Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

Петък, 13-ти е...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Петък, 13-ти е...

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    ...Някой не си ли продава пистолета , че моя вече го продадох...
    Мога да ти услужа с въздушна пушка, ще се огледам и за английска сол....

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    внимавай да ти са не срути кочината,днес e опасно
    Нямам кочина все още... търся си... няма какво да ми се срутва.

Ти пък внимавай да не си седнеш на бутилката!

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Смятам по-късно днес да скачам бънджи от Аспаруховият мост с протрит ластик....

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Рицарите тамплиери са били почти толкова могъщи, колкото и Светата римска църква. Съзирайки заплаха в тяхно лице, папа Климент V убедил крал Филип Красиви през 1307 г. да издаде заповед за арест, обвинявайки рицарите тамплиери в содомия, ерес, общи омерзения и престъпни дела. Самият Филип бил хомосексуален, но щял да се сдобие с голямо богатство, поставяйки "еретиците" извън закона. На 13 октомври същата година, Жак дьо Моле, Великият Майстор на ордена, бил арестуван заедно със 140 рицари. Подложени на ужасни изтезания, те направили признания за ерес, содомия, човекоядство и множество други престъпления.

Събитията описани в горния цитат са причина петък 13 да се счита за фатален ден - трябва да отбележим че днес се навършват точно 699 г. от описаните по-горе събития.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

аз пък реших да си сменям работата

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от minkov
    ...трябва да отбележим че днес се навършват точно 699 г. от описаните по-горе събития.
    преди 33 години е било по-интересно

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    И на мойта... 3820 не се бях сещал!
    Мамка му ...
    И моята ...
    6700

Цитат Първоначално публикувано от minkov
    Рицарите тамплиери са били почти толкова могъщи, колкото и Светата римска църква. Съзирайки заплаха в тяхно лице, папа Климент V убедил крал Филип Красиви през 1307 г. да издаде заповед за арест, обвинявайки рицарите тамплиери в содомия, ерес, общи омерзения и престъпни дела. Самият Филип бил хомосексуален, но щял да се сдобие с голямо богатство, поставяйки "еретиците" извън закона. На 13 октомври същата година, Жак дьо Моле, Великият Майстор на ордена, бил арестуван заедно със 140 рицари. Подложени на ужасни изтезания, те направили признания за ерес, содомия, човекоядство и множество други престъпления.
    Нищо не са признали, особено пък Jacques de Molay и Geoffrey de Charney, водача на нормандските тамплиери, които са изгорени заедно.
    Няма доказателства за признанията му, освен самите негови думи, че се отрича от всичко казано преди това, тъй като е било изречено единствено с цел да се спаси от болката.
    Има много версии за последните му думи, една от които се смята за по-достоверна:

"To say that which is untrue is a crime both in the sight of God and man. Not one of us has betrayed his God or his country. I do confess my guilt, which consists in having, to my shame and dishonor, suffered myself, through the pain of torture and the fear of death, to give utterance to falsehoods imputing scandalous sins and iniquities to an illustrious Order, which hath nobly served the cause of Christianity. I disdain to seek a wretched and disgraceful existence by engrafting another lie upon the original falsehood."

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от Silviya
    преди 33 години е било по-интересно
    ама не е било петък, 13

11. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Аз не съм суеверен, но днес всичко върви с гъза напред. От един час насам гледам да не правя нищо и чакам края на работния ден. Писна ми всичко да се разваля.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    Аз не съм суеверен, но днес всичко върви с гъза напред...
    ...опитай се да вървиш срещу "гъза" и всичко ще се оправи, даже и хубаво ще ти стане.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

На мен всеки ден ми върви наопаки,все нещо ми се случва кофти.Днес,все още не мога да повярвам ми мина гладко като по вода .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Ден, като всички други, поне засега

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002

Вчера ядох гъби... Ама като гледам съм се събудил;-)

17. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Вчера ходих до София и се върнах... Тръгнах 5ч.20 и се върнах 21.30 - омахах осемстотин и кусур километра... Цял ден слушах по Дарик, Хоризонт и Гонг коментари за 13-петък и колко фатален е . Е, нямам интернет в колата, затова пиша сега. Горе-долу всичко нормално мина, умора както при всяко подобно пътуване и търчане, което не ми е за сефте. Неприятното бе огромното задръстване на магистралата на връщане - към 18.30 и нещо, досега не бях виждал такова на наша магистрала - на практика - от километър след тунела на Витиня та до изхода то третия тунел имаше задръстване и се влачихме половин час да го минем това разстояние, неизвестно защо, но движението в този участък бе двупосочно. А и после имаше адски натоварено движение, тирове... Лошото, което разбрах е, че маслото в колата ми е паднало под минимума - явно е започнала да гори или изтича по малко отнякъде, долях половин литър за всеки случай. Лошо, защото мойта стара Жигула дето я продадох преди месец 20 год, не ми е горила масло и си е с оригиналните гумички на клапаните, а това Форд Мондео, дето го карам вече седма година нещо почва да си показва рогата. Да чукна на дърво, досега не съм имал проблеми.
    Та така на 13, петък...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Две задачи в петък
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 10
    Последно: 19-09-14, 11:46
  2. Петък е пак!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 11
    Последно: 13-12-13, 23:47
  3. ЧЕРЕН ПЕТЪК
    От NightShade във форум Логически задачи
    Отговори: 3
    Последно: 21-11-09, 20:38
  4. петък 13ти
    От fXOrange във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 13-03-09, 06:05
  5. Слепият петък
    От ceco7 във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-08, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе