Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

Ако можете, помогнете...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: Ако можете, помогнете...

ivo, колкото и цинично да е - държавата надали може да отделя по 600к за всеки болен

хайде да сметнем на колко човека са това данъците:

официална средна заплата за страната около 450лв
    6% здравноосигурителна вноска = 27
    600 000 / 27 = 22 222 работещи
    + 10% ниво на безработица ~ 25 000 в трудоспособна възраст
    при около съотношение 2:1 на незаети/заети това прави 75 000

или здравноосигурителните вноски на един 75 000 град!
    само за 1 човек!

и като се има предвид, че НЗОК не трябва да се грижи само за онкоболните, а и за останалите болни (не само грипозни и със счупени ръце, ами и хроничните, за които лекарствата струват маса пари), като се има предвид и отклоняването на средства ("прекрасната" българска действителност), просто не съществува начин държавата да се погрижи за болните

НО! сега идва "но"-то. но аз съм ТВЪРДО и КАТЕГОРИЧНО против сълзливите кампании, емисарите "от-врата-на-врата" и да се разчита на бедния да отдели левче. има хора, които имат ПАРИ, и определено биха помогнали. няма да влизам в конкретика, но преди доста време с подобен проблем една жена беше отишла при известен варненски ... мммм.... тъмен субект, който просто от добро сърце беше дал, ама много сериозна сума. ей така, просто от нямане какво да прави. предполагам, че му е било интересно да даде малко мръсни пари за добро дело.

та мисълта ми е, че нека с малко филантропия и благотворителност се натоварят "честните" бизнесмени, "загрижените" депутати, забогатели overnight с влизането си в пармалента и всякакви други подобни, а не обикновения човек, за който 100лв дарение е 1/4 от средната за страната заплата и ще усети МНОГО сериозно липсата им, но приносът в цялата сума е нищожен.

P.S. затова и не давам стотинки на просяците. защото в подлеза на булеварда, където живея, проси един сакат, който обаче пристига на "работното" си място в електрическа количка, която ме е страх да помисля колко К струва. но иначе мърляв, черен... да го "съжалиш" направо!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

FearMe, можеше поне една част от сумата да бъде платена от данъци, а не цялата. Поне да се даде някаква надежда, че държавата ни мисли за свой бъдещ гражданин... Предпочитам парите от данъци да отиват именно там, а не при 12-тото цигане на Айше, която е убедена, че презерватива е балонче и дава на децата си да го надуват. Яд ме е, когато гръмогласно се раздуват кампании от рода на "Подарете Коледа на едно дете", докато такива като "Дарете живот на едно дете" остават някак си встрани от националният ефир... може би защото там парите не минават през 3-ти лица (като например "мобилни оператори"), а директно постъпват по банковата сметка. А колко ли такива случаи има... наистина не ми се мисли...

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Пратих SMS за Дарина ...
    Става дума за 1.50 ебати ... При условие, че давам по 2.00 лв. всеки ден за лайната, които пуша, може би този 1.50 е едно от най-добрите неща, за които съм си дал парите.

Няма какво да обсъждаме държавата, то е ясно, че тя на нищо не прилича. Това обаче не пречи аз да си доставя удоволствие, като опитам да помогна. Не се чувствам, като Бог, нито като Конан Варварина.

Единствено се чувствам се по различен от хилядите малоумници, пращащи SMS на "Биг Брадър", "Треска за злато", "Бързи пари", "Ало, стаята", Ало, балоните и т. н.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ivo, колкото и цинично да е - държавата надали може да отделя по 600к за всеки болен
    ............................
    - а да прави ремонт на депутатски кенефи за няколко стотин хиляди - МОЖЕ
    - да си сменя мерцедесите и БМВ-тата за няколко милиона - МОЖЕ
    - да създава агенции които за година харчат почти милион без да вършат нищо - МОЖЕ
    ..............................
    и още много други които не помня, а и не искам да си спомням!

@FearMe, брато, колкото и да ми се иска не мога да се съглася с теб.
    Сърце не ми дава да гледам спокойно и безучастно когато едно дете страда и живота и бъдещето му зависят от някакви си мизерни няколко хиляди лева. Детския живот не може да се измери с пари! Един ден, когато ти самия имаш щастието да имаш свои собствени деца ще ме разбереш по-добре какво имам предвид.
    Не мога да гледам скопойно репортажа по телевизията в който се показва как са изхарчени милиони левове на българския данакоплатец за нещо от което хората нямат никава полза (виж погоре), а сед това да гледам как едно дете умира защото майка и баща му не са депутати или милионери. И за капак на всичко да излезе някоя мазна муцуна на екрана и да почне да ми обяснява , че трябвало да ми вдигнат още здравната вноска и да си доплащам лечението в болницата.
    В такива моменти ми се иска да застана пред парламента с една "тачанка" (или нещо по-модерно) и да "чеша" наред !

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

pat, от една и съща страна на барикадата сме

"студените" сметки ги направих, не за да омаловажа жеста на състрадателните средностатистически граждани, а да покажа, че НЕ Е ТЯХНА работа да спасяват живота на децата!

има си данъци, има си държава, има си отговорни институции. те не могат да огреят навсякъде, а където не могат, нека помощ окажат тези, за които не е проблем да дадат 5000, а държавата, осъзнавайки, че не може да помогне, нека освободи от данъци тези дарения, или да въведе някаква друга форма на облекчения/стимули

а не както е сега:

1.50 е смс-а
    - 20% ДДС -> 1.25
    - (не знам колко, но да речем) 20% за оператора -> 1.00
    - (не знам колко) за банката
    - не знам колко за не знам си какво....

да не мислите, че 1.50 отиват за горкото момиченце?

ееех, ако ставаше с "чесане" нямаше да си сам на паветата. ама не става :-\

7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe

ееех, ако ставаше с "чесане" нямаше да си сам на паветата. ама не става :-\
    Като разлистя учебника по история, май излича че сериозните работи само с "чесане" стават.
    А, ако нямаш под ръка учебник - пусни си ТВ-то на новините от света...... по-нагледни примери незнам как да дам
    А иначе знам, че си с мен

8.  

9. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Чудех се да как да кажа по-меко това, което каза Pat.
    Той Збигнев Бжежински го е казал не толкова отдавна. В смисъл, че няма "безкръвни" успели революции. Историята го е доказала.
    Предполагам, че никой не отрича, че на 10 Ноември 1989 преживяхме точно революция. Безкръвна.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

@Malone, мен ако питаш, на 10 ноември 1989 беше по-скоро преврат. Дворцов. Бутафория. Безкръвната революция, за която ти говориш, стана малко по-късно, януари-февруари 1997. Ама да не отваряме тази тема, че сега ще започнат едни спорове...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Помогнете ако можете
    От ttanev във форум Климатици Osaka
    Отговори: 17
    Последно: 01-10-12, 22:18
  2. На какво можете да опреличите снимката?
    От Compare във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 08-04-08, 15:21
  3. Помогнете ако можете...
    От X@kep във форум Мрежи
    Отговори: 0
    Последно: 07-05-06, 16:14
  4. Помогнете ако можете!!! Проблем с изтриване
    От hecoat във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 11-10-04, 09:59
  5. Отговори: 7
    Последно: 29-10-03, 01:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе