Мога да ти услужа с въздушна пушка, ще се огледам и за английска сол....Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Мога да ти услужа с въздушна пушка, ще се огледам и за английска сол....Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Нямам кочина все още... търся си... няма какво да ми се срутва.Първоначално публикувано от fanta orange
Ти пък внимавай да не си седнеш на бутилката!
Смятам по-късно днес да скачам бънджи от Аспаруховият мост с протрит ластик....
Рицарите тамплиери са били почти толкова могъщи, колкото и Светата римска църква. Съзирайки заплаха в тяхно лице, папа Климент V убедил крал Филип Красиви през 1307 г. да издаде заповед за арест, обвинявайки рицарите тамплиери в содомия, ерес, общи омерзения и престъпни дела. Самият Филип бил хомосексуален, но щял да се сдобие с голямо богатство, поставяйки "еретиците" извън закона. На 13 октомври същата година, Жак дьо Моле, Великият Майстор на ордена, бил арестуван заедно със 140 рицари. Подложени на ужасни изтезания, те направили признания за ерес, содомия, човекоядство и множество други престъпления.
Събитията описани в горния цитат са причина петък 13 да се счита за фатален ден - трябва да отбележим че днес се навършват точно 699 г. от описаните по-горе събития.
преди 33 години е било по-интересноПървоначално публикувано от minkov
Мамка му ...Първоначално публикувано от Slero
И моята ...
6700
Нищо не са признали, особено пък Jacques de Molay и Geoffrey de Charney, водача на нормандските тамплиери, които са изгорени заедно.Първоначално публикувано от minkov
Няма доказателства за признанията му, освен самите негови думи, че се отрича от всичко казано преди това, тъй като е било изречено единствено с цел да се спаси от болката.
Има много версии за последните му думи, една от които се смята за по-достоверна:
"To say that which is untrue is a crime both in the sight of God and man. Not one of us has betrayed his God or his country. I do confess my guilt, which consists in having, to my shame and dishonor, suffered myself, through the pain of torture and the fear of death, to give utterance to falsehoods imputing scandalous sins and iniquities to an illustrious Order, which hath nobly served the cause of Christianity. I disdain to seek a wretched and disgraceful existence by engrafting another lie upon the original falsehood."
ама не е било петък, 13Първоначално публикувано от Silviya
Аз не съм суеверен, но днес всичко върви с гъза напред. От един час насам гледам да не правя нищо и чакам края на работния ден. Писна ми всичко да се разваля.
...опитай се да вървиш срещу "гъза" и всичко ще се оправи, даже и хубаво ще ти стане.Първоначално публикувано от myrshavija
На мен всеки ден ми върви наопаки,все нещо ми се случва кофти.Днес,все още не мога да повярвам ми мина гладко като по вода .
Вчера ходих до София и се върнах... Тръгнах 5ч.20 и се върнах 21.30 - омахах осемстотин и кусур километра... Цял ден слушах по Дарик, Хоризонт и Гонг коментари за 13-петък и колко фатален е . Е, нямам интернет в колата, затова пиша сега. Горе-долу всичко нормално мина, умора както при всяко подобно пътуване и търчане, което не ми е за сефте. Неприятното бе огромното задръстване на магистралата на връщане - към 18.30 и нещо, досега не бях виждал такова на наша магистрала - на практика - от километър след тунела на Витиня та до изхода то третия тунел имаше задръстване и се влачихме половин час да го минем това разстояние, неизвестно защо, но движението в този участък бе двупосочно. А и после имаше адски натоварено движение, тирове... Лошото, което разбрах е, че маслото в колата ми е паднало под минимума - явно е започнала да гори или изтича по малко отнякъде, долях половин литър за всеки случай. Лошо, защото мойта стара Жигула дето я продадох преди месец 20 год, не ми е горила масло и си е с оригиналните гумички на клапаните, а това Форд Мондео, дето го карам вече седма година нещо почва да си показва рогата. Да чукна на дърво, досега не съм имал проблеми.
Та така на 13, петък...