Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 89

Клиентски бойкот

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Клиентски бойкот

Според мен въпроса е принципен - може и да не им прецакаме бизнеса на Мтел и Глобул, но ще им покажем, че нещо не е както трябва. В момента на мобилния пазар в България няма конкуренция - има просто поделен монопол! И това ако му харесва на някой "обикновен" потребител здраве му кажи. А според мен е грешка да се мисли, че Мтел и Глобул не им пука - ПУКА ИМ и то много, щото са хитри, като стадо мъжки лисици са хитри и искат да засмучат всяка стотинка, която могат. И ми се иска да им покажем, че този ОВЧИ манталитет - "аз съм много малък, за да ме забележат" изчезва пичове! Защо италянците могат да протестират, а ние не?

Може и да си си предплатил разговорите, но това, че няма да генерираш трафик 2 часа, не значи че ще ти изчезнат парите, Malone. Просто ще ги ползваш по-късно, примерно. И може ли някой да ми обясни защо разговор от САЩ до България за 1 минути излиза по-евтино от разговор пак за 1 минута Мтел-Мтел или Глобул-кой да е? Може би защото американците си плащат всичките сметки?! Друг път! Щото там има РЕАЛНА конуренция, а тука има само въздух под налягане.

Мисля, че мобилните оператори залагат много И на потребителите с малки сметки, защото те са много!!! По-добре да имаш 100 клиента с по 15 лева на месец, отколкото 1 с 1000 лв, нали? Особено, като вземем предвид, че тези вторите генерират много повече трафик /тоест разходи за операторите/ от тези първите, който говорят на най-дървените цени /и операторите имат много по-голяма печалба от тях/.

Аз не съм нито от първите, нито от вторите. Сметката ми е около 100 лева на месец и телефона ми трябва за да си изкарвам заплатата. Но ще го изключа, защото не съм съгласен с ценовата им политика и искам ТЕ да го разберат, а те, повярвайте ми, ще го разберат. Може и да не намалят цените на 2 септември, но със сигурност ще имат едно наум. А идва и трети оператор... /на който ще стана веднага абонат, ако трябва само за да ме има в статистиката им!!!/.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Клиентски бойкот

По принцип мрежата се изгражда от множество свързани звена. Някои може да са безжични, други - с жица, трети с рибарска мрежа свързани.

Когато си изключиш анджакламата, без значение как си свързан, не можеш да търсиш. Но не могат и да те търсят. Крайните звена намаляват. Мрежата се свива. Кръстосаните връзки намаляват.

Не виждам кое не е ясно по случая.

И защо на принципно интелигентни хора не им е ясно - сигурно в мен е причината.

Също тъй се дава ясна индикация на операторите, че клиентите са вече организирани и могт да предприемат и други мерки при липса на отговор.

Напълно съм убеден, че за протеста 500 човека е смешна цифра. Но даже и само толкова да бъдат, не е малко. 500 човека, които правят нещо конкретно за да защитят интересите си, а не 5000, които лалат празни приказки изтеглени оттук - оттам, за да изглеждат начетени и интелигентни.

<font color="red">Както вече казах, който иска да не участва. Но който не иска поне да не пречи и да не квалифицира и опорочава идеята. Разберете, идеята не съм аз. И ако не се изпълни, нищо няма да загубите, а ако се изпълни - и вие можете да спечелите.</font id="red">

Освен ако, разбира се форумът не е пълен с агенти на мобилните оператори.

4. Gadget
    Guest

Клиентски бойкот

Ма Malone е най-прав. Някой си играе с масата за собствена изгода. Целта му е да се намалят още тарифите на тези дето говорят повече или използват услугите все едно са абонати на БТК. И в този протест ще се включат само тези дето правят сметка от 10 до 30 лв на месец, като повечето вече са предплатили за услугата. Точно те няма да усетят никакво намаление, ако въобще има някакво въздействие този бойкот. Това като едно време ходиш на митинг и викаш като откачен за този дето духа. А реално онзи пред теб само ти обещава и накрая лапва властта и парите, а тия дето са викали за него духат супата...

А това за доматите говори още по-лошо... щом са внесли, значи на някой му е било изгодно да ги завишат изкуствено, че да внесат отвън...

Баси шибаната държава и управление...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Клиентски бойкот

Няма логика да бойкотират хората с по - малки разговори пък да намалят тарифите само на тея с по - големите. Това е никакво решение. Нито вълка сит, нито агнето цяло. Само ще вкара компанията в намаляване на приходите без да реши обществения проблем.

А че тея с по над 100 лв. сметка няма да си спрат телефоните, не е кой знае какво прозрение. На тях:

1. Едва ли им пука толкова за точната тарифа след като дават по една заплата за телефон.

2. И/или не водят по този телефон само лични разговори за 500 лв, т.е. разговорите им са от съществено значение и не могат да ги прекратят просто ей така.

Другите доводи вече ги изказах и не виждам грешката в тях. Както вече казах, мрежата се прави от всички.

Нека пък останат в мрежата само всички с над 30 лв месечно за телефон, на които телефонът не е украшение. И нека това да не повлияе, ама никак на мобилния оператор.

Съмнявам се, че който ги разправя така тея работи, така ги и мисли.

6. YG
    YG е офлайн
    Member
    Тук е от
    Mar 2002

Клиентски бойкот

Принципно неправилна според мен е позицията "нищо не зависи от мен". Но и толкова невярна е обратната - организира се народа, протестира, бойкотира и получава. Не само защото такова "самоорганизиране" е утопия. Корпоративните интереси не могат да бъдат диктувани от подобен род протести. За жалост все още не сме на нивото клиентите да диктуват - елементарен пример - обслужването на Мтел. Доста нерви изхабих с тях, търсих начин да задам въпросите си и на "по-високо" ниво - ефект 0. За Глобул нямам наблюдения. Що се отнася до отчитането на разговорите и плащанията - е там и господ май не е в час как стават. Та мисълта ми е - при явното пренебрежение към клиентите, "протест" на 1000-2000 човека, които при това формират нищожен процент от дохода на оператора....Предполагам не очаквате да си спрат телефоните хора занимаващи се с бизнес или имащи нужда от непрекъсната комуникация. А те са именно по-големите потребители на услугата. Това е лична позиция - както каза D3BEP в началото - въпрос на виждане и желание. За мен е безмислено и безрезултатно подобно действие.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Клиентски бойкот

Сега ...

ДЗВЕР, пак ще останеш с впечатлението, че атакувам теб, но виж какви са фактите:

Потребителка на Форума на МР3BG [или е гей] с ултра екстравагантния ник icebaby решава да придобие известност, като организира някаква офанзива срещу високите според нея/него цени на мобилните оператори.

Високи добре.

А колко според нея са ниски? Да напише. Може би без пари?

Протеста се състои в един пост с неясни цели и искания и скалъпването на един сайт в "мегаизвестен" навсякъде по света free сървър. Той се явява трибуна на недоволството.

Какво искам да кажа.

Когато ще се прави нещо такова е редно да се напише кой точно и какво точно иска.

Колко по ниски цени, защо смята настоящите за високи [не е лошо да е запознат с разходите на оператора].

Какви услуги иска, защо, и какво [при кой оператор ще отиде] ще стане, ако исканията не бъдат изпълнени.

Редно е да се покаже, какви ще бъдат минусите на мобилния оператор, ако не се съгласи с исканията на протестиращите.

И ако минусите са достатъчно големи или страшни, добре, но ако не са?

Излишна енергия хвърлена на вятъра. Или "ала-бала" по друг начин казано, аз съм icebaby от MP3BG, с ЕГН 85 ....., не ме ли помните?

Някой има ли нещо против НЕК?

Или там цените са ниски?

Давайте от утре на свещи защото Fanfan Laleto от Долна студена [студент в Първи частен Странджа-Сакарски университет] няма пари да ходи на дискотека.

И за твоя информация ДЗВЕР ...

Напротив, пука ми колко пари давам за телефон и то със сигурност повече от тебе, защото имам ясна представа как изкарвам всеки лев от тях и всеки месец си мисля, от кой разговор бих се лишил за да мога вместо да дам парите на Мобилтел, да купя нещо полезно на децата си.

Разходите ми за минута разговор са далеч, ама много далеч под представите ти, но това отново е въпрос на организация. Решили сме 3 000 човека и сме си направили група. Наречи я професионална. Предложили сме се на Мобилтел като техни клиенти и те са приели нашите условия. Иначе щяхме да отидем при Глобул. Това наричам аз действителна регулация на цените, а не писането по фън-фън форуми.

Така че, ще синтезирам това, което искам да кажа.

Нямам нищо против протеста, но да е направен както трябва от човек, който има яснота за исканията си, който може да се обоснове, който има лице, който се подписва с името си, а не с фентъзи ник. Не обичам да ходя след мъглата, това е овче качество.

Иначе принципно съм съгласен с Araiz и YG, макар и не изцяло и не напълно. Въпрос на лично виждане, нормално е.

Който има нужда от телефон ще го ползва, бъдете сигурни.

Този който го носи само на врата си или на кръста за да изглежда в крак с времето или за да си придава вид на човек с възможности, ще облече НЕговоренето си оправданието "протест". Временно. Докато почнат да не гледат на него сериозно [да му се смеят] или докато наистина му се наложи да комуникира по този начин.

А и е лесно да не говори този, на който не му се налага да го прави. Остава само впечатлението от лъскавите телефон и вързанка на врата.

Операторите знаят това. Ръководителите или инвеститорите в тези фирми имат опит с психологията на клиентите и секторите в самата клиентска маса. Не мисля, че някой ще ги стресне с протести от такова хаотично и безлично естество [тип icebaby от форума Х].

Единствено работещата регулация е премахването на монопола.

Когато за нашия пазар дадат заявка още два пъти по толкова оператора, падът на цените и разширяването на обема от предлагани услуги ще бъде светкавичен. Без протести.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Клиентски бойкот

<font color="blue">@Malone&ДЗВЕР

Моля, пробвайте да се изкажете по една тема наведнъж или поне по същество.</font id="blue">

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Клиентски бойкот

Това не е инициатива на едикое си бейби. Бейби даже не си е написала името, че да търси известност. Прочетете постовете. Раздават се бюлетини, плакати се правят и т.н. пишат до медиите и т.н. И далеч не само в този форум се е прехвърлила "заразата". Не съм видял ясни индикации, че от онзи пък е почнала.

Омаловажаването на инициативата верно е единият от добрите пътища за потушаването й. Не знам какво да кажа друго.

Освен че е абсурдно една група, била тя голяма или малка хора от улицата да фиксират цени на едно търговско дружество. То мен ако питаш - без пари - най добре! Ше си правя по цял ден телеконференции с по три активни линии. Може да се протестира и да се излезе със искане за намаление на цените. А крайната дума за размера им при всички случаи има операторът.

Да му кажа - ша ги напрайш на 20 стотинки най - скъпите е чудесен повод да не стигнем споразумение. Ако е въпросът за преговори, хора ще се намерят. Поне така смятам.

Относно другите индикации за възраст, красота и ползване на телефон - тях ги оставям на собственика им.

Във всеки случай терминът е утре и дългите дебати с нищо не допринасят. Нека са деца и да искат пари за дискотека. Има обаче едно нещо, което не се разбира. И то от хора, говорещи ми за пазарна икономика и за време в което е важно "какво можеш", "загнезден социализъм", неразбиране на новото и т.н. Нека са лапета. Лапета или не, ще пробват поне да покажат на развития български пазар че на пазара и клиента е някой, и той има права и ще си ги защитава, че и той трябва да участва в ценообразуването. И това, както ми се струва под присмеха не само на операторите. Ами и на кои други.......?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Клиентски бойкот

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="blue">@Malone&ДЗВЕР

Моля, пробвайте да се изкажете по една тема наведнъж или поне по същество.</font id="blue">

<div align="right">Originally posted by muncho*-*31/08/2004*:* 16:02:29</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="blue">Извинявайте за втория пост. Всъщност аз даже не исках да се изказвам в тази тема. Не смятам че дебатът ще е градивен, най малкото защото участието ми в нея означава в определени случаи ходеща мишена и по възможност бих написал само първия си пост в затворена тема, но няма как...

Но когато се дават бързи класификации с цел да се нагоди общественото мнение в определена посока, и аз много бързо отговарям. Все едно дали изхождат от непознаване или нещо друго.</font id="blue">

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Клиентски бойкот

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="blue">@Malone&ДЗВЕР

<div align="right">Originally posted by muncho*-*31/08/2004*:* 16:02:29</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<font color="orange">@muncho</font id="orange">

Ти да не би да пийваш преди да четеш какво пише във форума.

Къде видя две теми или offtopic изказване от моя страна или от страна на ДЗВЕР.

Или си видял някъде правило за брой изказвания по темата или време за пост.

Струва ми се, че прекаляваш с "Вот на доверие" [с най-подходящия водещ, Иван Гарелов]

Темата е за протеста, който някой иска да организира и тук обсъждаме градивно, дали ще има ефект от този протест и основанията си да участваме или не в него.

Айде малко по-внимателно <u>моля</u> преди забележките. [8]

<font color="orange">@ДЗВЕР</font id="orange">

Това с медиите и листовките къде?

Остави провинцията, за София кажи?

В кои медии?

Или защото така е написал някой в еди кой си форум? Че някой му дал някаква листовка. Някъде, до Ботевградско шосе.

Дай да видя една такава листовка. Поне да се запозная какво пише вътре. Дано да има нещо смислено.

И напротив, разбирам ентусиазма на девойката или който и да е, стига да е истински и да не участваме пак в някоя реклама поръчана или за сметка незнайно от кого.

Ако е така, адмирации за инициативата, но освиркване на начина по който се осъществява. А начини има и те не са малко. Дон Кихот предизвиква симпатии, но и смях с борбата си с вятърните мелници по начина по който го е правил. Това е идеята.

А вярвай ми, не искам да съм Санчо Панса.

На който му харесва този персонаж, ще му ръкопляскам.

13. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Клиентски бойкот

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Лапета или не, ще пробват поне да покажат на развития български пазар че на пазара и клиента е някой, и той има права и ще си ги защитава, че и той трябва да участва в ценообразуването.

<div align="right">Originally posted by D3BEP*-*31/08/2004*:* 15:13:19</div id="right">

Е тва значи, да се пробват да разбият икономическата и маркетингова наука на пух и прах.

Евала на тия лапета, наблюдавам с интерес какво ще стане [:P]

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Клиентски бойкот

Не знам каво значи.

Доколкото знам на НДК са раздавали някакви брошурки или нещо такова.

Сигурен съм, че всяка по - сериозна инициатива ще бъде посрещната добре.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Клиентски бойкот

<font color="blue">@Не, Malone, не пийвам, но за теб не съм сигурен- реагираш емоционално, а не четеш внимателно - знам, много добре, че няма ограничение за броя на постовете и не става въпрос за две теми, а за повече съдържателност на постовете в дадена тема. Внаката Гарелов не го гледам, защото за мен това амплоа не му подхожда. Не виждам нищо градивно в постовете Ви, на против само разводняване на темата - точно такива "градивни" дебати са причина много стари членове на форума да не влизат с месеци.</font id="blue">

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Клиентски бойкот

http://www.mobilebulgaria.com/forum/

- е май родината.

Статии има в малки обяви, но не ми се търси.

В Новинар - две статии май:

http://www.novinar.org/main.php?act=...mater=MTM4NTsw

http://www.novinar.org/main.php?act=...r=MTM4NjsxOQ==

И на други места има. Че няма да има много статии не е твърде чудно, при условие че Глобул и Мтел са, хм... спонсори.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Клиентски бойкот

Самата идея да се организира протест срещу цената на услуга, която не се счита за жизнено необходима и ценообразуването на която не се контролира от държавата е порочна. Този, който няма пари да си я плаща, ще ограничи ползването и до толкова, до колкото му позволява джоба. Или ще мине без нея. Този на който работата му зависи от нея, ще прецени дали може да си покрива разходите и ще си прави сметката и ще си я калкулира в цената.

Аман от хора, които водят безкрайни и безсмислени разговори по GSMите си, в повечето случаи без да се съобразяват, че другите не са длъжни да слушат как точно и от коя поза ще се оправят вечерта. А после сметките им били големи!

Готов съм да участвам във всеки протест когато са засегнати жизненоважни интереси на хората, когато от това зависи живота и здравето им или тяхното оцеляване, но не и в тази безмислица.[!]

А кога ще паднат цените - казах го в един предишен пост и не мисля да се повтарям. Това е личното ми мнение и не ангажирам никого с него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 63
    Последно: 22-02-06, 14:52
  2. кабеларките - и те плачат за бойкот
    От Zaphod B във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 21-09-04, 20:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе