Първоначално публикувано от
cable Не виждам дали има собственик на 65/75'' EP660,но ме интересува следните неща(може и с 55'' ако някой има подобно наблюдение)...
Става въпрос за гледан на футбол.
След като погледнах какво се предлага в големи размери по магазините и само за това(за филми съм по-наясно),
1.Не се вижда значително размазване при гледане на нормална програма.Под ''нормална'' в случая имам впредвид BNT3 ,ефирна,която е sd програма(Svetlio се оказа прав,проверих) .И при 100hz и при 50 hz-те тв-ри.
Гледах 75''SA7092
65''SA7100
65'' Q70
65''Q60
70''PH7304
70''LG7450
2.Eдинствено размазване видях на Philips-a,но пробата беше с Булсатком и затова сравнението не мисля ,че е стандартно.Затова ограничих заключенията само към ефирната.Не знам Булсат какво правят-компресират или ...те си знаят.
3.Общата картина обаче беше доста различна.
На SAMSUNG моделите предаваха по-светло и имаше разлика м/у Q моделите и останалите ,като по-скъпите бяха по-ясни.
PHILIPSa ми се стори най-зле в това отношение,дори пуснат на друг сигнал.
LG-то предаваше ясно,но доста тъмно и картината не изглеждаше добре.Цветовете му може би бяха по-естественни,терена беше по-зелен,докато при Sami-та жълтее малко,но не знам на осветление кое би било по-близо до действителността.
Освен това при по-слабо осветление може би яркостта няма да е от такова значение.Моя OLED има ниска яркост ,но не пречи в нормално осветена стая.В магазина по-тъмните просто като,че ли бяха по-мъгляви.
Всички тв-ри бяха пуснати в динамичен режим,но без допълнителни настройки.
Пробвах в rtings сравнение на TCL 6серия 2018 за САЩ(който не е QLED) с Q60 и:
HDR Real Scene Peak Brightness
840 cd/m²
424 cd/m²
От което излиза,че TCL е с по-голяма яркост на сд(доста учудващо),но не знам доколко EP660 прилича на R617 по този показател.
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
Та ,ако някой може да сравни TCL EP660 със споменатите модели и особенно по възможност futbol на BNT3 ефирна,може да даде отзив.