Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Ползвате ли GPS? Мнения, съвети, препоръки.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re: Ползвате ли GPS? Мнения, съвети, препоръки.

2.  

3. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Добре де народе. GPS лесно да си купиш - а карти от къде ???

Единствените читави и подробни карти за БГ съм намерил тук - http://www.topomaps.info/

Само че както казах са топографски. Няма навигация.

Вие какви ползвате ? Вградените към Гармин за нищо не стават.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@bucho и CrossBlade, благодаря ви
    Този Holux 236 поддържа ли Tom-Tom и въобще с какви карти работи? Видях че в комплект с него има CD, предполагам че е софт някакъв...За USB кабела пише че бил само за захранване (?)
    @Кайсо,
    Да, и аз влизам в http://www.topomaps.info/, но за Магелан тази версия на БГ картата 2.02 си е от памтивека, нищо ново. И да, както казваш - топографска е.
    На мен ми трябва GPS не за да не се загубя, както в момента са нещата с Explorist 210, а за да намирам и посещавам из страната разни нови фирми, на които им имам адреса. Тоест вкарвам град, улица и номер, включвам колата на автопилот и си вадя вестника да решавам кръстословици...

5. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Малко , така за развлечение

Някакъв пич (достолепен немец на средна възраст) си карал колата в съответния немски град ( Дюселдорф ли беше или Дуисбург, не помня точно) следвайки ТОЧНО съветите на GPS навигатора. В един прекрасен момент, проклетото устройство му съобщило: "Сега завийте надясно" , което той съвестно изпълнил и се озовал ... в тоалетната на някакъв строеж близо до пътя. Оказало се, че до кръстовището, на което трябвало да завие оставали около 30 м., но принципният и съвестен гражданин ТОЧНО изпълнил предписаната му маневра.
    Та чудя се, ние като точно изпълняваме предписанията на GPS-а (чети ЕС), дали няма да се окажем и ние в някоя тоалетна
    ...

6. Member
    Тук е от
    Dec 2003

Според мен ако искаш да ползваш ГПС за навигация си вземи едно ПДА, вече има за около 500-600лв ПДА с ГПС приемник, както и с безжична мрежа, което си е много хубавка екстра, особено ако живееш в някой голям град.
    А относно софтуера за навигация, скоро разглеждах един сайт - http://pda.bgmaps.com/index.aspx . Тук са направили някаква програмка за ГПС , обаче доколкото видях все още има само най елементарните функций, да ти показва къде се намираш на картата , както и да ти сочи посока към дадена точка , което на практика е елементарно.
    Но в скоро време сигурно ще пуснат и подобрена версия с която ще програмката да ти смята най-пряк път от точка до точка, най-удобен и всичките му там удобства , който предлагат ГИС.
    Така, че ПДА-то си е хубав избор . Вече незнам с какъв чип са им ГПС-ите и колко бързо "улавят" сигналите от спътниците, ама ще поразпиташ.

А иначе да препоръчам един магазин , в софия на бул. Васил Левски до турското посолство има една фирма , дистрибутор на SOKKIA i Garmin. Това е професионална фирма за геодезически инструменти, една от най-големите в БГ, така че ако искаш найстина да ти дадът добро решение на проблема питай там .

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

g_ishkitiev, PDA.bgmaps няма навигация.
    roumen68, при всеки един софтуер има вероятност от проблеми със свързването на gps приемника. Но обикновенно няма проблеми (както и конкретно на въпроса ти за ТомТом и холукса).
    Ще ме накарате да си взема един холукс та да не говоря наизуст...

8.  

9. bufo
    Guest

Тези Holux 236 и 240 са явно доста стари и скъпи,само 20 сателита ловят.Новия HOLOX BT-321 хваща 32 сателита и я много по-бърз и прецизен.Освен това струва и по-ефтино ~45 GBP със включена доставка в англия.
    Правили сме опити със TomTom ONE (279.99 GBP) и излекуван ТОМТОМ на нокия +HOLOX BT-321 относно действителната скорост.Холокса показа само +4км/ч разлика,а оригиналния томтом +10км/ч спрямо километража на колата.
    За тези пари според мене си е много добра инвестиция,единствения минус е че не идва със зарядно за кола.
    П.С. всичко със SirfStar III чип просто го забравете,много е бавен.
    П.П.С не видях че Bucho се е изказал,но холокса съм го вързвал към компютъра заедно със Microsoft Autoroute 2005/2006 и Route 66 и със 3-те програми не съм имал проблеми,веднага ме намери на картата.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от bufo
    Холокса показа само +4км/ч разлика,а оригиналния томтом +10км/ч спрямо километража на колата.
    километражите на колите (,които по същество не се наричат километражи, но да не става прекалено оффтопик) са твърде относителни, за да се взимат за еталон...

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

236 със сигурност работи с TomTom

bufo: кой чип според теб е по-добър от sirf star III ? Пробвал ли си каква е "точността" му на локализиране, освен скоростта (а 236 с такъв си е доста бърз)

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Добре, картинката почна да се изяснява...
    Имам SE W900i и лаптоп. Този Holux 236 с кое е по-удачно да го ползвам - с лаптопа или с gsm-a? W900i не е със Sybmian. Може ли безплатно да се намeри софта на Том-Том?

И още един въпрос, май с повишена трудност : Може ли вместо да си купувам Holux 236 - да си използвам Explorist 210, който си има USB кабел, да го вържа в лаптопа и да го ползвам със софта на Том-Том? Пробвал съм да го ползвам с Microsoft Autoroute с USB кабела, но не излиза на картата местоположението, а трябва на ръка да се вкарат координатите, показвани от gps-a, за да се появи местоположението на картата.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

А качил ли си драйверите на Explorist 210 на лаптопа? Направил ли си правилните настройки на Microsoft Autoroute?
    Дай идея от къде мога да дръпна последната излекувана версия на Microsoft Autoroute.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@Lupus,
    Един приятел ми беше инсталирал Autorutе, но тъй като имаше подробна карта само за централна и западна Европа и нещо не влизаше в диалог с gps-a - направих му uninstall, че и си беше над 1 Гб.
    Мисля, че бях сложил драйверите, но нещо не се получи. Какво мислиш - проблема е можел да бъде само в драйверите?

16. bufo
    Guest

@CrossBlade Този ресийвър използва RFMD CHIPSET,който според всички ревюта е по-бърз от другите.От 30 минути съм оставил Ауторута да чертае на картата,има малко отклонение,но ресийвъра се намира на прозореца и има видимост към половин небе.Стандартно отклонението за цивилния гпс е от 20 до 100 метра,а ако си военен макс. отклонение е 5-10 метра.Този до сега не ме е вкарал във грешна улица.

//offtopic
    @dark Да,знам че не се казва километраж,а спидометър и смятам 4е са доста точни.Освен ако някакво дупе не реши да си смени джантите с някой по-големи(защото изглеждали COOL и бил гледал некъф филм с некви негри-рапери и сички руси силиконени кукли им се лепели само заради големите джанти 19-ски и 3-те килограма 9 каратово злато ),тогава наистина ще се движи със скорост по-голяма от показваната на спидометъра.В англия за незачитане на показанията на спидометъра,при преминаване покрай спийд камера получаваш по пощата плик със две много хубави снимки на задната ти броня върху разграфен асфалт и сметка колко точки и лири ти струват тези снимки.Ако караш в зона с 30 мили ограничение и спидометъра показва 30 не получаваш снимки,ако си с 32 мили получаваш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 30-09-15, 23:44
  2. Отговори: 17
    Последно: 16-06-11, 15:05
  3. Съвети/Мнения за ЛАН Мрежа
    От Nasko0o във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 04-04-06, 20:18
  4. Отговори: 19
    Последно: 24-01-06, 19:59
  5. Тук може да ме засипете със съвети и препоръки
    От BIZZART във форум Общ - софтуер
    Отговори: 12
    Последно: 07-02-05, 21:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе