Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 46

регистриране на компютърен сервиз

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Разликата между ООД и ЕТ, е че при ООД се отговаря само с имуществото на фирмата, а при ЕТ се отговаря и с цялото лично имущество. Не искам да го плаша, но е по-добре да знае разликата.

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Малко уточнение - при ЕООД и ООД отговаряш до размера на уставния капитал. Колкото до отговорността при ЕТ - така е, отговорността е с цялото имущество, но това е само на теория. На практика трябва да развиеш много голяма дейност и да се набуташ страшно много, за да се стигне до там. До колкото разбирам, твоя случай не е такъв. Като за начинаещ в легалния бизнес ЕТ има много предимства:

1. Не ти трябва начален капитал.

2. Лесна и евтина регистрация - таксите са много по-малко на брой и по стойност спрямо другите форми.

3. Водиш едностранно счетоводство (можеш и сам, ще ти трябва счетоводител за годишното приключване и данъчната декларация)

4. Плащаш патентен данък и проблемите ти с данъчните ще са почти никакви.

5. Във всеки момент при нарастване на дейността и оборота над 50К лв можеш да си създадеш друга фирма, да прехвърлиш там дейността, а ЕТ-то да замразиш.

2.  

3. XAH
    XAH е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Живее в
    София

Та както казах, и малко е достатъчно. Мисля че си заслужава да пробваш, особено ако имаш стартова клиентела.

Ако тръгне добре работата (пожелавам ти го от все сърце), ти вече ще си в час и ще знаеш какво, кога, как и на кого.

4. ECR
    ECR е офлайн

Тук е от
    Nov 2004

Ако имате въпроси относно касовите апарати - покупка, цени, модели(стари и нови), използване, отчитане, проблеми с данъчните и т.н. - питайте ! Все пак съм в бизнеса от 1993 г. !

Имаме и асоциация - БАДФУ (Българска Асоциация на Дистрибуторите на Фискални Устройства), така че на практика имам познати колеги почти във всеки град (Хубави хора! От Павликени!)[^]

Или да направим тема? Всеки частник се сблъсква с тези проблеми!

5. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Разликата между ООД и ЕТ, е че при ООД се отговаря само с имуществото на фирмата, а при ЕТ се отговаря и с цялото лично имущество. Не искам да го плаша, но е по-добре да знае разликата.

Не съм адвокат, но все пак в момента отварям магазин и съм точно на тема озаконяване и мисля, че съм се запознал с някои основни положения.

<div align="right">Originally posted by silverfox - 01/02/2005 : 12:47:08</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Абе извинявай, не искам да ти се заяждам за всяка дума, ама пак не си разбрал всичко.

Всеки съдружник носи отговорност до размера на дяловата си вноска в уставния капитал на ООД-то. За това си напълно прав. Само че управителят на фирмата носи неограничена отговорност. Пак могат да го съдят, пак могат да му конфискуват цялото лично имущество, ако вкара фирмата във фалит и натрупа лоши задължения. Май е излишно да отбелязвам, но все пак в ООД-то управителят ще бъде пак starbyte - освен ако не желае да плаща заплата на управител, който да носи въпросната отговорност.

Така че щом си се запознал с основните положения, вече е време да започнеш да навлизаш и в тънкостите. []

Не ми се сърди и не ми се обиждай, не подхождам злонамерено към теб и изказванията ти.

6. silverfox
    Guest

@Dark Skywalker

Не съм казал, че се заяждаш и не съм казал, че съм навътре по темата. Все пак казах това, което знам. Консултирал съм се с адвокат.

7. dP
    dP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003

Доколкото знам данъкът за фирма извършваща сервизна дейност е доста по-голям от този за фирма продаваща компоненти. Затова доста от дребните фирми се регистрират с предмет на дейност Продажба на компоненти и аксесоари, а нелегално извършват и сервизни услуги.

Не съм абсолютно сигурен в това. Не съм чел закона, просто имам приятел, който работи в данъчното и той сподели веднъж.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

мда много ме надъхахте да започна клиентелата не е проблем просто вече не мога да си позная къщата, хола ми е и офис а гаджето се сърди че постоянно клиентите цапат и че не можем да останем сами което е разбираемо,но дайте да стигнем до съшината на въпроса

каква да е формата на фирмата

ДЗЗД, ЕТ, ЕООД,ООД....

имам приятел с комп фирма и е ДЗЗД

но работих в ООД

и съм малко объркан

10. Тук е от
    Dec 2004

В началото малко критика към Dark Skywalker's :

Ситуацията е следната собственика на ЕТ отговаря с цялото си имущество а управителя на ООД с размера на дяловото си участие.

Колкото и странно да ти се вижда това не са маловажни неща , а кавко ще стане утре и дали ще се наложи да му се конфискува нещо на човека това е въпрос на които можеш да отговориш само ако имаш ясновидски способности.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">(ЕООД-та може да регистрира само държавата)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Е това как го измисли немам представа.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не ми се сърди и не ми се обиждай, не подхождам злонамерено към теб и изказванията ти.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Аз също []

Относно регистрацията последните няколко години ми се налага да регистрирам няколко пъти фирми и ситуацията е следната:

1 Такси таксата за регистрация /подчертавам за регистрация за да ти издадат съдебно решение/ при ООД от 2004 я дигнаха на 2000 лв.за ЕТ е беше 100-200 лв.Адвокатите взимат около 100 лв. за ЕТ за ООД как се договорите. Добре е тази работа да я свърши адвокат щото като те видят ще подаваш документите сам много им прави кеф да те връшат.

Отделно има и други по дребни такси за индентичност на името за побликуване в държавен весник при ООД винаги има и др.

Ако не те връщат много за един месец става цирка []

След като ти издадат решението е необходимо да завътриш малко из другите инстанции за да си вземеш булстат и даначен номер.Естествено че и тук има такси не забравяй.

2 Узаконяване на помещение - ако искаш да си изкараш акт 16 или незная да не са му сменили името направо ти е бедна фантазията ще се наложи да обиколиш следните инстанции по два пъти : енерго,ВИК,ХЕИ,пожарна евентуално и други.Един път за съгласуване втори път за разрешение.Веселба голяма и не забравчи таксите.Това ми отне около 6 месеца.

Ако имаш връзки някои неща естествено стават по бързо.

Сравнение ООД ЕТ

-имай предвид таксите по горе + следните неща при ООД плащаш осигоровки върху по висока мисля че беше 280 лв а при ЕТ е 200 може и да са се променили малко сумите.

-при ЕТ-то има една вратичка за патента /ти в началото сигорно ще си на патент/ и тя е следната когато извършваш деиноста с личен труд/само ти се осигоряваш в тази фирма/ и имаш втора деиност патента и за двете дейности ти се смята на 50%.

Друго когато подаваш патентна декларация патента ти се смята от следващия месец пример подаваш на 01.02.2005 смята ти се данъка от 01.03.2005.

Друго данъчните са голями хитреци само те дебнат и например ако чукнеш и една касова бележка без да си пуснал патента декларация има...

Не се опитвам да те отказвам но да знаеш че е "весело" много .

Извод според мен по добрият и финансово изгоден вариянт за теб е фирмата да е ЕТ.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В началото малко критика към Dark Skywalker's :

Ситуацията е следната собственика на ЕТ отговаря с цялото си имущество а управителя на ООД с размера на дяловото си участие.

<div align="right">Originally posted by ilian66 - 02/02/2005 : 21:34:11</div id="right">

<u>Никой не е казал, че управителят задължително трябва да бъде съдружник</u>. ЗД, Чл.135. (2).

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">(ЕООД-та може да регистрира само държавата)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Е това как го измисли немам представа.

<div align="right">Originally posted by ilian66 - 02/02/2005 : 21:34:11</div id="right">

Малко тъпо го казах, вярно е. Имах предвид, че дружествата, собственост на държавата, задължително са ЕООД, което няма много връзка с темата. Абе карай да върви

P.S. Такса за регистрация на ООД в размер на 2000 лв.? Е това вече е безумие някакво. starbyte, да взема да ти продам моето ООД направо! [xx(]

12. Тук е от
    Jan 2005

А как стои въпроса с това ДЗЗД , казаха ми ,че за регистрация и всичко останало било някъде към 120-150лв, в края на краищята

искам да си отворя сервиз и да мога да сложа табелка, да работя спокойно без да се притеснявам от данъчни и истествено ще стартирам сам а ако после нещата тръгнат ще търся друга форма

13. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Много се изписа по тази тема, та реших да се изкажа и аз.

Регистрирал съм доста фирми - това е част от бизнеса ми - оказвам администратривни и счетоводни услуги.

Голяма част от изписаното по темата е меко казано некомпетентно.

Верен на принципа, че в Internet има всичко - ето ви няколко линка за справки по темата:

Как да регистрирам фирма - http://www.sme.government.bg/bg/publ...chapter6-2.htm

Документи за регистрация на фирма - http://www.sme.government.bg/bg/publ...esguide/a3.htm

такси за регистрация - http://lex.bg/lexus.php?doc=13921&seq=0

Такси за вписване в БУЛСТАТ - http://www.bulstat.nsi.bg/Tarifa.htm

Другото са хонорари - колкото се договориш, ако ще ползваш външни услуги. Ако ще регистрираш ЕТ мисля, че ще се справиш и сам.

Моя съвет е - не се занимавай с ДЗЗД.

Осигуровките са еднакви за всички видове търговци - в момента 35% от 220 лв. общо за Социално и здравно осигуряване. Естествено това са проценти и суми за собственик на ЕТ и ООД.

След регистрацията намираш едно помещение, плащаш един патент, който е различен за различните градове и след това е само бачкане, много бачкане.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Голяма част от изписаното по темата е меко казано некомпетентно.

<div align="right">Originally posted by minkov - 03/02/2005 : 09:39:55</div id="right">

Би ли си направил труда да посочиш грешните неща, за да не се объркват starbyte, а и всички останали, които биха прочели тази тема? 10х

16. Тук е от
    Jan 2005

Е пичове супер сте май започвам да се надъхвам още и още ,но всичко става с питане и добро желание много благодаря, мисля ,че доста неща се изясниха....но все още

съм на кръстопът между ЕТ и ДЗЗД....

17. Member
    Тук е от
    Jun 2003

ОК, де... ДЗЗД-то предполага участието на поне още един човек с фирма. Нещо не ми се връзва с твоята постановка? [?]

18. Member
    Тук е от
    Oct 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Голяма част от изписаното по темата е меко казано некомпетентно.

<div align="right">Originally posted by minkov - 03/02/2005 : 09:39:55</div id="right">

Би ли си направил труда да посочиш грешните неща, за да не се объркват starbyte, а и всички останали, които биха прочели тази тема? 10х

<div align="right">Originally posted by Dark Skywalker*-*03/02/2005*:* 10:47:51</div id="right">

Много писаници има, за да ги анализирам всичките, но мисля, че съм дал линкове към правилните неща, което е достатъччно. А и не ми се влиза в спорове с различни участници във форума относно някои техни мнения.

Бих искал само да отбележа, че ДЗЗД-то едно много куцо образовние, което е доста евтино като регистрация, но после излиза доста солено ако ще правиш нещо сериозно. Най голенмият му недостатък е че няма съдебна регистрация, а за изваждането на много документи искат копие от нея и е доста трудно да обясниш на някой забит чиновник, че нямаш такъв документ поради някаква причина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 22
    Последно: 21-06-16, 14:34
  2. Компютърен шах MephistoExclusive
    От az_sto във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 20-11-10, 20:15
  3. Регистриране/активиране на DVD плеър ?!
    От Flawlezz във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 18-01-07, 17:25
  4. Регистриране на домейн
    От Pat във форум Мрежи
    Отговори: 17
    Последно: 17-11-06, 13:27
  5. Регистриране на търговска марка
    От silverfox във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-05, 17:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе