Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

На какво се разчита в... най-често

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    1,083
    #16

    На какво се разчита в... най-често

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Без да опонирам на никой, но относно статистиките почти винаги има две - едната е публична, а другата е за вътрешно ползване, като тя е почти като секретна информация. Разликите между двете понякога е огромна...



    <div align="right">Originally posted by Lox*-*19/01/2005*:* 18:42:39</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    напълно съгласен.



    например през 1997 година имаше конференция на радиобиолозите в БГ на която бяха отчетени резултатите от радиоактивното заразяване на страната от аварията в Чернобил като.... НИКАКВИ последствия, повтарям - никакви !



    май е време да спра да пиша по темата, че само тук вървя към 1000 и повече поста, ако продължа...



    горното да не се смята за изместване на темата - само пример за разликите в статистиките [:D]








  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #17

    На какво се разчита в... най-често

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Който не пие и не пуши също ще умре - само че по-здрав.[B)]



    <div align="right">Originally posted by Lupus - 17/01/2005 : 21:31:47</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Оригинал:

    Кто не курит и не пъет, тот здоровенький помрет.



    Пушенето, пиенето, кафето, наркотиците, всичко е въпрос на личен избор. Процента пушачи в така наречените бели държави не се различава особено много от процента в третия свят. Въпреки активната борба която се води. Общо взето въпросната наредба е леко безсмислена.

  4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #18

    На какво се разчита в... най-често

    Възползвам се от "отварянето" на темата и ще си позволя да се изкажа и аз [мале как се изразявам само ...].



    Днес говорихме на тази тема с колегите.

    Значи ... аз пуша редовно и доста отдавна.

    Не пуша обаче в стаята, защото двамата ми колеги не пушат и знам, че не им е приятно, въпреки, че не ми правят забележка.



    Искам да кажа следното, препрочитайки предната тема:

    Има две важни неща.

    Преди да реагирате прочетете всичко.



    Не може някой цървул, който нито ми купува цигарите, нито му искам пари за лекарства [не дай си боже] да се изразява, че видиш ли имам право да пуша под открито небе. Ходенето в заведение не е задължително ще му отговоря аз. Да пие кафе в къщи, ако цигарите му пречат.



    Също така не може някой цървул като мен да пуши до дъщеря ми, когато на нея това със сигурност и вреди и тя не го желае.



    В тази връзка наредбата би трябвало да бъде със следния мотив.



    Ако заведение Х има желание по една или друга причина в него да се пуши, това да му струва [примерно] по 200 лева/на година/на място.

    За тези заведения, които ще бъдат за непушачи такъв налог да няма.



    По този начин ще се постигнат няколко неща.

    1. Заведението за непушачи ще бъде пълно с хората, които преди това са избягвали посещението на подобни места защото в тях се пуши.



    2. Заведението за пушачи също ще увеличи клиентелата си, защото тези, които досега са ходили в съседното ще идват тук, защото то вече е станало за непушачи.



    3. Държавата ще прибира едни дебели пари втори път, като първия е стойността на акциза, който вече е при нея.



    4. Всички ще са доволни.



    На мен ми звучи логично, не знам на вас.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    163
    #19

    На какво се разчита в... най-често

    Леле това пушачите са страшно нагла работа. Изобщо не се замислят какво се опитва да направи закона!!!

    Мен ако питаха [^] щях напълно да забраня пушенето на обществени места. Това е мярка не да се намалят пушачите или да се затормозява тяхното удоволствие, а просто да се пресече МОДАТА по която все по-чето се палят НАШИТЕ ДЕЦА. Виждаш група големи седят на кафе и пушат кът нефтозавода в бс и си викаш " е значи това е да си голям".

    ДРАГИ МИ ПУШАЧИ

    аз УВАЖАВАМ Вашето желание да пушите искам просто да ми върните жеста и да уважите моето желание да не пуша????? Безкрайно трябва да Ви е ясно че цигареният дим вреди повече на непушачите отколкото на пушачите

    ЗАЩО??(обеснявам за пушачи и полицаи)

    Защото на един пушач капацитета на белите дробове е намален до половина че и по малко понякога защото е задръстен с л-на, докато един непушач използва 80-100% от капацитета на белите си дробове.

    Според всеобщото пушаческо мнение щом не пушиш и не искаш да те тровят не ходи на заведения!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    БРАВО БЕ аз с**а ли ви на главите и когато ми направите забележка аз да ви кажа ми що седиш на пътя на лай***о, щото аз съм много велик изкарал съм си 5 кинта да си купя тоалетна хартия(цигари) и ти ми нарушаваш граждаските права да с**а където си искам.

    ДАЙТЕ ДА НАПИШЕМ по кафета, дикотеките, баровете и ресторантите

    САМО ЗА ПУШАЧИ. ???!!! Добре тука има майки и бащи кажете ми кое дете ще се реши да остане непушач и съответно аутсайдер защото тук е само за пушачи. Така ли трябва да възпитаваме децата си, като ги обременяваме със НАШИТЕ слабости и неспособноста ни да се откажем от тютнопушенето.

    Айде ще свършвам че ме мързи да напиша целия яд който съм насъбрал от вашето безобразие.

    Пак повтарям пушете колото си искате аз Ви уважавам въпреки това но бъдете така добри да не натрапвате вашите пороци върху останалите[V]. Бъдете поне толкова толерантни колкото сме Ние.

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #20

    На какво се разчита в... най-често

    @_JaZa,

    Ей с тази логика, по времето на "социализъма" режеха тесните дънки и удряха печати на бедрата на мадамите с къси поли - да не дават лош пример на комсомолската младеж.[:D]

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #21

    На какво се разчита в... най-често

    lupus, последното ти изказване е изключително нелепо и не желая да го коментирам



    не можеш или не искаш да проумееш разликата между субективно налагани ограничения ( късите поли и тесните дънки) и обективна грижа за здравето на тия, които идват след нас. прочети внимателно какво е казал malone: "Също така не може някой цървул като мен да пуши до дъщеря ми, когато на нея това със сигурност и вреди и тя не го желае". въпросът за желаенето е въпрос на възпитание и наливане на здрав разум в главата на детето тогава, когато е най-лесно, когато е малко и когато навиците остават за цял живот. нито един от вас, пушачите, не пафка в лицето на детето си (а ако го прави, да ме извинява, че е истински родител). защо признавате правото на собственото си дете на избор (т.е. този, който вие правите да го пазите), а отнемате същото право на останалите около вас?!



    преди сигурно е било актуално да се доказва, че вреда от тютюнопушенето няма. е, вече се доказа, че има. сега всички рипате да защитавате своето право да пушите. ами че пушете си, законът не ви го отнема. законът ви отнема правото да налагате своя избор на другите!



    абсолютно подкрепям идеята на malone, макар и трудно осъществима, но я виждам като следваща логична стъпка. само че трябва малко да почака уталожването на настоящите страсти.



    някъде подочух за вредата от алкохола. спор няма. вреден е. при систематична употреба, точно както е и с цигарите. въведе се закон за забрана на продажбата му на непълнолетни. дали е имало резултат? не знам. но поне първата крачка е направена.



    а най-правилното е както е в цивилизования свят. да, цивилизования, защото там им е набито в главата опазването на здравето и който е бил там знае как всеки западняк е вманиачен на тема "срок на годност". и всеки, който е бил там знае колко струва алкохолът в заведенията. доста над възможностите на 14-годишно дете, тръгнало на купон и помъкнало .75 водка и възнамеряващо да направи всичко възможно поне да я преполови. защото така е голям. а още по-голям ще се почувства и с цигарката в ръка.



    увеличаването на цените на алкохола не може да има драстичен ефект, защото дядо на село ще свари ракийка и пак ще има какво да се пие. но какво ще стане, ако няма цигари под 3-4 лева? ще останат върлите пушачи - тези, които могат да си го позволят и тези, които са вече физически пристрастени и получават абстинентни пристъпи. но ще се отсеят леките пушачи, ще се отсее пушенето "от гъзария" и най-важното - не можеш да си гледаш тютюн на балкона и насила ще започнеш поне малко да води здравословен начин на живот.



    само не ми скачайте заради думата "насила". да, насила, защото така малкото ви дете се е научило да пиша в гърнето, защото така е научило тазблицата за умножение, защото това "насила" го е отвело от животинския път на най-малкото съпротивление, и е направило от нас хора, а не животни, които правят това, което им кефне.



    вкъщи не се пуши. за последните 10 години сигурно е палена цигара 3-4 пъти. не ме интересува кой е, какво е, как е. аз си искам здравето. нито един от пушачите не може да ми върне евентуалните загубени години и евентуално загубеното здраве. не ме интересува дали съм в заблуда - това е МОЯТ избор. преди са се съобразявали с мен, че съм непушач, не виждам причина сега пък да не използвам и закона на моя страна.



    който пък не може заради мен да не запали 30 минути - прав му път. това показва, че цигарите са по-важни за него от мен, а аз такива половинчати приятели не искам.



    i rest my case



    p.s. точно преди 3 минути в коментар на тази тема и репликата, че "разделение пушачи/непушачи е нелепо" добавям следното:

    разделения винаги ще има. разликата е, че някои са глупави, други не. това може да не е от ранга на "да имат ли право жените да гласуват", но всички знаят, че жените имат вече право да гласуват. е, стигна се дотам, че да бъде признато правото на всеки да се трови САМ, но без да отнема реципрочното право на другия да НЕ се трови?



    p.p.s. а, и едно последно нещо - закон вече има. спазва се или не - има го! което е добра база за следващите стъпки, а следващи стъпки ще има, повярвайте ми. дреме ми на черупката, че някой пуши в заведението... само си задайте въпроса дали след 2-3 обаждания, че в някое заведение не се спазва и последващите санкции за собственика ще можете да пушите, без да дотърчи веднага сервитьорката и да ви помоли да си отидете на определените за това маси? а хора, които ще се обаждат ще има, повярвайте ми []

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #22

    На какво се разчита в... най-често

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">lupus, последното ти изказване е далеч от "умно" и поставя под съмнение положителното впечатление, което имах от теб досега (като изключим и коментираната помежду ни чрез ЛС тема).



    не можеш или не искаш да проумееш разликата между субективно налагани ограничения ( късите поли и тесните дънки) и обективна грижа за здравето на тия, които идват след нас.

    ......................

    <div align="right">Originally posted by FearMe*-*21/01/2005*:* 17:23:35</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Дааа... Очевидно е че когато правя "неумни" изказвания, те трябва да са и по-обстоятелствени, за да достигне вложения смисъл до възвишените мозъци. В конкретния случай за сведение на четящите визирах само една фраза от поста на _JaZa:

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Мен ако питаха щях напълно да забраня пушенето на обществени места. Това е мярка не да се намалят пушачите или да се затормозява тяхното удоволствие, <font color="red">а просто да се пресече МОДАТА по която все по-чето се палят НАШИТЕ ДЕЦА</font id="red"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Срещу останалото не възразявам, уважавам правото на избор на всеки пълнолетен да определя своето поведение в рамките на законите в БГ и това може да се види и в другите ми изказвания по темата.

  10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #23

    На какво се разчита в... най-често

    <font color="orange">@Jaza</font id="orange">

    Честно казано, доколкото те познавам като участник, а и лично, учудваш ме със стила на поста ти.

    Уверявам те, че цинизмите няма да го направят по силен.

    По същество.

    Никой не отнема правото ти да не пушиш. Това което пиша е в отговор [мисля, че стана ясно] на пост от друг участник в друга аналогична тема, в която ни "предостави" правото да пушим на улицата.

    Та аз ви предоставям реципрочната възможност да не дишате цигарен дим в къщи, а не в кафенето.

    Да, и двете твърдения са тъпи, но нали това исках да покажа. Че крещите за толерантност, а при вас непушачите я няма.

    Аз имам такава и затова обясних какво ми е отношението към непушачите, когато се налага да битуваме повече от 15 минути заедно.



    И мнението ми не е да не ходиш в заведения, а да не ходиш в заведения където се пуши. Неслучайно помолих да прочетете написаното до края преди да си изказвате.



    Имам силни съмнения, че катрана, който поглъщаш от пушачите покрай теб е единствената отрова, която влиза в организма ти в ежедневието. Спрете автомобилите.

