Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Кой вариант от всичките да избера?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2004

Кой вариант от всичките да избера?

Привет на всички,

предстои ми поставянето на климатици в новото ми жилище. Набързо направих схема.

Жилището е панел, дограмата ще бъде пвц (нова), чудя се дали да слагам дори и малка изолация на външните стени.

Та за сега обмислям следните варианти.

1. 4броя Fujitsu ASY-B09LDC
    2. 2броя Fujitsu ASY-B09LDC + 1брой Fujitsu AWY-Z18LBC
    3. 2броя Fujitsu ASY-B12LDC + 1брой Fujitsu AWY-Z18LBC
    4. вариант 2 или 3 (без нокрията) с по голям от LDC серията
    5. вариант 2 или 3 (без нокрията) с Fujitsu AGY-F14LA

Става въпрос за град Пловдив, мисля да се доверя на Деком.

Благодаря предварително.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Кой вариант да избера?

При така поставен въпрос, гласувам за вариант 1. Ако тепърва ще правиш ремонт, и ти предтоят шпакловки, 6мм депрон на външните стени е относително евтино и ефикасно решение.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз мисля че варянта е две 9ки и една 18ка но все пак като гледам е къща и са с повече външни стени което си е загуби както и да го гледаме. Но според мен не си взимай от Деком ами иди при вносителя на Фуджи Тампекс и са ти градски.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Нямаш нужда от 18-ка, и 14 Нокрия ти е достатъчна

6. Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    При така поставен въпрос, гласувам за вариант 1. Ако тепърва ще правиш ремонт, и ти предтоят шпакловки, 6мм депрон на външните стени е относително евтино и ефикасно решение.
    Ремонт е силно казано, по-точно освежаване, стените са наред, за изолацията и аз се чудех, но май ще е по-добре да сложа.

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Аз мисля че варянта е две 9ки и една 18ка но все пак като гледам е къща и са с повече външни стени което си е загуби както и да го гледаме. Но според мен не си взимай от Деком ами иди при вносителя на Фуджи Тампекс и са ти градски.
    Апартамент е на предпоследния етаж външни са само левите и десните стени чудих се коя от двете фирми да избера, май ще е въпрос на цени

Все пак си мислех ако искам да имам запас т.е. да работят безпроблемно при всякакви температури кой е по-добрия вариант, защото както и да го погледна който и вариант да избера цените са приблизително еднакви, ако ще и 4 12-ки LDC пак все си е около 6000лв.

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Нямаш нужда от 18-ка, и 14 Нокрия ти е достатъчна

Ако го погледнем с приоритет на икономия и 22-23 градуса постоянна температура няма ли да е по-добре да са или по-мощни, или повече климатиците?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Нокрия 14-ка и 2 броя 9LDC! Оптимално решение.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Пловдив, река Марица, студ, мъгли.Аз бих сложил 9LD на най-малката стая, 12 LD на стаята 5*3.5кв.м. и за хола един от следните варианти:1. 14 нокрия или 2. 18LD или3. 9LD+12LD.
    Предимството на нокрията е мощност +икономичност+самопочистваща се функция-недостатък е липсата на плазма филтър и това че готвиш ли вътре или внасяш ли топла храна в стаята миризмата се поема и просмуква в филтрите на нокрията и след това няколко часа след като си се хранил и си прибрал храната от филтрите на климатика ще се разнася миризма на готвена храна. Предимството на втори и трети вариант за хола е плазма филтъра, който в немалка степен ще "убива" миризмите от готвено и храни, цигарен дим(но по-малко) и ще създава усещане за свежест. Седем метра са доста голямо разстояние и трябва да ти кажа, че докато достигне от единия край на стаята до другия въздуха от нокрията(или 18LD) ще се е превърнал в хладко течение(имам опит с моя дайкин-хола ми е 6.4 метра дълъг и е подобен на твоя).Ако сложиш 9 и 12 LD в такива преходни сезони когато сутрин и вечер е хладно ще можеш да използваш 9 LD или 12LD самостоятелно в хола в завсимост от това колко е хладно вечер и сутрин и най- вероятно няма да се изключва климатика когато работи. Когато стане студено ще пускаш и двата климатика монтирани н а срещуположните стени(там където са ти прозорците), няма д а има такова силно течение както от нокрията и ще е по-комфортно и приятно. Ако можеш да си позволиш можеш да сложиш в хола и две 12 LD тогава каквито и температури и мъгли да има и 27 градуса да зададеш на двете 12-ки ще поддържат такава температура и няма да имаш никакъв проблем.Според мен разхода на ток не зависи толкова от консумацията на машините които си избрал(те са все подходящи), колкото от топлозагубите които ще имаш и оттам колко и на каква мощност ще работят климатиците откъдето ще зависи и консумацията им.
    Някой от другите може да каже, че две 12 ЛД са много за хола, ама нека някой от тях да каже дали живее в Пловдив или Пазарджик и тогава да дават акъл.Аз още помня 1999година януари -целия месец температурите не се качиха над -2 градуса(толкова беше най високата температура през деня в 14'00 часа, а през ноща имаше и -23 градуса).
    Успех с избора, каквото и да избереш от това което с написал ти или аз съм написал няма да сгрешиш

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ами в Русе живея... тук мисля си имаме и студ, и мъгли повечко от Пловдив. Та 12LDC дето и предлагаш за стаята 17.5 кв.м. е прекалено. А за хола две 12-ки LDC вече е кощунство, ама теб си те знаем, че си по якото преоразмеряването. Чудя се дали климатиците ти работят някога на над 15% от капацитета си...

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

VeleV.Klima не варвам да е къща след като е панелка но нека човека каже.

Ако питате мен за този апартамент варинта 4бр. от тези машини биха създали най голям комфорт но пък цената си е цена http://bulclima.com/klimatici-i-mult...neral/aghf09la

Другия добър вариант за мен са си 2бр. 09LD и 18nocria(може да няма плазма но пък има UV лампа) но ако има вариант да се монтира по дължина на стаята.

Изобщо варианти много ако дадеш конкретна цена бихме те насочили най дорбе.

12. Member
    Тук е от
    May 2004

Благодаря за насоките, в крайна сметка се спраях на варианта 3x9-ки и една 12-ка, за всеки случай, лошото е че като ходих сега в събота, се оказа че стените са за шпакловка, и не знам дали ще смогна за сроковете. Та се чудех демонтирането/ монтирането на вътрешните тела сложна работа ли е и евентуално колко би струвала една такава услуга ако не е по силите ми да се справя сам?

Да добавя, много съм доволен от ТАМПЕКС, изключително коректни хора!

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Найлон и тиксо. Опаковаш добре вътрешните тела и си свинстваш на воля.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Аз тази схема нещо не я схващам ... 7м?
    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ами в Русе живея... тук мисля си имаме и студ, и мъгли повечко от Пловдив. Та 12LDC дето и предлагаш за стаята 17.5 кв.м. е прекалено...
    За мъглите може, за студа не съвсем ... имам 12LB в стая 17m2
    и това за портала го наблюдавам до към 0*C
    останалата част е за само за 17-те m2. До -10*C е добре но падне ли по-надолу и особено, ако задържи, просто почти не спира въртенето на макс ... ама топли де

16. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Щом е къща бих се спрял на варианта с КАМИНА (на дръвца) По хубава топлина от тази няма...

17. Member
    Тук е от
    May 2004

@glowndark апартамент си е, просто съм навърлял схемата съвсем на бързо
    Мисля че климатиците ще се справят, хората от двете фирми в Пловдив казаха че малко съм се поолял, но пък аз така обичам, да съм сигурен, пък и ако един от климатиците се повреди другите да могат да поемат работата му (особенно в по-голямата стая). Отделно че разликата м/у 9-ка и 12-ка в случая е 100лв. До колкото разбрах, като си пусна климатиците, като почне зимата и студовете, дори и при по-ниски температури няма да има никакъв проблем (от производителя при -15C* > минимални загуби от ефективността), малко ще се увеличи потреблението на ток за сметка на ефективността.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от G_R_U
    аз така обичам, да съм сигурен, пък и ако един от климатиците се повреди другите да могат да поемат работата му (особенно в по-голямата стая).

Най-накрая разумно изказване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Кое е по-добрият вариант за CD
    От vencifcl във форум Аудиотехника
    Отговори: 10
    Последно: 26-03-13, 18:05
  2. Кой вариант PVC дограма да избера?
    От kolev във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 8
    Последно: 24-08-12, 20:27
  3. Отговори: 75
    Последно: 18-02-12, 13:31
  4. UniBG банна всичките мрежи на БТК
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 12-12-06, 02:34
  5. Luxeon s Creative Live 5.1 как да свирнат всичките
    От bobi33 във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 29-12-03, 21:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе