Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 88

Помощ [know how] за незрящи.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Да, в нашата кореспонденция с Виктор уточних защо се обръщам към него първо, а не към Хоризонти.

С две думи, нагледали сме се на фондации и фондацийки, които си живеят сладко на гърба на тези за когото е предназначена помощта.

Предпочитам да помогна директно на слепия, отколкото да направя ъпгрейд на компютъра на секретарката на фондацията.

Та думите му бяха, ако не буквално, то поне в смисъл, че Хоризонти, ако не въобще, поне се облагодетелства най-малко от сродните фондации.

Това, което skynet предлага, разбира се е най-добрия вариант, но нямам възможност, а и не ми е работа да се меся в търговската или в случая социалната политика на Сетком. Тук топката пак е в Крис.

Ако стане така, давайте да си разпределяме задачите.

Аз все още чакам PM's с компонентите [модел, малко техническа информация] за да видим откъде почваме.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

от писмото към Malone - "А това, че съм подчертал, че няма неща като брайлова клавиатура...

Ами просто наистина няма.

Ако искате наистина да разберете как работят слепите, с какво може да им се помогне в действителността, тогава аз наистина знам добре, имам опит..."

Тук например не съм съгласен, щото такива неща ИМА...и то не струват майка си и баща си (19.95$), да не говорим, че този "add-on" може да се направи на метода на топъл печат и би струвало доста по-ефтино отколкото да се внася...

http://www.hooleon.com/kb-support/kb-0164-big.jpg

http://www.docustom.com/dce/braille-overlays.htm

http://www.docustom.com/dce/catalog/...overlays_l.htm

http://www.braillecode.com/braille-keyboard.html

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Malone, нещо май нещата се закучиха, всъщност предполагах че така ще стане, щото на приказки винаги сме голяма работа Имам предвид правенето на каквото и да е съвместно...Както и да е - ако нещо се раздвижи - welcome

5. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003

Голяма работа сме, за тази година се появи една тема с която евентуално можехме реално да помогнем на някой, поначесахме си езиците /и пръстите/ и сега доволно се гордееме със свършената работа.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз все още съм готов да помогна и чакам само да се уточни начина. Но не знам какво стана и къде се закучиха нещата...

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не са се закучили. Звъня всеки ден по телефоните, най-вероятно утре вече, човека от фондацията на който може да се разчита ще е наличен.

Не искам да говоря с цървули, които не ги е еня за това, което правят.

Със заплатаджии не ми се говори.

Утре.

Засега имаме:

<font color="red">Списъка накрая.</font id="red">

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Fine, само не разбрах колкото и да разглеждах постингите къде да се пращат нещата...упс...или този списък по-горе е "виртуален", а не на реално доставени чаркове...Моля, уточни...

От мен:

1. 1 бр - IBM P200,32RAM,4.3HDD,LAN,KB,Mouse,Case

2. 4 бр. PS2 мишки

3. 4 бр Conexant, Rockwell PCI модема

4. 2 бр мрежови карти BNC

5. 4 бр работещи FDD 1.44

6. Мрежови кабели, Принтерски кабели - 5-6 бр

7. 2 бр 10мб hub 8 порта

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Редактирал съм и с твоите компоненти Skynet.

Така като гледам има поне две годни конфигурации, а за останалите компоненти ще каже Крис.

Мисля, че е по-добре вместо да ги изсипваме, Крис да си подбира нещата, които са му нужни за конфигурации едно по едно, и ще му ги изпращаме, за да не става работилница при него.

11. Тук е от
    Nov 2004

@Malone

Аз мога да събера един РІ 133, 32 МВ, ЛАН карта, саунд карта, CD ще намеря (или ако трябва ще купя едно), трябва някой да даде хард диск.

Отделно имам един (някакъв - не е тук в момента и немога да се сетя точно какъв) вътрешен модем (работеше си екстра).

Мотаят се из шкафовете и 2-3 стари мишки...

Пиши ги в списъка.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2003

amd на 80Mhz+fan

дъно s3

видео карта

нещо като раид[:D]

и няколко модула едо рам

13. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

от мен една звукова карта + Drivers на CD-R

ISA или PCI - каквато е нужна/EDIT/.

повече не мога да дам - нека някой от отговорниците да се свърже с мен на email: beeblebrox@abv.bg или на ICQ 314133536

мога да дам и ISA Realtek 8019 LAN Card 10Mbit/UTP-ONLY и една видеокарта малко преебана AGP Riva TNT2 M64/16MB - дава сенки и артефакти, ама нали те няма да играят игри пък гласовия синтезатор малко ще му пука какво има на монитора...[V][V][V][V][V][V]

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Засега имаме:

<font color="red">Updated! Списъка е накрая.</font id="red">

16. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Malone

Аз мога да събера един РІ 133, 32 МВ, ЛАН карта, саунд карта, CD ще намеря (или ако трябва ще купя едно), трябва някой да даде хард диск.

<div align="right">Originally posted by dee1bg - 16/12/2004 : 00:10:32</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Аз ще ти дам изправно CD за този компютър.

Malone... можеш да актуализираш списъка на dee1bg.

17. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003

Всичко е добре, искам и аз да се включа, нямам части, но мога да отделя някой лев за делото. Имаше майче една идея да се събереме някъде, да оставим каквото можем и да пием по една бира/кой колкото може/, дали да не се възроди идеята?

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Malone, нищо не пречи "с един куршум - два заека" да ударим. Какво имам предвид: Нищо не пречи да изпращаме всички налични части, с които разполага всеки един от нас, на адреса за "бъдещо асемблиране". Така може да се сглобят и няколко по-стари машинки, от типа на 386 и 486, които можем да пратим в някой "Дом за сираци" - знаеш ли с какъв трепет ще се докосват дечицата до чудните машинки [при положение, че не са виждали досега такива] - спомням си аз като бях в първи клас какво беше, и преди това - от игралните автомати. Игри за ДОС мога да осигуря и то доста, но не се и съмнявам, че доста хора също имат класически колекции.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 6 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе