Страница 3 от 10 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 138

Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Подкрепям 100% казаното от FearMe и бих желал да чуя, какво би отговорил Gen на въпроса с шпионирането на тези (макар и малко) според Gen клиенити, които не подозират, че са следени и/или шпионирани от неговата програма и не са ли им нарушени правата в този случай? Също така е интересно да отговори за въпросния файл, кото не е част от тяхния софтуер, но въпреки това го разпространяват с програмите си.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Изцяло подкрепям казаното от FearMe iи особено от DGP и също като RuBoy настоявам GEN да даде отговор на поставените от тях въпроси.

Потресен съм да разбера, че екипът на ДЕКАРТ си е позволил да събира информация по такъв начин. Имам добро мнение за програмата им, но с разбраното от по-горните постове ми паднаха тотално в очите. Има някои принципи според мен, които не може да бъдат нарушавани в името на каквото и да било. НЕ ВИНАГИ ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА.

Много бавно и трудно се печели доверие на клиент и МНОГО БЪРЗО се губи, а случаят е точно такъв, особено когато клиента е наясно за какво става въпрос. Наистина много жалко за екипа на ДЕКАРТ!

4. Тук е от
    Oct 2004

Не виждам защо триете линкожете към краковете/кийгенераторите на продуктите, след като

ги има по всички останали форуми ?

<font color="maroon">mod edit Lupus

Обясних ти го, но не четеш!

В този форум не се толерира разпространяването на кракове/кийгенератори и други подобни за български софтуер.

Това е позицията на преобладаващото мнозинство от участниците. Въпроса е коментиран многократно! </font id="maroon">

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

По интересно ми е на мен друго, айде, нека КРАДАТ на хората инфота, халал да им е, нека ги тормозят по телефони и прочее, дали са взаимствали от на GaBOSS некой Crack- пак нема значение, ОБАЧЕ!!!, дали са си закупили ЧЕСТНО и ПОЧТЕННО лицензи за всичките Windows-и дето ползват, дали са си закупили лицензи за всички копия на DELPHI на който са писали програмата си? Дали си дават сметка че ползват INTERBASE SERVER, който наистина е FREE, но не се е появил след вчерашният дъжд, нали?

6. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Re: Крадецът вика. \

Темата е от преди година, но мнението е точно за тук, няма да отварям нова. Нека който е забравил да си припомни. Който не знае - да научи. Става дума за тъпия софтуер Зерон 2005 на едноименната фирма (не претендирам, че фирмата се казва така).. Такаа, явно е имало защо да се саморекламират в Господари на ефира. Най-вероятно програмата им не се продава или поне не толкова, колкото би им се искало. И седя си аз кротко, на никой нищо не правя и изведнъж получавам от тях спам. Ееее, не става така. Съжалявам, но аз ще посъветвам всички мои познати, приятели и клиенти да НЕ ПОЛЗВАТ Зерон 2005!. Това е от мен, а Зерон са СПАМЕРИ и от сега нататък са ми в черният списък!
    Съжалявам, ядосан съм и не мога да го напиша по-свястно.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от koranto
    // офтопик

Gen - всеки има право на мнение. По мнението на Mr.TECHNO по-горе не личи да е бил информиран за "... обратната идентификационна информация ...". Надявам се наистина вашите клиенти да са защитени.
    Лично за мен темата за Декарт/ГенСофт, хакери, кракери е приключена и няма да взимам повече участие.

Със здраве на всички.
    @koranto истината е друга , Говрих си с GEN на техния форум и разбрах следното - Това за което спорим , отдавна го няма и няма и да го има , спряно е преди аферата с хакера, защото са преценили че вече не е нужно - Gensoft си имат вече подръжка в почти всички по-големи градове, така че като има някой проблем и като отиде човек да го оправи се оказва че не е платил нещо и - чао г-н Хитрец , платете си програмата и ще Ви обслужим.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Мдаааа, дето се вика - "Прочети заглавието на темата" )) или накратко @SUBJECT
    Ta баш по темата прашасала, намерих следната почти прясна новина:
    http://insurance.bg/news/?cat=news&cat_id=1&sn_id=32990
    Софтуерна фирма е глобена 30 000 лв. за нелоялна конкуренция

Програмата “Money works” на “Генсофт” се възползва от популярността на конкурента “Микроинвест”ООД

Комисията за защита на конкуренцията наложи две имуществени санкции по 15 000 лв. на “Генсофт” ООД, София. Молител по преписката е “Микроинвест”ООД, София. Двете дружества произвеждат софтуерни продукти за отчитане стопанската дейност на търговски фирми.
    Комисията установи, че в програмата “Money works” на “Генсофт”, е включена функция, която по неправомерен начин извършва конвертиране на данни от продукт на молителя. Като резултат, потребителите остават с впечатление, че двете програми са свързани и нямат основание да се съмняват в законосъобразността на новия софтуер. По този начин ответникът се възползва от придобитата популярност на конкурента си и разширява значително кръга на потенциалните си клиенти. КЗК установи още, че в спорния продукт се съдържа наименованието “Microinvest”, изписано със специфичен шрифт, подобно на регистрираната марка на молителя. Това би могло да заблуди потребителите както относно произхода на програмата, така и по отношение на евентуално съвместно участие на страните в разработването й.
    Коментара май е излишен

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

като изключим наистина перавомерното присъствие на името на фирмата "микроинвест" друго нарушение аз не виждам.

това, че даден продукт "конвертира данни на друг продукт" не смятам, че е нарушение, защото микроинвест нямат свой уникален формат на данните (xls, doc, jpg или каквото и да е от рода), а дори и тогава не мисля, че би било нарушение. преподредило им колоните в таблицата - голяяямо нарушение. просто микроинвест ги боли, че няма да си продават продукта, а конкуренцията ще им подбие цените...

да видим кой ще цака по-високо и ще спечели...

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Крадецът вика.

Според Пламен Иринчев - Търогвски Управител в ГЕНСОФТ - това е поредната платена атака към тях. Основанието за санкцията е, цитирам " Според Микроинвест данните на клиента са собственост на Микроинвест!"
    Коментара тук бих казал че е излишен !

Това че съм предоставил опция на клиента да си прехвърли данните си без загуба &#160;към друга програма , защото не съм доволен от старата и тя не ми върши работа - трябва да си платя!
    Мога да си представя колко дела ще изникнат сега
    Генсофт ще почне масово съдене на счетоводни програми ,които осчетоводяват ф-те издадени от тяхната програма ! ! !

Цялата работа е да намажат Адвокатите

@FearMe&#160; незнам колко струваше Микроинвест-склад - ама около 120-150лв май
    Генсофт е 360 лв !
    Това е голямо подбиване на цените !
    Всеки който е работил поне малко с Генсофт , знае колко повече екстри получава в сравнение със складовото стопанство на Микроинвест.( няма да рекламирам нищо повече ! )
    А и още нещо
    Решението се обжалва и &#160;санкциите не са пуснати в действие !

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Каквото и да си говорим, излиза, че тия Генсофт са големи говна. Развивайки се в продължение на близо 3 години темата показва, че те са минали през:
    * Кретенска реклама
    * Крадене на лична информация от потребителите
    * СПАМ
    * Нелоялна конкуренция

Чудя се какво ли ново престъпления ще са извършили следващия път, когато чуя за тях.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Ghost І да са само те с мед да ги намажем !
    я да си помислим какво точно са откраднали ?
    и кой от другите фирми не е крал , и всички останали обвинения
    да заопчнем с
    1.майкрософт
    2.Епъл
    и може би ще завършим успешно с
    *n - Генсофт
    *n+1 Микроинвест!

Какво му бе кретенското на рекламата им
    хората си бранеха хляба !
    личната информация даваше само инфо кой е с регистрирано и кой без регистрирано копие ( майкрософт и до днес го правят , да не говоря за Аваст , Нод 32 и тн. )
    Спама в какво отношение го определяш ?
    и Нелоялната конкуренция първо че е смешно обвинението , и второ - не е доказано !

Защо ги защитавам ли ?
    до скоро ги псувах ,но след като се срещнах с Пламен Иринчев - всичко си дойде на място !
    От скоро време ми плащат за да поддържам програмата им! ( по-елементрана подръжка от тази - няма )
    Коректни са във всяко едно отношение - вярно малко са бавни в доработките - но все пак ги правят.
    сам знаеш колко време отнема една доработка , микрото и до днес не си оправят бъговете !

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

Коментирам само изложеното в тази тема и казвам какво впечатление се създава у мен. Нито ги знам, нито ги познавам. Можеш да си 100% сигурен в обективността ми.

Сега да ти отговоря.
    1) Това, че на са само те, не ги оправдава. Сравнението с Майкрософт за мен лично действа точно обратно - прави ги да изглеждат още по-зле. Показвал съм многократно неприязънта си към тази компания (М$), недодяланите им продукти и ужасната политика.
    2) Ами кретенско е да придобиваш известност като се замесваш в скандали. Защо не станаха известни с добрите качества на продукта си, ами чрез цигании?
    3) Как и защо се е източвала информация са подробности. Важното е, че деянието се криминализира от закона. Бих посъветвал всеки да НЕ ползва тази програма, защото не съм сигурен каква информация изнася, но знам, че изнася. Дори да са престанали, аз ще помня, че са направили такова нещо и пак ще съветвам срещу тях. Това е положението - като сложиш петно върху името си, после много трудно се изчиства.
    4) За спама виж изказването на NO CARRIER
    5) В материала за нелоялната конкуренция се казва, че са глобени, не защото програмата им може да конвертира, а защото използва незаконно части от чужда програма, както и чужда емблема.
    Като стана дума за това се сетих да добавя като престъпление и ползването на пиратски софтуер от въпросните Генсофт.

Според мен ти имаш добро мнение за тях единствено, защото лично спрямо теб са се държали коректно, което те оставя с впечатлението, че са коректни по принцип.
    Аз обаче оставам с друго впечатление, четейки тази тема.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Само искам да кажа, че едно приятелче беше инсталирал тази, Мъниуоркс, на някакви чичета, които го издали на ГенСофт и от там се обаждали първо да го заплашват със съд, наказания и т.н. Накрая сменили тактиката, станали добродушни и му предложили да работи за тях - да инсталира и поддържа програмите им, като му обещали и добра комисионна. angel

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

и сам можеш да си отговориш нали
    Пишеш програма и после разбираш че някой я краква за смешни пари - и ти би се вбесил !

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ...Показвал съм многократно неприязънта си към тази компания (М$), недодяланите им продукти и ужасната политика...
    ...благодарение на която, Редмънският гигант си остава единственият такъв в световен мащаб...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 10 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Внимание! Дръжте под око децата си!
    От Jackas във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 26-05-11, 23:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе