Да, в нашата кореспонденция с Виктор уточних защо се обръщам към него първо, а не към Хоризонти.
С две думи, нагледали сме се на фондации и фондацийки, които си живеят сладко на гърба на тези за когото е предназначена помощта.
Предпочитам да помогна директно на слепия, отколкото да направя ъпгрейд на компютъра на секретарката на фондацията.
Та думите му бяха, ако не буквално, то поне в смисъл, че Хоризонти, ако не въобще, поне се облагодетелства най-малко от сродните фондации.
Това, което skynet предлага, разбира се е най-добрия вариант, но нямам възможност, а и не ми е работа да се меся в търговската или в случая социалната политика на Сетком. Тук топката пак е в Крис.
Ако стане така, давайте да си разпределяме задачите.
Аз все още чакам PM's с компонентите [модел, малко техническа информация] за да видим откъде почваме.
от писмото към Malone - "А това, че съм подчертал, че няма неща като брайлова клавиатура...
Ами просто наистина няма.
Ако искате наистина да разберете как работят слепите, с какво може да им се помогне в действителността, тогава аз наистина знам добре, имам опит..."
Тук например не съм съгласен, щото такива неща ИМА...и то не струват майка си и баща си (19.95$), да не говорим, че този "add-on" може да се направи на метода на топъл печат и би струвало доста по-ефтино отколкото да се внася...
Malone, нещо май нещата се закучиха, всъщност предполагах че така ще стане, щото на приказки винаги сме голяма работа Имам предвид правенето на каквото и да е съвместно...Както и да е - ако нещо се раздвижи - welcome
Голяма работа сме, за тази година се появи една тема с която евентуално можехме реално да помогнем на някой, поначесахме си езиците /и пръстите/ и сега доволно се гордееме със свършената работа.
Fine, само не разбрах колкото и да разглеждах постингите къде да се пращат нещата...упс...или този списък по-горе е "виртуален", а не на реално доставени чаркове...Моля, уточни...
Така като гледам има поне две годни конфигурации, а за останалите компоненти ще каже Крис.
Мисля, че е по-добре вместо да ги изсипваме, Крис да си подбира нещата, които са му нужни за конфигурации едно по едно, и ще му ги изпращаме, за да не става работилница при него.
повече не мога да дам - нека някой от отговорниците да се свърже с мен на email: beeblebrox@abv.bg или на ICQ 314133536
мога да дам и ISA Realtek 8019 LAN Card 10Mbit/UTP-ONLY и една видеокарта малко преебана AGP Riva TNT2 M64/16MB - дава сенки и артефакти, ама нали те няма да играят игри пък гласовия синтезатор малко ще му пука какво има на монитора...[V][V][V][V][V][V]
Всичко е добре, искам и аз да се включа, нямам части, но мога да отделя някой лев за делото. Имаше майче една идея да се събереме някъде, да оставим каквото можем и да пием по една бира/кой колкото може/, дали да не се възроди идеята?
Malone, нищо не пречи "с един куршум - два заека" да ударим. Какво имам предвид: Нищо не пречи да изпращаме всички налични части, с които разполага всеки един от нас, на адреса за "бъдещо асемблиране". Така може да се сглобят и няколко по-стари машинки, от типа на 386 и 486, които можем да пратим в някой "Дом за сираци" - знаеш ли с какъв трепет ще се докосват дечицата до чудните машинки [при положение, че не са виждали досега такива] - спомням си аз като бях в първи клас какво беше, и преди това - от игралните автомати. Игри за ДОС мога да осигуря и то доста, но не се и съмнявам, че доста хора също имат класически колекции.