Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 39 от общо 39

IN MEMORIAM: Христо Христов

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Останал съм с впечатление, че западняците имат едни или други недостатъци, но една от хубавите им черти е работата в екип. Това е, което ни липства на 95% от българите. Ако се научат да работят в екип, особенно алпинистите, където грешките и индувидуализма се наказват строго, труповете в Джомолунгма щяха да са по-малко. Много по-малко. Мисля, че стремежа към индувидуализъм и не на последно място глупостта е причина за смърта на двамата алпинисти и на тези преди тях. Нека наричаме нещата с истинските им имена, за да може следващият път някой да се поучи от грешките си.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Слушахте ли вчера другият, дето беше в шоуто на Слави? Не стига, че набързо се отказаха да го търсят, ами и сега излезе, че Христо е тръгнал за Еверест с давеща кашлица , която го мъчела няколко дена и не била позатихнала дори... С тая кашлица тръгнал без маска. Той ли е искал да се самоубива или те не са искали да му попречат?

4. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Приблизително същото писах в клубовете на ДИР БеГе. Бяха отворили клуб за възхвала на Елена Йончева. Защо? Защото не си седи дома, не ражда деца и не ги гледа. Като гръмне някъде пушка и тя тръчи. Само и само да не си е дома.

Има си хора с дефекти, не ги свърта на едно място. Други имат неправилни хормонални нива - почти без адреналин. На тях им трябва или истинска стрелба, или истински алпинизъм. Само истинска заплаха за живота им горе-долу им нормализира обмяната на веществата.<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

- Ще се върна в Ирак. Заради тръпката.

- Карбовски, момент! - реплика на Кеворкян. Към момичето: Каква тръпка? Я обяснете?

- Еми тръпката. Там е друго, стреля се. Тръпката е истинска. Аз съм опитвала с мотор на пълна скорост, по мокър път. Ама не е същото.

===============================================

Цитат по памет от "Всяка неделя". Интервю с рейнджърката, която е простреляла друга поради невнимание.

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Повдигам един много по-общ въпрос от конкретно тази експедиция. Защо трябва да обръщаме внимание на подобни нещастници, едва ли не да ги изкарваме герои? На какво учим децата си - на щуротия!

Защото това са нещастници със сбъркана психика или обмяна на веществата. Също като *******ите. Еми не им е дадено да се кефят на готините п*****. Така и на някои други не им е дадено да седнат като хората, да хапнат, пийнат - тези трите работи, и да се изкефят. Или в краен случай да свършат някоя работа и да кажат доволни: "Ама па добре стана".

И пак като *******ите, не си признават, че нещо им липсва - правят се на велики, на нещо повече от нас, обикновените. Дето просто ядат, пият, работят. Правят деца и ги отглеждат.

5. Тук е от
    Feb 2002

Стой си вкъщи, никой не те кара да ходиш никъде...но остави на другите хора да решават за себе си кое има ценност и кое не. И аз обичам ракия и зелена салата, но някои не обичат - такъв е живота , това е част от хубавото - ти се кефиш като пишеш код, другите се кефят като изкачват върхове - ценности и желания...

П.С. нищо лично ама мн. мразя подобни крайни мнения

6. Member
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> ... остави на другите хора да решават за себе си кое има ценност и кое не.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

С малко абстрактно мислене ще се сетиш, че и аз съм "друг". Затова не желая да ми пробутват пeдeрaслъци за изкуство и щуротия за героизъм.

Нито пeдeрaситe, нито щураците са виновни - те са си такива по рождение, така им е устроен организма. Те живеят между нас, такива са си и така ще ги попа ръси. Обаче както е наказуемо да учиш малолетен на пeдeрaслък, така трябва да е наказуемо публикуването на материали, в които безсмислената щуротия се обявава за героизъм.

Зашото не всяко дете има баща като мен, да му светне простите истини от първия ми постинг.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Макар и не в тази крайна форма и този стил на изказ, но и аз заставам зад тезата на Инжинера. Винаги има място за героизъм даже и в ежедневието. За мен са герои пожарникарите, които с цената на живота предотвратиха много голямо нещастие преди години при пожара в склада с взрив и момчето от Свищов, което спаси доста деца от потъналия автобус в река Лим, но не можа да спаси себе си.

А това че някой се е надценил и се е поставил над природните закони само да почеше собственото си "ЕГО" си е щуротия.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Принципно съм съгласен с вашите изказвания. Но с едно малко уточнение: аз преценям направеното по резултата от него. За алпинистите честно казано то си е предимно егоцентризъм според мен. В България нама бог знае колко известни, нито пък богати алпинисти, знаме на Джомолунгма си имаме отдавна а смисълът на ходене без маска там, където няма въздух и при това си болен примерно с пневмония някак си ми се губи и страни от здравия разум. Затова аз не ги приемам за пример тея хора, да ме извинят, ама не мисля че в тяхното положение така бих действал. За мен Христов е действал нездравомислещо, а останалите със здрав разум и пълно съзнание не са му попречили и се отрекоха от него при първия подходящ повод. Героизма го не скивам в тея постъпки.

Уточнението е: Обаче хора като Беринг и Амундсен аз обаче ги считам за герои, а не за хора с обратно кръвообращение, ако и условията им на действие да са сходни с тея на алпинистите. Ползата от науката или от опознаването на света за мен е неоспорима.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Уточнението е: Обаче хора като Беринг и Амундсен аз обаче ги считам за герои, а не за хора с обратно кръвообращение, ако и условията им на действие да са сходни с тея на алпинистите. Ползата от науката или от опознаването на света за мен е неоспорима.

<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*11/06/2004*:* 11:18:07</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Нерде Ямбол, нерде Стамбул!

Тия двамата са откриватели и изследователи а нашичкия си е с номер от 20000 нагоре между изкачилите Еверест.

На мен и друго не ми харесва, но това пак опира до ценностната система на всеки: Как на никого тук не направи впечатление смъртта на Николай Гяуров??? Справка тук: http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=15101

Това което той е направил за славата и известността на България струва много повече отколкото ако цялата ни експедиция се беше качила под строй, с маршова стъпка и с песен на уста до върха!

11. Тук е от
    Feb 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Затова не желая да ми пробутват *********** за изкуство и щуротия за героизъм.

ама как не съм знаела че хората, които се занимават със спорт или изкуство са сбъркани, с ненормално хормонално развитие...

разбирам че искаш максимално да предпазиш детето или децата си, да му/им предадеш собствения си опит но мислия че известна толерантност няма да навреди на никого, липсата на информация не помага - трябва да има информация, различни мнения и гледни точки, анализ на ситуацията - задължително. не съм за безсмисления героизъм с цената на всичко, може би не те разбирам, защото още нямам деца, не бих казала на детето си обаче - този е сбъркан защото не си седи вкъщи на топло да си пийва пиенето

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. IN MEMORIAM на Генади Атанасов /Инжинера/
    От Lazy Dog във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 38
    Последно: 13-02-10, 22:49
  2. Отговори: 2
    Последно: 21-01-09, 19:08
  3. Марко Семов In memoriam
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 19-01-07, 18:57
  4. IN MEMORIAM ...
    От Chaser във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 16-10-05, 23:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе