Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 21 от общо 21

бизнесплан за автомивка - от къде?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Re: бизнесплан за автомивка - от къде?

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ако ставаше въпрос за сериозна сума щях да кажа, че горното трябва да се разбира "по втория начин", но в случая това наистина има голяма тежест. някъде 50:50 със самия бизнес план
    Аз съсщо не съм икономист, но имам в момента 2 кредита(15000 и 10000евро), а преди тях съм изтеглил и върнал 4 кредита под 5000лв, като първия беше от Първа Частна Банка(доста отдавна). По-трудно се теглят малките кредити(под 5000лв) защото разходите за ипотека не са оправдани, а гаранциите с доказване на доходи несигурни. Големите са задължително с ипотека и схемата на всички банки е много проста. Колкото по-сигурни са гаранциите, толкова по-лесно и при по-добри лихви ще ти го отпуснат. По-добрите лихви и условия също е много относително, но определено "по втория начин" отдавна не става. Най-лесно е когато имаш "кредитна история" и според нея нямаш нито една просрочена вноска . Малките кредити имено с тази цел съм ги теглил.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

казах "сериозна сума", а не 10-15 000 eur... ако ме разбираш какво искам да кажа

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Хех, не знам къде има миене за по 7-8лв
    В София може и да има - но из провинцията, ц. С такава обявена цена за въшно миене никакъв заем не можеш да вземеш, все едно да напишеш 10324213413254лв.
    В тази сфера не може да се направи детайлен бизнес-план, или поне не адекватен. Може през 2 дена да ти гърми пароструйката, която е за поне 2 000- 2 500 лв, може и никога да не гръмне. Наема ти може да е 500лв на месец. Единия месец може да си измил 2 коли, на другия 200 000, но наема си е пак същия.

Останалите разходи са ясни: на 10 коли ти се падат по ХХХ грама препарат, по ХХ% от тези 10*приходи за персонала, по ХХ% за амортизация на гъби, четки и т.н.

Първата частна автомивка във Варна беше на баща ми, сега майка ми я действа, и за тези вече 15-16 години мога само да ти кажа, че до сега не се е случило да си направи план за следващите 40-45 дена и да се изпълни. Няма такъв филм - зависи от страшно много неща. Само ще спомена, че при покачване, ако ще и символично, на бензина, нашата работа нямалява с около 20-25% за около 10 дена, докато хората свикнат. Еле пък се покаже едно тъмно облаче на небето...
    Да вземеш нормален заем от банка за автомивка ми се струва не много добра идея - или хората там трябва да са твой, или да не са на ясно с мивкарския бизнес

Ако имаш други въпроси - питай, ще помагам с каквото мога

5. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

казах "сериозна сума", а не 10-15 000 eur... ако ме разбираш какво искам да кажа

Колкото и сериозна сума да е, се иска ипотека, актив който е на името на кредитополучателя. Уверявам те, че няма бизнес който да е толкова печаливш, че да исплаща кредит който е повече от 30% от активите(по леко занижени приблизително пазарни цени), освен ако е монопол гарантиран от държавата(каналжииство, проституция, контрабанда и наркотици няма да ги намесваме) . Има и безлихвени и нисколихвени кредити по разни* програми, но както знаеш безплатен обяд няма и трябва да поемеш разни ангажименти които могат да ти дойдат по-скъпи от нормален ипотечен кредит. Въпрос на бизнес и калкулации

6. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Най-вероятно няма да взимам заем така че може да не наблягате много на него

Исках просто да разбера как седят нещата в една автомивка това е и продположих че в един такъв бизнес план ще бъдат описани повечето работи. Далеч съм от мисълта, че ще стане както е описано там но все пак да имам един поглед

7. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
    Най-вероятно няма да взимам заем така че може да не наблягате много на него* *

Исках просто да разбера как седят нещата в една автомивка това е и продположих че в един такъв бизнес план ще бъдат описани повечето работи. Далеч съм от мисълта, че ще стане както е описано там но все пак да имам един поглед
    Във всеки бизнес нещата стоят по един и същи начин. Или бачкаш и нямаш време да си харчиш печалбите, или имаш време и нямаш какво да харчиш

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Въпрос за климатизация на автомивка
    От steffan във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 11
    Последно: 22-09-13, 21:09
  2. Къде е котето
    От dedis във форум Логически задачи
    Отговори: 12
    Последно: 20-05-12, 22:37
  3. Къде е кашонът?
    От CP във форум Друга битова техника
    Отговори: 14
    Последно: 05-07-10, 20:57
  4. От къде е SMS-a
    От NaskoK във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 07-03-05, 07:57
  5. Алф? От къде???
    От MetalMilitia във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 9
    Последно: 26-11-03, 10:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе