Преди малко останах приятно изненадан.
След като си отворих пощата прочетох че вече разполагам с 200MB пощенска кутия и 200MB чекмедже.
Ха да продължават все така*
Преди малко останах приятно изненадан.
След като си отворих пощата прочетох че вече разполагам с 200MB пощенска кутия и 200MB чекмедже.
Ха да продължават все така*
рядко явно си отваряш пощата... това e новина от няколко дена
(което не я омаловажава де)
само че е важно да се обърне внимание върху факта, че кутията е 200mb + 200mb чекмедже
А какво е предимството пред mail.yahoo.com? Там имам 1 GB и не съм запълнил и 1%. Трябва ли наистина такова голямо пространство за поща? Може би в специални случаи - да. То от много глава не боли, но.....
Сещам се за 2 случая:Първоначално публикувано от Wise
- Ако не отбираш ама изобщо от английски
- Ако си на трафик и международният ти е ограничен/скъп
А какво е предимството пред Gmail?Първоначално публикувано от Wise
Първоначално публикувано от WiseПървоначално публикувано от BerkStock
Предимството е, че в повечето случай upload/download kъм abv.bg e 10-300 пъти по-бърз от колкото към външни пощи.
Това е интересно наистина - при мен се получава обратното - US сайтовете са по-бързи от европейските.
Вероятно има значение къде си, кой ти е провайдера.......... Аз съм от Сливен - едва ли ще е интересно моето мнение.
...с тая разлика, че колкото и да ти е бавен външният интернет, страницата на Google (и съответно - Gmail) си е достатъчно бърза. :coolsmiley:Първоначално публикувано от loafer
Предимството на "абв" е, че няма проблем с кирилицата (не е единствената подобна) и менютата са написани на български.
маил.бг има проблеми с кирилицата, с редактирането на папки и какво ли не, но пък разрешава изпращане и получаване на писма с размер до 30МБ, за разлика от пощата на Гугъл, Яхо (по-скапана е-поща не съм срещал) и др., които разрешават до 10МБ на писмо.
My.NetBG.com също не е лоша.
При чуждите пощи проблемите с кирилицата в някои случаи са непреодолими.
Направихме серия от тестови писма между кутии в gmail и yahoo и се оказа, че част от писмата пристигат не просто с грешен енкодинг, ами с изцяло повредено съдържание, което няма начин да бъде възстановено. Има значение с кой браузер се изпраща пощата (не само името, но и версията на браузерите е решаваща).
Това е едното предимство на абв (може би най-добрата БГ-поща).
Друго предимство (за сега под въпрос) дава кирилизираното ICQ. То е вързано с абв-кутиите.
------
(въпреки това още не съм си направила кутия при тях, така че не съм пристрастна)
А за майл бг какво ще кажете ? Ползвал съм услигите им и съм страшно доволен.
ако пощата има pop3/imap, encoding-а винаги можеш да си го промениш в mail клиента... web интерфейса е за краен случай, когато не си на работния компютър и нямаш връзка през VNC(примерно) към него.Първоначално публикувано от Bibi
не че имам нещо против българския език, но Inbox ми е доста по-благозвучно от "кутия" и други подобни преводи.
@dark,
не споря, нямам крайни мнения по въпроса и винаги съм готова да приема нови аргументи.
Струва ми се, че в част от случаите текстът пристигаше вече повреден в пощата и е без значение по какъв начин ще опитам да го извадя от нея.
Факт е че три дни правих експерименти с разни браузери и различни видове настройки.
В заключение реших, че е по-добре да избирам между "шльокавица" или атачнат *.txt-файл.
За по-сигурно.
И затова споделих този опит с всеки, който няма време, нерви или желание да се мъчи с това.
@Bibi,
за тези, които знаят, че нещо по канала им "чупи" кирилицата открих това преди време, много полезно и за старото ICQ
http://www.informator.org/translator.php
P.S. btw това проучане, е показало, че мейлите се чупят "рандом" ли? или има някаква зависимост? примерно винаги от yahoo към gmail?
колкото до mail.bg без ама никога да сам си давал мейл-а на никой, редовно си получавам страни реклами на български фирми.
@Ivo™,
абе хубаво е да има поне 1GB пълнят се тия ми ти мегабайти особено откакто измислиха цифровата фотография ;P