Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 31

Тази статия направо ми промени мирогледа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2004

Тази статия направо ми промени мирогледа. Колко много зависи от нас самите и колко малко от всички, които виним за проблемите си:

http://www.komentari.com/web/modules...rticle&sid=309

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Добре дошла във форума.[^]

Тази тема доста яко я дъвкахме тук:

http://setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16653

Твоята тема е за същия раздел. Ако искаш премести я там. Прегледай и другите теми в този раздел.

4. Тук е от
    Sep 2004

аха, това е друга статия. не я бях виждала...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

А според мен тази тема не сме я дъвкали точно в този вид. Вярно, че идеята е че пак обществото е виновно, но изводите са съвсем други.

С темата в такъв вид аз съм 100% съгласен. Точно така е. Страната вече няма да се оправи, защото е променено съзнанието на хората. Те гледат да крадат, да завлекат, да получат нещо чуждо незаслужено. Не се цени труда, ценят се уменията за "придобиване", близки до кражбата. Често ми се е случвало да се сблъсквам с хора, които да създават интриги, да настройват хора едни срещу други даже и без облага, е така - само за спорта. "Умението да манипулираме". Пълна простотия.

И точно поради такава причина доста млади хора се отрекоха поради тази държава. Питайте ги какво ще ви отговорят: "Тук никой не те ебава. Всеки се ебава с тебе. Никой не те допуска до шанс." и т.н. и т.н.

Та чудно ми е какво ще кажат другите по тая тема. Защото в този форум аз лично вече неведнъж съм представял точно така нещата и неведнъж съм бил оплют. Че - разбира се - причината била в мен, аз съм бил некадърен, прост, необразован и т.н. а хората живеели в капитализъм.

Дивото и безразборно мачкане на другите капитализъм ли се вика? Ако е така, аз нямам съществени пречки и някои от проблемите си да реша със сила....

Ако в момента държавата по малко по - човешки път, то след 50-тина - 60 години може и да се оправим. Това като отмре и мойто поколение, защото и то е вече сериозно обременено.

Инак - не знам какво да направя. Спасение няма. Освен ако не знаете начин за променяне на психиката на почти виски.....

6. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Тази статия направо ми промени мирогледа.

<div align="right">Originally posted by iva2004*-*26/09/2004*:* 16:07:41</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не виждам какъв мироглед може да ти промени точно тази статия?!

Нима до сега си живяла в заблуда?!

И да, ДЗВЕР. Дискутирана е точно в този и вид. Не започвай всичко отначало. []

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

И да, ДЗВЕР. Дискутирана е точно в този и вид. Не започвай всичко отначало. []

<div align="right">Originally posted by Profita*-*26/09/2004*:* 17:02:42</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Хубуу [:D]

Права си всъщност.

Е няма да си трия поста, но си права.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<font color="blue">//Off

Хахахаха... SUB-DЗВЕРО... хахаха... LOL!!! []

DЗВЕР, уби коча с кирката, с тоя аватар, честно ти казвам :-)</font id="blue">

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<font color="blue">Радвам се, че ти харесва

Гъбарски е, ама аз такива ги обичам [:D]</font id="blue">

11. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хихи, а този коментар към статията е още по-интересен

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Не знам дали е редно да го коментирам или не, но тоя коментар по статията избива рибата.

Изглежда, според съставителя му всичко си е в реда на нещата.

Нормално е докторите да взимат подкупи...

Митничарите и те....

Циганите да крадат...

и какво ли още не...

Ама не знам - спомням си едни теми в които останах с впечатление, че във форума има полицаи.

Да дойдат полицаите и да кажат - крадец и лъжец без оправдание виждали ли са?

Та това ще е и най - точния коментар по въпроса.

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Явно на Добри му е писнало да прави св***и на Майкрософт, и да обяснява колко лошо нещо е Линукс и отворения код принципно, та се е заел с целокупния български народ...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Според мен единственият извод от коментара е че няма достаъчно силен държавен контрол и управление, които да спрат тези своеволия във всички аспекти на живота.

Дори е даден пример за българи отиващи в Германия и германци идващи тук. Ситуацията е много правилно описана.

Пък според мен виновни са всички и държавата и хората, и Вие и аз....

16. Тук е от
    Jul 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не знам дали е редно да го коментирам или не, но тоя коментар по статията избива рибата.

Изглежда, според съставителя му всичко си е в реда на нещата.

Нормално е докторите да взимат подкупи...

Митничарите и те....

Циганите да крадат...

и какво ли още не...

<div align="right">Originally posted by D3BEP*-*26/09/2004*:* 18:05:29</div id="right">

не казва, че е нормално а че е обяснимо. Мисля, че авторът на коментара има известно право.

Същия българин в чужбина става дисциплиниран защото няма къде да мърда а и взима достатъчно пари за да живее нормално, това е то. Според мен основната причина България да е в това плачевно положение е защото народът има извънредно висок и неоправдан праг на търпимост към всичко, което реално не би трябвало да търпи.

В Испания също имат висок праг на търпимост. Имаше един случай когато хванаха политици да харчат държавни пари в един публичен дом в Москва. Вдигна се доста шум и резултата беше, че ги накараха да върнат парите дето са ги харчили за пикантни удоволствия, хехе. фиеста, фиеста [:D][:D][:D][:D]

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Обяснимо, но направо в смисъл на оправдаемо. След като има оправдание, еми значи е нормално да е така. Тъпо е това.

Когато ставаш лекар, полицай, космонавт - поемаш задълженията за изпълняване на тая професия; имаш дори договор. Ти си работната сила, предлагаш се на пазара на определена цена. След като си се хванал на тази цена, значи те устройва. Ако не си се хванал и много други не се хванат - ще се появи недостиг на работна сила и цената й ще се повиши. Но не може ем да си се хванал, ем да не те устройва, ем като не те устройва да не си вършиш и работата, от която обществото ти зависи.

Аз оправдание не намирам. Ето лекарите например. В моето семейство имам доста. Всичките реват от ниски заплати. Реват, ама аз не помня откога не са протестирали или стачкували, даже символично. Реват, а вдигат вили. Е на какво прилича това? Много от западните им колеги сигурно не могат да си позволят вили, поне не и толкова бързо.

На мен ми прилича на ефикасни кражби, които дефакто пречат на вършенето на работата. Чак такива подаръци на лекари, заети в дори съвсем банални дисциплини никой не дава. И от друга страна на вдигане на шум, който пък да отвлече вниманието от същинския проблем и да оневини. Не казвам ,че цялото съсловие са такива, ама много бяха такива и много станаха, откак цъфна туй чудо на природата, наречено здравна каса. Да измислят форма на протест срещу ниските си заплати, сигурно бих ги и подкрепил. Ама протестът може да предизвика и нежелателни ревизии.

Нещо подобно и с другите съсловия. Никой не протестира срещу заплатата си; в пазарната икономика никой не се опитва да участва в формиранито на собствената си работна заплата. А само четем по вестниците: защо милиционерите зимат рушвети? - ами защот са им ниски заплатите!

Ха сега де!

Извод: държавата е виновна. Втори извод: съсловията вече могат да крадат. Кражбата им е морално оправдана.

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Айде стига ревали!

Живеем в прекрасна страна със прекрасни хора(който е бил някъде знае за какво говоря),това че българина го мързи да работи не го прави враг на себе си,ми само се огледайте!Земята пустее,но в същото време половината провинция се изнесе във София Варна и Пловдив,маат за по 200-300 лева като изоглавени и не спират да реват[8D]

Ако някой си мисли че комунягите ше се върнат и пак инженера и доктора ше взима колкото продавач в магазин примерно се лъже!Сори,това време отмина

А корупцията е хубаво нещо,и го одобрявам;който има възможност нека взима;да не мислите че на Запад няма?Има и още каква!нашите ряпа да ядат:хората ам са на друго ниво вече:погледнете примерно Афганистан...по време на талибаните там се е произвеждало едва няколко тона опиум...сега обаче СВОБОДНАТА И СУПЕР демократична Америка управлява там и хорицата вече произвеждат(и изнасят) по над 600 тона годишо....стандарт[:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Една прекрасна статия !
    От hristobotev във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 05-10-14, 16:41
  2. Най-некадърната ИТ-статия
    От stfn във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 01-05-08, 11:57
  3. Нов процесор или направо нов комп?
    От user25 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 16-12-06, 06:53
  4. Една много интересна статия!!!
    От skynet във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 14-06-05, 17:04
  5. Това направо ме шашка, а вас?
    От Vagabundo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 30-08-04, 15:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе