иначе си плащам за моят телевизор с ка модул и карта -стандартният пакет от 17 лева.
"Отложиха цифровизацията с две години"
Момчето от "Зора" излезе прав. Вече съм съвсем доволен от телевизора )
В неделя си взех един Finlux 22FLHY930LHU
По принцип това, което търсих беше 22 инчов с кабелен тунер и USB плеър.
Ето и първите впечатления.
Съдържание на кутията: телевизор, стойка, ръководство (за идиоти) и кабел 3 женски чинча към жак 3-ка.
От към дизайна:
Има дупки за планка отзад на по 75мм. Обаче извода за антена, SCART, двете HDMI, VGA, изхода за аудиото и кабела за захранване са и те отзад. С други думи не можете да го "лепнете" на стената.
USB-то и CAM модула поне са странични.
Дистанционно: е те такова "чудо" няма никъде - 30 на 5 на 2.5 см. То си е направо хладно оръжие. Някаква странна смесица между огромни и миниатюрни бутони.
Сега за телевизора:
По спецификация има DBV T+C MPEG4.
Аз съм на СКК.
Пуснах първоначална инсталация. Пита за език и почва да търси.
При първи опит откри около 40-50 цифрови канала + аналоговите.
Програмите ги реди: от 1 нататък цифровите, от 500 нататък аналоговите.
След доста голямо суетене защо не намира всички цифрови канали пуснах наново търсене, но този път със стъпка 1000KHz, а не както е по подразбиране 8000KHz.
Е тука вече намери всичко - цифрови канали, радия и HD каналите.
Има възможност за пренареждане на каналите, лошото е, че като вкарате някой канал и долните се избутват назад. Така че редете ги последователно от първия нататък. На 0 не може да сложите нищо.
За SD каналите дето са 4:3 има следните опции:
Ауто
4:3 - стандартно като на всички телевизори
16:9 - стандартно като на всички телевизори - ако излъчването е 16:9 (примерно мачове по Диема или филми по Тв7) ви го прави да изглежда "нормално".
Панорама - разтяга настрани и има стрелки са местене нагоре надолу. Не съм му хванал идеята още.
Кино - Реже отгоре и отдолу "черните" ивици и останалото до зумва на цял екран. Има стрелки за местене нагоре надолу. Др. Хаус по Нова се гледа идеално при този режим.
Субтитри - май е като Кино, но е смъкнато по подразбиране най-отдолу. Ако случайно гледате нещо със субтитри и ви мързи за мърдате "Кино" надолу, вие направено.
14:9 - разтяга странично до 14:9
14:9 Приближение - Зумва. Има възможност за местене нагоре надолу
Общо взето филмите се гледат на Кино, а новините на "14:9 Приближение"
USB плеъра.
1) Пробвах към 10-на филма - нямаше проблеми с картина и звук. Пробвал съм филми дето са по 700МБ, така че надали измежду тях е имало нещо различно от мп3 за звук и резолюция повече от 480 на ...
2) *.sub ги разпознава, но не може да ги синхронизира, така че обръщайте на *.srt там проблеми няма.
3) Главна кирилска буква "Е" излиза като обърната ?
Версията на софтуера е V.7.8.6c. "E"-то не излиза и в менютата. Примерно идете в настройките за звук. Там ще видите "?квалайзер" ако има проблеми с "Е"-то.
4) независимо от това в какви директории сте сложили файловете, браузъра ви ги показва "плоско". Може да си избирате кои да са субтитрите.
5) Прави ми впечатление, че USB-то загрява, въпреки че не се гледа филм от него, а върви телевизия.
Ами това е за сега. Общо взето за парите си - в момента е 369 лева и предвид факта, че го вземам за детската дето сина надали ще гледа друго освен Дисни чанел и дублирани филми от флашка, горе долу става.
P.S. малко допълнение за субтитрите.
- Размерът може да се избира от 44 до 54 pt. На 54 си е доста голям. Няма проблеми с четенето.
- има опция за изместване напред/назад, но не съм я пробвал
Малко тестове с филми през USB плеъра на FINLUX 22FLHY930LHU.
На първа страница пише, че поддържа само MP3 аудио. Е, поддържа си и AC3, но не и DTS. Ползвал съм сампъли от Замунда. Ето резултатите:
21.2008.1080p.BluRay.DTSMA.dxva.x264-FLAWL3SS.mkv
Audio
Codec................: DTSMA
Video
Format Info..........: Advanced Video Codec
Codec ID.............: V_MPEG4/ISO/AVC/x264
Type.................: 1080p
Format Profile Level.: High @ 4.1
Resolution...........: 1920x800
Няма звук, видеото засича
scream.4.720p.bluray.x264-crossbow.mkv
AUDiO ......: AC-3 5.1 448 Kbps
ViDEO ......: 720p x264, 1280x720, 23.976fps, 5199kbps
Върви без проблеми
The.Misfits.1961.720p.Bluray.FLAC2.0.x264-DON.mkv
VIDEO CODEC.......: x264, 2pass, L4.1
VIDEO BITRATE.....: 9500 Kbps
RESOLUTION........: 1200 X 720
FRAMERATE.........: 23.976 fps
AUDIO.............: English FLAC
Няма звук, видеото е наред
The.Eagle.2011.UNRATED.1080p.BluRay.X264-AMIABLE.mkv
Video ....: 1920x816 (X264 @ 23.976fps)
Audio ....: DTS 1509kbps
Няма звук, видеото е наред
Morning.Glory.2010.720p.BluRay.DD5.1.x264-EbP.mkv
AUDIO ........: Eng DD 5.1 @ 640 Kbps
AUDIO ........: Eng AAC 2.0 Commentary @ 64 Kbps
VIDEO CODEC...: x264, 2pass, L4.1
Изобщо не отлепи. Дава неподдържан формат
Virtuosity.1992.HDTV.720p.x264.FiNE.mkv
VIDEO.CODEC...: x264/MPEG-4 AVC
AUDIO.........: English AC3 5.1 448kbps from RC1 DVD
Върви без проблем
How.To.Lose.A.Guy.In.10.Days.2003.720p.BluRay.x264-SiNNERS
ferol-hlos10d.mkv
Video
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.1
Audio #1
Format : AC-3
Audio #2
Format : AC-3
Върви без проблем и на двата езика на аудиото
Ако някой знае някъде да има колекция от сампли за тестване на USB плеъри да каже.
аз имам телевизор Финлукс,42 инча и е изключително добър, всимки екстри които ми обясни продавача ги има и работят, картината е супер, изглежда чудесно, а да не говорим че цената е съвсем прлилична. Те "многознайковците" и големите "познавачи" все им се падат кофти уреди независимо от коя марка са. Мрънкачите всичко им некачествено , пък си го и заслужават. Ни мчи се е налагало да ползвам сервиз за Finlux телевизора, но в гарланционната карта е посочен сервиза на Зора, ул Чепинско шосе"15. Все се чудя на такива хора - като не им харесва нещо нужно ли е да го очернят. Представяте ли си ако всички започнем да сме толкова брутарлни и вулгарни на какво ще заприличаме.
Здравейте, днес си купих телевизор Finlux 22FLHX841U от Зора, всичко изглежда добре, с изключение на един проблем - когато се опитвам да стартирам филм от флашка със субтитри, филма си тръгва, но субтитрите излизат на йероглифи. В опътването пише от менюто да се иде на Настройки-Език и оттам да натисна ОК но като ида на език и натисна ОК нищо не става, като би трябвало да се появи друго меню. Всякаква помощ ще е полезна, благодаря предварително.
Здравейте, днес си купих телевизор Finlux 22FLHX841U от Зора, всичко изглежда добре, с изключение на един проблем - когато се опитвам да стартирам филм от флашка със субтитри, филма си тръгва, но субтитрите излизат на йероглифи. В опътването пише от менюто да се иде на Настройки-Език и оттам да натисна ОК но като ида на език и натисна ОК нищо не става, като би трябвало да се появи друго меню. Всякаква помощ ще е полезна, благодаря предварително.
Аз от самото начало на появяването на Finlux в Зора ги гледах и споделих , че повечето от моделите( тези с FullPix) на тази марка са с много добра картина . Тогава не ми хареса само графиката на менюто , скоро не съм влизал и не знам в новите модели как е. Всъщност това е Vestel 1:1 , даже в сайта 55"-вия модел на снимката се вижда логото на Vestel . Добре ще е собствениците на тази марка да не си траете , а да постнете по едно кратко ревю , че ни липсва обратната връзка за тази марка.Първоначално публикувано от alges0