Днес за пореден път избеснях и се убедих, че тая държава нема оправия. Докато онзи министър с парите ще ми обяснява как икономиката се оправяла, киселото мляко тихомълком поскъпна за втори път, но не ценово, ами с удар в грамажа. И без тва нормално кисело мляко не съм ял от 1990 г. Не стига, че го блъскат с желатин и на вкус е ужасно, ами сега за пореден път му свалиха грамажа. Преди 2-3 години от 500гр. кофичките ги стандартизираха на 450, като тогава цената им се запази, но реално това беше поскъпване с 11%, което никак не е малко. Никой нищо тогава не коментира, едва след месец някои медии споменаха факта.
Сега се случи същото и по-специално с "Медея". На същата цена можеш да се купиш кофичка от 400 гр., която много хитро е деформирана, че да не забележиш промяната. Този път поскъпването е 12.5%.
Очаквам след някоя и друга година да видим на пазара опаковки от 100гр. Тогава няма да се чудя защо отивам да си купя 20 кофички. Но тогава производителите ще прибягнат до друг трик. Ще пуснат опаковки от кило на вече нова, "по-изгодна" цена
И това не се отнася само за киселото, ами за много хранителни продукти. Реално тази инфлация, дето говори министърчето, че е 2-3% да вземе да си я изчисли пак и да не ми разправя, че средната заплата в страната е 400 лв....