    Защо защитниците на физическото здраве на обществото не ви стиска да надигнете глас за това?



    Така че, айде стига популизми и вестникарски клишета, моля ви.

    Причините за тези решения на безмозъчните ни управници са точно финансови. Затова предложих друго, пак финасово решение, което е приемливо за всички и конфронтацията е намалена до минимум.



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    ДАЙТЕ ДА НАПИШЕМ по кафета, дикотеките, баровете и ресторантите

    САМО ЗА ПУШАЧИ. ???!!! Добре тука има майки и бащи кажете ми кое дете ще се реши да остане непушач и съответно аутсайдер защото тук е само за пушачи.

    <div align="right">Originally posted by _JaZa</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    А децата нямат въобще работа в "дискотеките и баровете", ако питаш мен.

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #24

    На какво се разчита в... най-често

    Malone - някои работят вече по въпроса



    http://www.segabg.com/22012005/p0020002.asp



    а иначе съм съгласен с теб и предния ти пост.



    Към някой други дето крещят тук за толерантност, а с изказванията си всячески показват липса на такава ще припомня, че :

    - с употребата на цигари се поддържа един цял отрасъл на икономиката в който са ангажирани стотици хиляди семейства.

    - всеки който пуши си плаща "обществения данък" във формата на акциз, който държавата прибира. Смисъла на високия акциз за вредни за екологията и здравето продукти ( петрол, алкохол, цигари ) е ( да си го припомним ) така събраните пари да се инвестират обратно в технологии и услуги, които да неутрализират вредата на въпросните продукти или по-точно от "цигарена" гледна точка:

    - програми за подпомагане на отказването от пушенето

    - разяснителни медийни кампании за вредата от цигарите и т.н.

    - задължителни учебни програми за обучаване на подрасващите и учениците към нетърпимост относно тютюнопушенето.

    - преференциални медицински услуги за непушачите и т.н.



    Като изключим последните няколко месеца в татковината ни никога не се е правило каквото и да е по тази линия...Държавата си прибираше парите, които съответно потъваха незнайно къде...



    Така че, хайде стига с тази истерия относно цигарите и пушачите.

    Който може да си го позволи, си го позволява и си плаща...и не е длъжен никому. Никой ли не иска да разбере, че спора не е толкова за правата на тези или онези, а е концентриран относно БЕЗМИСЛИЕТО на този закон:

    Обособяването на зони за пушачи и непушачи в заведенията е нещо като зони за пикаещи и непикаещи в плувен басейн.






  12. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    163
    #25

    На какво се разчита в... най-често

    <font color="orange">@Malone</font id="orange">



    С горният си пост не исках да обидя никой особенно теб защото не един път си ми помагал, а аз ценя това ако някой се е почуствал обиден или засегнат по някакъв начин моля да бъда извенен[V].



    Относно ценизмите ще си позволя да цитирам Стендал.

    Той е казал, че творецът върви с едно огледало и отразява действителността, която вижда вътре. И не трябва да съдим него, за това, което е написал, а действителността, която е видял.

    Е не се чуствам чак творец или нещо подобно[8D].Просто се опитах да бъда огледало доколко съм успял е друг въпрос през моите очи е това[:D]

  13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #26

    На какво се разчита в... най-често

    <font color="orange">@Jaza</font id="orange">

    Прието. Може би аз съм приел думите ти буквално.

    []



    А пък skynet ме разби тотално със сравнението на кафенето с басейна.

    Няма как да се опише по точно тази безмислица на управляващите [места за пушачи и непушачи в едно заведение]



    Утре ще го популяризирам навред, заклевам се.

    Ще плагиатствам.

    <font color="orange">skynet</font id="orange">

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 43
    Последно: 05-08-13, 23:01
  2. Кой дефроства по често сплит или инвертор ?
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-12-12, 22:06
  3. Спира ми често интернета
    От zaks във форум Технологии
    Отговори: 3
    Последно: 29-12-10, 03:11
  4. Програма за често забравящите паролите си!
    От DoRa във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 28-09-06, 10:56
  5. От кого най-често купувате?
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 17
    Последно: 06-02-01, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе