Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31

ABV вече с 400МБ кутия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Re: ABV вече с 400МБ кутия

Честно казано, дали ще е 200 МВ или 200 GB, вече няма никакво значение... Сигурно са единици хората, които ползват целият капацитет на пощата си. По-важното, според мен, е гъвкавостта на пощенската ви кутия. Как можеш да я настроиш и използваш в свой плюс. Какви услуги предлага. Грижата за нея, не само от нас, но и от създателите. Поддръжката.

Creator, говориш за mail.bg, но всеки път като влезна и като видя онзи прословут "Виц на деня" дето стои вече 1 година сигурно... винаги ме напушва на смях. Поне да го махнат. Сякаш оставена на самотек поща. Онзи ден попаднах на един стар брой на сп."Computer", май от 2001 г. беше, в което създателите на mail.bg бяха изказали такива суперлативи, че сега ме е срам да вляза в пощата си там...

Abv.bg е добра поща наистина, но също си има трески за дялкане. Например, за какъв чемер е този "спам-филтър", като най-редовно си получавам рекламни писма [естествено, платена реклама] от най-различни БГ-фирми/сайтове, без да съм ги искал? Е, сега ще кажете: "Ми... безплатна поща, какво очакваш...?" Знам, че всички имат изкривено понятие за думата "безплатен", която в най-прекия си смисъл тук е равносилна на "натрапен". Е, нали си има банер-реклами? Не стига, че на всяка страница мигат различни банери, ами и под формата на писма да ги получавам, е натрапчиво! Значи излиза, че abv.bg най-добросъвестно са ми предоставили и-мейл адреса на трети лица с цел реклама. Спам. Не е ли така?

Ама ти си пей Пенке ле...

2.  

3. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

@dark,
    Има зависимост. Когато от Опера или ИЕ и Yahho-поща се праща към gmail - там пристигат лоши неща. Ако е пратено от Мозила се чете.
    При това начинът по който е настроен енкодинга на браузера-подател не променя ефекта.
    Може би още пазя такъв файл.
    Странно се държи, ако ви е интересно, мога да разкажа и по-подробно.
    (Аз не чета gmail с POP3, но през браузер всичко, което пращам от там се кодира като utf-8, или поне така беше допреди време. Сега с въвеждането на многото езици може да са поправили тук-там нещата. Но в тази посока: gmail ---> yahoo писмата поне бяха възстановими.)

И покрай цялото това упражнение и аз открих една полезнотийка:
    http://www.2cyr.com/decode/index.php?lang=bg

@IvO™,
    Това, което казваш, звучи притесняващо. Но може (дано!) да не е причината в този, в когото я търсиш? Ако някой от хората, които знаят адреса ти е хванал вирус, може той да е разпространил този адрес неволно?
    Не знам дали съм права, но имам идея как да го проверим: ако от "абв.бг" продават списъка с адресите на клиентите си някому, вероятно го продават целия. Значи би трябвало да се очаква, че спамът ще пристига до всички ви.

Има ли някой с поща там, който НЕ получава такива рекламни писма? Ако има, да си каже...

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Наглото е, че писмото е рекламно [примерно, някаква промоция], но не се "прихваща" от "спам-филтъра".
    Най-често от GET.BG. Кога съм пазарувал аз от GET.BG???...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

За мен главния минус на българските пощи (абв, майл) е че понякога писмата до тях не пристигат! Те имат толкова "силни" спам защити че спират писма от хора с който преди си правил кореспонденция-толкоз ли няма логика че щом съм писал на този човек значи искам да получавам писмата му! Имал съм такива случай, дори съм си правил експерименти. За какво да се притеснявам за енкодинги след като може писмото ми да не достигне получателя.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    А какво е предимството пред mail.yahoo.com? Там имам 1 GB и не съм запълнил и 1%. Трябва ли наистина такова голямо пространство за поща? Може би в специални случаи - да. То от много глава не боли, но.....
    Ами трябва си голяма поща ако се съхраняват всички маили кото си получил. При мене изпратени и получините маили са над 600мб. Разбира се ми трябват тези маили и като се сетя за нещо пращано преди време си го намирам. Друг е въпроса че говоря за POP3 поща и всичко това се съхранява на компютъра ми в папките на outlook express.

7. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

И абв и маил.бг имат както плюсове така и минууси лично аз преди ги използвах и двете и yahooi какви ли още не, но от както имам поща в гугъл старите си само ги проверявам и от време на време изпращам. Проблеми с кирилица не съм имал сигурно от 5 години без значение коя поща съм. В абв ме ядосват малко с начина на препращане и download. Маил.бг там всичко е опростено до такава степен, че 1/4 от функциите не работят. Относно обема еми .. нека да има според мен и 50МВ са достатъчни ама като дали хората сега какво да ги върнем ли

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    Когато от Опера или ИЕ и Yahho-поща се праща към gmail - там пристигат лоши неща. Ако е пратено от Мозила се чете.
    При това начинът по който е настроен енкодинга на браузера-подател не променя ефекта.
    Аз току що си пратих от Yahoo-пощата (през IE) едно писмо с кирилица на Gmail-а - чета си го без абсолютно никакви проблеми. Или не сте си настроили пощенските кутии, или браузъра, или компютрите ви не са кирилизирани като хората...

Има ли някой с поща там, който НЕ получава такива рекламни писма? Ако има, да си каже...
    Аз.
    Имам две пощи в АБВ.bg, на едната хвърчи СПАМ на поразия, в другата не съм видял подобно нещо откакто съм я направил (преди доста време).

10. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Що се отнася за български интерфейс и изпращане на кирилизирани текстове, Gmail ги подържа и двете и не съм имал никакъв проблем досега.
    Предимствата на българската поща (поне за сега) е в това че повечето от нас ползват LAN
    А както знаем при тях скороста за БГ е поне десет пъти по-голяма от международната.
    Това е без значение ако получавате само писма, но зо прикачени файлове с голям обем вече е друго.

Извън темата

Цитат Първоначално публикувано от dark
    30gigs.com - 30GB поща... ,*
    Това ме заинтригува.
    Не че ми трябва чак пък толкова голяма поща, но при опит да се регистрирам
    ми изписва следното съобщение:

Sorry, we're currenly only allowing registrations by invitation only.
    Find a friend who has a 30gigs.com account and ask them to send you an invite.

Та би ли бил така добър да ми изпратиш една покана на vandal@gbg.bg
    Предварително ти благодаря.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Та би ли бил така добър да ми изпратиш една покана на vandal@gbg.bg
    ами уж пратих ама сайта им в момента е толкова бъглив, че няма накаде били в "хеви бета". твърдят, че ще има и "пърсънъл сторидж", но още никав го няма.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

колкото до mail.bg без ама никога да сам си давал мейл-а на никой, редовно си получавам страни реклами на български фирми.
    Dark - обикновенно някой любезен твой познат, дава емайла ти на копания която уж ще ти даде награда.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

ама аз този мейл си го направих просто за пробата, нито сам го ползвал нито сам го давал на някой. и от преди година почнаха да идват тези рекламки всяка седмица от разни току шо стартиращи български сайтове. (мейла е регистриран по времето когато мейл.бг стартираше (повече от 5-6 години?) ) според мен някой се е сдобил с копие на юзер лист-а на мейл.бг в някакъв момент...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от dark
    ...според мен някой се е сдобил с копие на юзер лист-а на мейл.бг в някакъв момент...
    Естествено, че от поддръжката с това ще се оправдаят.
    Друг е въпросът, че са "продали" този списък.
    И рекламките на фирмите най-нагло си цъфват в "Inbox"-а.
    И не веднъж или два пъти... ами десетки...

:knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

една от причините да не си правя поща в български мейл сървър е "privacy" гледна точка. Който и скучаещ администратор да реши да ми чете пощата ще разбере всичко, докато в гоогле например едвали ще разберат нещо от маймуницата на която пиша. не че имам нещо толкова тайно в пощата ама все пак

17. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

1. С по-слаба връзка е трудно (т.е. бавно) да се ползва пощата в gmail.
    2. Понякога имат проблеми с атачнатите файлове - няма начин да бъдат свалени на харда и се гледат само през пощата. Случвало ми се е да ми пратят снимка, а също и цяла книга - представете си как се чете, ако не можете да я свалите - трябва постоянна връзка, трябва сървърите на gmail да не се сриват (което се случва), кофти е...
    Forward на такова писмо към абв-поща е начинът, по който винаги за сега успявам да се справя с този проблем.
    3. Когато аз прикрепям файл към писмото си също не винаги този файл пристига до получателя.
    Не съм си играла да разнищвам ситуациите кога и защо.
    4. В gmail също има случаи да се губят писма. Без да попадат в папката "Spam".
    Например всички писма, към които има прикрепено *.exe. Не знам как стои въпросът с архивирано такова. Не знам и дали гледат само разширението или проверяват и вътре, това също не съм го тествала. Не знам и дали това са единствените писма, които се губят.
    5. Проблемите с кирилицата може би наистина са в миналото. Откакто пуснаха многоезичната версия на gmail забелязвам, че в сорса на писмата, които съм пращала вече има разни MIME-та и инклуднати енкодинги. Онова, за което говорех се случваше преди около година. За обратната ситуация - може и yahoo да са подобрили нещо в този аспект (това показва тестът на Берксток).
    6. gmail имат много добър спам-филтър! Това са моите наблюдения.
    Всички проблеми с тази поща отдавам на факта, че още е Бета.
    Ползвам я заради големината, на мен ми трябва точно това...

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

4. В gmail също има случаи да се губят писма. Без да попадат в папката "Spam".
    Например всички писма, към които има прикрепено *.exe.
    6. gmail имат много добър спам-филтър! Това са моите наблюдения.
    мисля, е 6 обяснява 4. spam филтрите не обиат .exe в комбинация с не o разли но от plain text format на mail-a

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Купувам Кутия за PC ATX
    От Pat във форум Купува
    Отговори: 4
    Последно: 06-09-13, 21:29
  2. Отговори: 0
    Последно: 30-06-13, 09:30
  3. Купува ATX кутия
    От dragozow във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 29-05-11, 16:53
  4. Кутия за ИДЕ/АТА диск?
    От dmitry във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 15-01-09, 17:10
  5. Кутия
    От Malkia във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 06-02-04, 08:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе