Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 138

Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    285
    #1

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    Трябва да кажа, че доста се чудих как да наименувам тази тема. Въртяха ми се разни имена в главата (Отново за софтуерното пиратство, Гледахте ли хакери по НТВ, Дотук ли стигнаха софт фирмите в БГ, Това ли е начина за реклама вече и т.н.). Накрая се спрях на това.



    За какво иде реч. Вероятно сте гледали предаването "Господари на ефира" излъчено на 5 и 6 вечерта двете предавания бяха наименувани "Хакери 1" и "Хакери 2".

    Там едни господа от фирма "Генсофт" (известни в миналото като Декарт) и други от фирма "Зерон" направиха скрита камера с клопка на някакъв хакер/кракер, който продаде програмите на гореспоменатите фирми за общо 250 лева. Когато хакера си взе парите представители на фирмата и репортера на НТВ излязоха и го накачулиха, взеха да го разпитват, хакера се уплаши и накрая избяга. По-късно обявиха, че са го намерили и ще се води съдебно производство. (който иска да гледа повторението или да си намери TVRip-a -



    ето линк



    http://rack4.free.evro.net/SLIMARA/FUN/Gospodari.Na.Efira.-.Hackers(part1).TVRip-slimi.avi)



    http://rack4.free.evro.net/SLIMARA/FUN/Gospodari.Na.Efira.-.Hackers(part2).TVRip-slimi.avi





    Така, мене лично какво ме издразни. Господата от Генсофт (Декарт), така показаха нещата, че едва ли не от 6 месеца изцяло са им спряли продажбите и те са на ръба на гладна смърт.



    Защо избрах "Крадецът вика: Дръжте крадеца" - Като чoвек занимаващ се с reverse enginnering месец март миналата година ми попадна програмата на гореспоменатите Декарт - Декарт Склад.

    Веднага забелязах, че в инсталационната директория на Декарт Склад има един файл, чието място не е там. Файлът е "msdatvb3.dll" - за незапознатите този файл е създаден от GaBoss от PZ Crack Team (GaBoss надявам се да го потвърдиш и ти) и служи за кракване на FlexType 3.x. т.e. копираш този файл във System директорията на Windows и FlexType започва да работи все едно си го купил и лицензирал. Тогава аз писах на Декарт с въпрос, какво търси този файл в инсталацията на програмата им (не че аз съм човека, който ще им държи сметка, просто ги попитах "как те ползват пиратски софтуер и как ще ме убедят да купя програмата им след това") и получих замазан отговор от типа на: "... този файл не е част от инсталацията на Декарт и ще бъде махнат...". Наистина беше махнат и вече го няма.

    Който не вярва може да си намери някои от дисковете на списание "Download.Bg" 3 и 4 брой от 2003 и да провери сам.



    Според мен това беше един начин Декарт и Зерон да си направят поредната реклама (гадна). Няма да се учудя ако им се вдигнат продажбите двойно-тройно. Но това ли е начина.



    Не пиша всичко това, за да защитавам по някакъв начин гореспоменатия хакер. Не го познавам и не знам кой е.



    Ще се радвам на някакви коментари относно горното.










  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #2

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    Ако хакерът се бори за комунизъм и дава програми безплатно на бедния и без това българин, бих го толерирал и бих го защитил, в случай че го мачкат.

    В края на краищата нелегалният софтуер не може да се ползва с търговска цел. Можеш да си го сложиш вкъщи.

    В закона за авторското право всякакви интелектуални продукти, които използваш самостоятелно от дома не се нуждаят от лиценз, патент и т.н. Нуждаят се само като влязат в производството и търговската мрежа.

    Единствено изключение: Компютърен софтуер. От къв зор?

    На ядрения физик, на певеца и на режисьора творенията можеш да ги правиш квото си искаш.

    На великите компютърни гении(меки и малки и компания), дето в общи линии предимно копират един от друг - не....

    Аде де.

    Що аз да съм по тъп или по - минат?

    Как законът ги подбира? Странни критерии. Даже в закона критериите са никакви. Само е отбелязано че е така.

    Обаче това, да фащаш продукт на фирма и да излизаш на пазара с нейната продукция, конкурирайки я и подбивайки й цените, си е чиста кражба.

    Да застрашаваш фирма със собствената й продукция...

    Оня си заслужава наказанието. Да го защитвам ли?

    Щом ти си го правил, и ти заслужаваш наказание, ако те хванат.

    Това ми е мнението.

    Както и това, че и двамата нарушават закони, не прави постъпката на единия законна. За хакерска проява от страна на фирма следва да се сезират компетентните органи.

    Друг е въпросът, дали е поръчково предаването



    Логиката ти е близка до това: "Не съм алчен, но тия хора трябва да разберат, че една кражба не се прави от нищото; трябва да се познава мястото, да се планира добре, да се подготвят инструментите да се оттренира, евентуално да се подготвиш и за случай на съпротива. Това всичкото отнема време да се направи и това време е моето лично време, времето на моето семейство - е и то не се мери с пари. За което кражбата следва да се плати."

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    281
    #3

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Веднага забелязах, че в инсталационната директория на Декарт Склад има един файл, чието място не е там. Файлът е "msdatvb3.dll" - за незапознатите този файл е създаден от GaBoss от PZ Crack Team (GaBoss надявам се да го потвърдиш и ти) и служи за кракване на FlexType 3.x. т.e. копираш този файл във System директорията на Windows и FlexType започва да работи все едно си го купил и лицензирал. Тогава аз писах на Декарт с въпрос, какво търси този файл в инсталацията на програмата им (не че аз съм човека, който ще им държи сметка, просто ги попитах "как те ползват пиратски софтуер и как ще ме убедят да купя програмата им след това") и получих замазан отговор от типа на: "... този файл не е част от инсталацията на Декарт и ще бъде махнат...". Наистина беше махнат и вече го няма.

    Който не вярва може да си намери някои от дисковете на списание "Download.Bg" 3 и 4 брой от 2003 и да провери сам.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Това го изпрати на Господарите на ефира, ако са пичове ще го излъчат, искам да чуя отговора на господата от примерните фирми. А моето лично мнение по въпроса е само едно.



    Уууууууууууууууууууууууууууууууууууу



    Много грозно господа, много грозно...

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #4

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    ади да погледнем и от другата страна - пишеш софтуер- продаваш го и разбиаш че някакъв ****** , продава твоя софтуер на ужасно ниска цена - защото няма подръжка и заплати на програмист и и тн. Какво ще направиш ти ?

    Моето мнение съвпада с твоето първоначално - рекламата бе доста нагласена ,нишо чудно всичко да е фарс .

  6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #5

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    E, има и една друга малка подробност за гореспоменатата фирма и съответната им програма, при стартиране на програмата за пръв път за деня, изпраща е-майл с името, адреса, и още една камара други данни на клиента. Аз не разбирам много, много от закони, ама все ми се чини че даже Майкрософт им духнаха под опашката за нещо подобно.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #6

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    Добре ве - и как става този номер ако не е тайна

    имам тази програма - оръсих се 360 лв за нея - ама не видях да е изпратила маил. - а и как ще стане това ако нямаш активен otlook, или маил с POP3 ?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    285
    #7

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    Bond, James Bond!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #8

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    искаш да ми кажеш че според теб една програма не може да праща майл ако няма пуснат аутлук ли?



    по темата: ако тоя е изкарвал пари от тази програма (явно изкарва) заслужава си съда. Ако само беше пуснал крак, заслужава браво. Що ли примерно на бултра и падна цената след като се появи кракната и се видя че превода и не струва $600

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #9

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    XaMaB - кажи ми моля те как става това , и какво да направя да проверя , щото ако е така - ще съдя тия от "декарт"

  12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #10

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    Много лесно ще разбереш, пусни си някой анализатор на интернет пакети, да речем IRIS, и си пусни сутрин рано компютъра, ще видиш нещо подобно:



    DATA



    Subject: ACTIVE

    To: d_m_w@e-card.bg

    Date: Fri, 8 Oct 2004 19:22:23 +0300

    X-Priority: 3

    X-Library: Indy 8.03.10



    DemoMode=ACTIVE

    Login=

    Kasa=A

    DiskSerNo=123331437

    DaysUsed=1/1

    Program=C:\Program Files\Decart\Sklad.exe

    MW_Ver=15-03-2004

    DB_Ver=101

    EXE_Date=13-03-2004

    GDB_Date=04-10-2004

    LastKasa=A

    Send=08-10-2004 19:22:23

    WinVer=Windows XP or .NET server (Build 2600: Service Pack 1)

    --------------------------------------------------

    и така нататък следват всички данни за собственика на компютъра и прочее


  13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    101
    #11

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    За съжаление не успях да гледам репортажа, но ще си дръпна TVRip-a със сигурност. Преди 1 година аз "откраднах" една юридическа програма от една госпожица, която я предлагаше на смешна цена ( 40 лева за еднократно инсталиране, като програмата струва поне 400 лева без да броим ежемесечните ъпдейти). За програмата разбрах от обява поставена във факултета ни - без адрес, само телефон. Гореспоменатата госпожица се представяше за орторизиран представител на фирмата, но работеше само събота и неделя или след 17 часа. Дойде с 1 диск, който, докато го инсталираше "само лично", нагло си копирах без проблем по мрежата на лаптопа, без да се удети даже. Аз програмата не съм я продавал, но пък я раздадох на всичките си колеги - абсолютно безплатно. И без това трябва да се актуализира, не може да се ползва вечно, но поне по този начин секнах бизнеса на госпожицата. Да мрът крадците на интелектуален труд.... Само като си представя, че някой човечец не е спал с месеци, за да добавя поправка, след поправка в законодателството, да набира бланки на договори и хиляди други неща, за които иска да вземе пари, а някаква мърла ( 1.70, дълга, руса коса, 90/60/60 с 5 см маникюр) ще ми я инсталира за 40 лева без да си мръдне Д-то...

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #12

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    //offtopic

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> 1.70, дълга, руса коса, 90/60/60 с 5 см маникюр

    <div align="right">Originally posted by DEKAH*-*07/10/2004*:* 21:52:09</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Wow!

    Пазиш ли й телефона?


  16. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    285
    #13

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    D3BEP - логиката ми е доста по-различна и доста по-богата от това което съм писал. Може да продължим обсъждането и на ПМ, ако искаш.



    SET_time - вероятно ще го пратя.



    Mr.TECHNO - аз лично щях да му направя същата клопка, но без да включвам медиите и щяхме да му теглим един хубав бой та да забрави кога се е правил на "дистрибутор".

    Тоя "хакер" наистина беше много нагъл тип - доколкото разбрах той продаваше лицензи за програмите - т.е. искаше по 75 лева на лиценз за Декарт и 100 лева за Зерон. Надявам се да се появи някаква информация по случая, за да разберем как са се развили нещата.



    Black Adder - дам, в програмата има вградено СМТП и наистина разпраща информация за компютъра и клиента.



    DEKAH - ако искаш дай малко повече инфо на ПМ за тоя случай - вероятно госпожицата я познавам и тя продава мой "продукт", който сигурно съм и подарил.





    Махам втората част на първия ми постинг - от вчера на различните ми мейли (абв, гмаил и зор) дойдоха 14 майла с искания за кракове - направих си труда и отказах на всички до един (не съм personal cracking service).


  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #14

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    еее тая е била доста пропаднала.

    снощи гледах тв-рипа.

    тоя взе 250лв за 5 мин работа.

    искам и аз така

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #15

    Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

    Коранто, еми не знам. Говоря за логиката,която декларираш. Даже направо съм те цитирал.

    Едно е да оказваш помощ, друго - да преебаваш и двата фронта, искайки "заплащане за труда си". Който труд по същество си е кражба.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Внимание! Дръжте под око децата си!
    От Jackas във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 26-05-11, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе