Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 69

голям проблем с конденз и мухъл

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. iva71
    Guest

Re: голям проблем с конденз и мухъл

Решение срущу мухъл има казва се SOLVY препарат против мухъл.Препоръча ми го една приятелка
    и аз го препоръчвам на всички.Може да го видите на www.emg-bg.com

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2002

Цитат Първоначално публикувано от iva71
    Решение срущу мухъл има казва се SOLVY препарат против мухъл.Препоръча ми го една приятелка
    и аз го препоръчвам на всички.Може да го видите на www.emg-bg.com
    Тези препарати (абсолютно всички) решават проблема временно. Конденз = на (рано или късно) мухъл , и то по най-трудно достъпните места за вентилиране (покрай ръбове на шкафове стоящи близо до стената , най далечните ъгли на стената и тавана и т.н).
    Както казва Black Adder , (и аз се присъдениявам към неговото мнение) изключително рядко , характеристиките на даден продукт от рекламата , съответства на действителните такива (характеристики). В рекламите винаги (или поне на 99.99 %) всичко е супер - щастливи майки , слънчеви деца , безоблачни кредити и т.н и т.н.
    И те така. Или решаваш проблема за постоянно , или ползваш накой "велик" очистител на мухъл през определен период от време.

4. Тук е от
    May 2008

Цялата стена в кухнята ми, която досега беше с алуминиева дограма е в черен мухъл.
    Сега правя ремонт , сложих пе ве це дограма, саниране отвън.
    Мухълът днес майсторите и с шпакли не могат да свалят, и след намокряне.
    Препарати сме ползвали преди, не знам дали ще помогнат.
    Предлагат вътрешна изолация от 1 см, която да поставят върху мухъла, това, което е останало и не може да се изстърже, но се притеснявам, че отдолу остава.
    Дали ще помогне тази вътрешна изолация ? Има ли начин да го почистив изцяло мухъла, върху гипсова шпакловка е проникнал, латекса пада, но върху гипса остава.
    Предварително благодаря.

5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Ако старата дограма е била термо е можело да не я махаш. Изолация, проветряване и един климатик ще решат проблема. Не простирай в стаята и не дръж много саксии с цветя. Това е тайната на успеха.

6. Тук е от
    May 2008

Не знам, там готвя, изпарения, влага винаги има. Но ще сложим и тази допълнителна изолация. Само дето много бързам с ремонта...

7. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

След изолацията вероятно влагата няма да се лепи на стената, а на стъклото като най-студеното място. Сложи един силен абсорбатор, просто тая влага трябва да излиза някъде.

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Уви, невъзможно е ! Това беше най-големият проблем при поръчката на дограмата. Трябваше да пробиват дупка на дограмата за абсорбатор, отказах се. Всички прозорци се отварят, ще държа просто отворено като готвя. Бързам с ремонта, иначе имах идея да си върна печката на старото място, където има комин и там беше монтиран абсорбатор. С пробита дупка за абсорбатор и имахме такъв беше алуминиевата дограма, не ни спаси от конденз и мухъл. Но се притеснявам наистина, че без абсорбатор пак ще имам проблеми, изобщо отсега си знам, но просто другото означаваше преустройство на цялата кухня, за което нямам възможност.

10. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Ще имаш проблем без абсорбатор, просто тия дограми уплътнават доста и всичко отива или на стената или на стъклото. Ако все пак имаш в стаята комин може да сложиш абсорбатора с дълга гъвкава връзка, която да скриеш естетически.

11. Тук е от
    May 2008

Знам, ще трябва да измисля нещо. Казаха ми сега за някакви изсушители за въздух, които се продавали, може би също ще е някакво решение.

12. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Такъв изсушител ползвахме в едно помещение на работата което имаше проблеми с течове на покрива и много влага. За по-малко от денонощие събираше във ваничката около 2 литра вода и се изключваше. Това все пак беше временно решене докато се оправи теча. Вероятно така ще бъде и при теб.

13. Member
    Тук е от
    Apr 2006

Така, искам да раздвижа малко темата защото времето за конденз и мухъл почти дойде.
    Обмислям покупка на обезвлажнител /от тия, които са с компресор/, май това ще се окаже по-добрият вариант в сравнение с пръскането с препарати по стените.

Въпросът е какъв, защото тези уреди не са широко разпространени. Някой има ли впечатления от тези тук:

а това тук май е същото, но марката е Budget

14.  

15. Demokart
    Guest

Да, впечатления с цифри, макар и от преди месеци. Помещение във Варна, старо строителство, 30 кв. м., външна и вътрешна влажност в началото - 70 до 80 % (на морето). Работеха с машини и имаха нужда от влажност 40-45%, не повече, че им даваха проблеми.... След 24 часа работа на Аляската - напълнен резервоар - 2-3 литра някъде беше този модел, влажност - 35 % (мерено с аналогов и електронен уред поотделно). При често отваряне на врати/прозорци им се вдигаше бързичко влажността, затова ефектът се подсилва с климатик, пуснат на редуващи се режими - в този офис прилагаха тактика "през деня хладно, през нощта - жега", за да изкарат максимум влага от въздуха, която уредът да събере. През почивни дни са стигали до 20 % влага , което за морето звучи невероятно (все пак на магистралата още от Девня залепваш на седалката)... С 2 такива уреда + климатик и ежедневно изливане на водата може да си докараш приятна Сахарска обстановка посред зима, а пясък може от купчинките на улицата да си вземеш Съответно мухълът с удоволствие ще се премести при съседите, които и без това те дразнят с нон-стоп надута чалга/рок/MTV Та така де - взимай, те поевтиняха вече май, но си е донякъде неудобно да изливаш вода през ден и като цяло - "да го мислиш"... Обръщам внимание и на това, че според мен, противно на някои от горните съвети, в градовете покрай морето прекалено честото проветряване понякога подсилва проблемите.... Успех в борбата За снимките - долният не съм го чувал... а Аляската си работи яко... (само не знам защо е Аляска, Сахара в случая е по-надъхващо ) В крайна сметка, едва ли има огромна разлика... нещо като Sony/Pioneer, Opel/VW...

16. Member
    Тук е от
    Apr 2006

@Demokart,
    10х, а имаш ли наблюдения дали е шумен този уред /пише, че е 56 db./ и още нещо ме интересува, когато си достигне зададената влажност уредът изключва, а после при покачване на влажността сам ли се включва?

Ето тук
    има един подобен, но е двойно по-скъп. Щто за марка е тоя - искам да видя и евтино и скъпо за база за сравнение

17. Demokart
    Guest

Не е безшумен, правилно си питаш, аз го гледах в офис и не обърнах голямо внимание на този момент, но не ми е привлякъл вниманието с шум. Има компресор, т.е. очаквам да бръмчи леко, тип хладилник... Като се замисля, за спалня едва ли е добре, но за кухня и хол - не виждам грижи. Да, сам си спира и тръгва, просто там, където го гледах, го бяха надули на максимум и така си стоеше, само изливаха водата.... Важен момент - филтърчето се препира например веднъж на месец-два, че събира прах яко - точно както с климатиците. Колкото до линк-а, не виждам нито визуални, нито описателни разлики между този модел и другите 2... А и не съм чувал за разновидности, така че се ориентирай по твои критерии - например цена, шум, обем резервоарче, разход на ток....

18. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Аз имам модел YL-2005 от тази марка. Може да ги разгледа на този адрес. Върши работа машинката във Варна. Малко е шумна при спане. Но специално при този модел, при настройка на определена влажност и при включване и изключване писука много неприятно. Но този проблем се премахва също.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYA12LCC - голям конденз при разскрежаване
    От yasoo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 7
    Последно: 02-01-08, 20:47
  2. Проблем ли е изтичането на конденз в студено време
    От lubo74 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 14
    Последно: 10-11-07, 00:41
  3. голям проблем
    От Jepeto във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 28-05-07, 23:36
  4. голям проблем с pc-то ми
    От wheeler във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 20-03-06, 12:09
  5. проблем !!!!!!!! и то голям
    От flood_master във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 27-08-03, 09:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе