Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    168
    #1

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Е това вече си е правосъдие! Сина на шефа на следствието във Враца пиян до няма и къде убива 2 човека и получава условна присъда, защато видите ли според адвоката му всеки в България карал пил ((((((............ Е аз не карам пил.... Натова отгоре синчето е 29 годишно и следователно би трябваро да отговаря с цялата строгост на закона...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #2

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Наистина това е странно "правосъдие"!

    Ако не ме лъже паметта това се случи преди около 1 година(не се прибирам много-много по Враца) и тогава имаше голям отзвук и в медиите.Имаше протести във Враца,надписи със спрей на мястото където живее убиеца, но файда никаква...Даже май и Б.Борисов беше идвал заради този случай.Не си спомням точно, но на едно от двете деца бащата също е полицай,но обикновен патрулиращ и неговата дума няма как да натежи срещу тази на шефа на полицията.А доказателства има колкото искаш-камерите на бензиностанцията са го засекли,когато са го намерили след катастрофата не е могъл да ходи и говори от изпития алкохол(от катастрофата му няма нищо-даже и една драскотина).........

    Но така е за сега в нашата държава(предполагем, че в който и град да се беше случило това положението щеше да е същото).

    Дано по-малко хора пият и карат след това, а за тези които го правят да има строги санкии!

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #3

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Колкото по- се приближаваме до Европа, толкова по- сами се дърпаме от нея... Адски ми е чудно как въобще смятат да ни вземат там.. Просто българинът тотално се е обезчовечил... [Sigh...]

  5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    1,440
    #4

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Скоро бях пуснала една тема за мерките, които взимат КАТ. Например ако карам с 10см токчета ми се налага глоба и наказания.

    Но за този .... (зачудих се как да го нарека и ще се въздържа все пак) има смекчаващи вината доказателства. Какви биха могли да бъдат те като си убил двама човека, защото си се напил като ***.

    Все си мислех, че нормалното поведение на син на шеф на полицията е да се държи подобаващо, за да пази репутацията на баща си. Но за съжаление не е така в нашата държава. Точно обратното. Знаеш ли кой съм аз и кой е баща ми. Ама пак народа си е виновен, че търпи[}] Като знам навън как се пазят политици и всякакви хора на по-отговорни постове да не стане някой скандал, че веднага са свалени от поста. Мечтая за времето, когато престъпниците ще носят истинска отговорност за постъпките си.

  6. Gadget
    Guest
    #5

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Не е така, просто хората колкото повече власт имат, толкова по-неконтролируеми стават. И за това на запад донякъде са се справили с подобни проблеми, а в БГ беззаконието и шуробаджанащината си казват тежката дума, но и културата на българина e под всякакви граници... и всичкото накуп води до това

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    285
    #6

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Истината е друга: тези двамата в същност са били ритуални самоубийци - тип безхарактерни - не им достигала смелост да изпълнят ритуала по навлизане в хрониките на майор Костов. Ето защо напили безжалостно момчето и се хвърлили под гумите на колата му. Изборът не бил случаен - на времето баща му - квартален инспектор тогава - им дърпал ушите за непристойно поведение в градска тоалетна.

    Абе какво се учудвате - такова е дереджето в България-власта/полицията е БЕЗСИЛНА да те накара да не правиш нарушения - съдя по себе си - като си сложа 10см. токчета и ударя 1 бира - ела ме стигни.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Мнения
    101
    #7

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Не виждам, какъв аргумент може да е това: всеки ли убива по двама човека? И въобще: всеки ли го хващат и могат ли да докажат за всеки, че кара пиян?!!! Само малоумен може да изтърпи да чуе такива безмислици в съдебна зала, без да покаже вратата на нещастника, който си е позволил да избълва въпросното твърдение!

    Принципът за всеобщото равновесие, обаче остава в сила. Същият този шеф на следствието ще представи (не лично, разбира се) пред същия този съдия някой обикновен човечец, който се е напил и се е хакнал с "Москвича" си във витрината на сладкарница "Малина" и тогава... ТОГАВА! Алкохолът ще е утежняващо вината обстоятелство, човечецът ще бъде изкаран рецидивист, защото прокурорът ще извади снимки, на които се вижда, как обвиняемият повръща на абитуриентския си бал (преди 26 години), ще има свидетели, които да твърдят, че той всеки ден си кара на зиг-заг (странно, никой няма да се сети, че траекторията му всеки ден е една и съща и съвпада с единствения път, който заобикаля дупките в настилката) и справедливост ще бъде въздадена! 15 години при строг режим. Така наистина, сумирани, престъпните деяния ще са адекватно наказани, ако се сумират присъдите...

    Съжалявам за жертвите, иначе другото е смешно - навсякъде има корупция, но на друго място, колкото и да си корумпиран, няма да вземеш подкупа, защото знаеш, че да отсъдиш както ти подсказват е професионално самоубийство и ще ти бъде потърсена сметка. Възможно е в малък град да отсъдиш справедливо също да е равносилно на самоубийство. Но това не оправдава никого. Има моменти, в които просто трябва да се постъпи както трябва!

  10. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #8

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Следното го копирам от коментарите в news.bg, като 100% отразяващо мнението ми:



    <font color="blue">Наблюденията показват, че осъдените у нас са бедни беззащитни хора, които нямат пари за съда.

    Дано се намери патриотична сила, която да финансира едно социологическо проуване в затворите на тема: "Какви са били средните доходи на затворниците в последната година преди да бъдат подведени под отговорност?(По броики в групите за данъчно облагане в т.ч. и с необлагаеми доходи)" и да се публикува изследването в четящ се национален ежедневник!

    Картината на това изследване всеки я допуска, но не знае колко е показателна!</font id="blue">

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    168
    #9

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Ами така е....Знам случай в който спипан пиян шофьор го оправдават във съда срещу скромната сума от 200 лева( е делото е гледано в съд не във София)...

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #10

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Преди малко по новините на БТВ казаха, че са дали по 30000лв на семействата на загиналите деца[Wow!]

    Чудя се дали за да им затворят устата или................

  13. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #11

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Пиеш, караш, убиваш двама... Малко, достатъчно, ако трябва и в повечко зелено - влизаш в съда... и осъждаш убитите, че по една голяма случайност са се намирали на пътя ти, а защо не и спокойно преминаващи по тротоара.

    На някой да му звучи познато това?! Асоциира се със словосъчетанието - българско правосъдие. Слава и гордост за нашего народа.

    Каква Европа, какъв съюз?! Та те ще ни се смеят там.



    В най-добрия случай, ако евентуаааално човек разполага с достатъчно средства, за да съди убиеца, защото за завеждане на дело и обжалване на решение се искат парици - то ще се наложи да чака поне пет години за излизане на въпросното съдебно становище, а до тогава той не само, че ще е морално, физически, умствено и финансово остарял, ами и дори няма да си спомня как се е случила случката, а защо не и да стиге до там, че да обвини себе си за стореното.

    Пародията българска нигде я няма.



    <font size="1">Боже мили (прости че споменавам напразно името ти), ние в България не можем да се оправим, а искаме Либия да ни повярва!?! </font id="size1">

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #12

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    според мен, само съда/ът има право да се произнесе(впредвид обстойното запознаване с фактологическите данни и доказателствата за "виновност"/"невинност"...).



    <font color="orange">edit</font id="orange">



    все пак, това е мое мнение

  16. Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    323
    #13

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    хайде стига, че и аз забравих за какво говорехме....[B)]



    <div align="right">Originally posted by smarty*-*21/05/2004*:* 02:56:23</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    <font color="blue">

    ====off topic====

    Цинаризин - помага за оросяването на мозъка [Yeah!]

    ====off topic====</font id="blue">

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    127
    #14

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    Не си прав, като обжалваме какво, най-много да ни пострадат семействата. А и възбуждането на такова дело е работа на гражданска организация според мен, сам човек няма силата да го направи. С интерес очаквам момента когато някой ще стигне до идеята за саморазправа и линч. И това ще стане рано или късно. Защото правосъдие няма (да ме прощават честните съдии).

  18. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #15

    Пиеш, караш, убиваш 2 - условна присъда

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Преди малко по новините на БТВ казаха, че са дали по 30000лв на семействата на загиналите деца[Wow!]

    Чудя се дали за да им затворят устата или................



    <div align="right">Originally posted by shavo*-*20/05/2004*:* 19:56:12</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    По 30 000 лв. на родител от всяко семейство ако трябва да сме точни. Но това едва ли би съживило децата, за голям съжаление. С пари живот не се купува....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Медиците в Либия - доживотна присъда!
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 36
    Последно: 24-07-07, 07:26
  2. Условна присъда за американец, блудствал с деца от Враца
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 14-03-07, 09:30
  3. Задача 122 (смъртна присъда)
    От IvO™ във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 22-12-04, 22:08
  4. Задача 120 (смъртна присъда)
    От Bibi във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 18-12-04, 14:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе